Persoonlijk

Looking back

Alweer een jaar voorbij.

Een jaar met (letterlijk) vallen en opstaan. Een jaar van diepe dalen, maar gelukkig ook hoogtepunten. Een jaar waarin we eindelijk Corona achter ons leken te laten, tot het tegendeel bleek. Het jaar wat we wederom eindigden in een lockdown. Dus geen visite met Sinterklaas, kerst en oud & nieuw. Waar we de kerstcadeautjes weer online moesten kopen. Een jaar van groei (ook deze weer letterlijk en figuurlijk). Een jaar waarin ik het geluk uit kleine dingen heb weten te halen. Maar ook een jaar waarin we afscheid hebben moeten nemen van dierbaren. Kortgezegd, het was een jaar van uitersten.

Normaal gesproken blik ik veel eerder terug, maar dat kwam er vorig jaar (2021) niet van. Daarom op de eerste dag van het nieuwe jaar een kleine terugblik op het vorige jaar (2021)

Corona

Het hoeft geen uitleg denk ik. Ook dit jaar stond wereldwijd weer in het teken van Corona. lockdown in, lockdown uit. Mondkapje wel op, toch weer niet. En net wanneer je denkt dat je je mondkapjes weg kan doen, moeten we ze weer op gaan zetten. De anderhalve-meter werd vaarwel gezwaaid, maar ook die keerde al snel weer terug. En sneller dan we eruit waren, zaten we weer in een nieuwe lockdown.

En dan hadden we nog de kwestie, wel vaccineren/niet vaccineren. Je hebt mensen die voor zijn en mensen die tegen zijn (zoals bij vrijwel alles). Het ging nu alleen wel heel ver. Mensen lieten elkaar steeds minder in hun waarde. De groep die zich wel liet vaccineren, werd met de rug aangekeken door hen die er voor kozen zich niet te laten vaccineren en vice versa! Demonstraties liepen steevast uit in rellen, met die in Rotterdam als dieptepunt. Het zou zo fijn zijn als mensen elkaar gewoon accepteerden of ze nu wel of niet gevaccineerd zijn. Probeer elkaar niet te overtuigen van je eigen standpunt. Als iemand liever wit brood eet, terwijl jij liever bruin eet, zorgt dat toch ook niet voor gedoe. En er zijn toch ook geen familievetes ontstaan omdat de een friet zegt en de ander patat. (oja, ik ben team patat by the way!)

Persoonlijk

Tsja, waar ik het begin van het jaar al op ruim de helft van mijn uren zat qua werk en eind maart zelfs weer volledig werkte. In september heeft dit mij opgebroken en ben ik weer volledig thuis komen te zitten. Even een stap terug. Even pas op de plaats. Ondertussen ben ik gelukkig weer langzaam aan het opbouwen. En dit keer ook echt langzaam; ik wil niet in de cirkel van niet werken – werken – niet werken – werken enz enz blijven rondgaan.

Helaas hebben we dit jaar ook weer afscheid moeten nemen van een aantal dierbare personen. We zullen jullie altijd blijven herinneren! Met een lach en een traan en met warmte in ons hart zullen wij de herinnering aan jullie levend houden!

Het afgelopen jaar ben ik ook meer en meer gaan fotograferen. Ik heb zelf een certificaat behaald voor de cursus Alles over Fotografie. Daarnaast het ik een workshop over de geheimen van studiofotografie gevolgd. Hierbij ook heel erg veel geleerd. Veel cursussen online gevolgd, opdrachten uitgevoerd en laten beoordelen. Des te meer ik het fotograferen onder de knie krijg en ook de theorie en techniek erachter leer begrijpen, hoe leuker ik het vind.

Tijdens de Nationale Beeballdag 2021 heb ik foto’s mogen maken van de hele dag. Hier heb ik ook een aantal foto’s van verkocht. SUPERGAAF natuurlijk.

En ook bij Rick zijn wedstrijden heb ik foto’s gemaakt, waar de jongens (en ouders) erg blij mee waren.

Ja, het jaar was er één met vallen en opstaan.

Media

De media was dit jaar om te smullen natuurlijk. André Hazes, Lil Kleine, Bilal Wahib, Marco Borsato, Ali B, Britney Spears, Frank & Rogier en natuurlijk de Meilandjes enz. enz.; zij hielden de gemoederen lekker bezig en zorgden allemaal voor een goed gevuld uurtje RTL Boulevard, elke dag weer. Nou ja, op de twee dagen na, dat er geen uitzending was van RTL Boulevard. De dagen na de aanslag op Peter R. De Vries. Dat is met recht een zwarte bladzijde in jaar van de media. Er zijn natuurlijk nog veel meer sterren die ons ontvallen zijn. Denk onder andere aan Günther (F.R.I.E.N.D.S.), Siegfried (van Siegried und Roy), Larry King, Bibian Mentel, Kees Veldboer (Stichting AmbulanceWens), Charlie Watts (The Rolling Stones), Sien (Sesamstraat), Ed van Thijn en Desmond Tutu.

Maar de media was ook leuk en dan doel ik even op de televisie. Je had Hunted VIPS, Wie is de Mol, Marble Mania (jaja ik ben één van de velen die heeft genoten van de knikkerbanen), De Verraders (Loved it!), Hunted, Married at first sight (oei oei, komend jaar betere matches, Daisy en Mick was niet echt een schot in de roos), Heel Holland Bakt, Chantals BeautyCamper (en echt niet alleen omdat Fred Van Leer erbij was), Het Perfecte Plaatje (Patrick, de terechte winnaar! Hoewel ik de foto’s van Frits ook erg mooi vond en genoot van de energie van Georgina. Oja en laten we Ruth haar enthousiasme vooral niet vergeten), de documentaires van Ewout Genemans bij de politie, de E.O.D. (waanzinnig om dat eens van dichtbij te mogen bekijken). Zo kan ik nog wel even doorgaan.

Als ik zo kijk lijkt het net of ik alleen maar televisie gekeken heb, maar dat valt eigenlijk wel mee. Er was ook nog tijd voor Netflix, Videoland en zelfs Disneyplus. Maar ook de radio heeft veel aangestaan. Elke ochtend Mattie & Marieke, de Top 4000 van Radio 10 en uiteraard de Top2000 op radio2 (wie is er niet groot mee geworden?)

Lijstjes

Vorig jaar sloot ik mijn terugblik af met het volgende:

Wat wil ik voor 2021?

Die vraag stelde ik mezelf de afgelopen dagen. Het meest voor de hand liggende is natuurlijk dat ik weer alles kan doen wat ik voorheen ook deed, zonder last te hebben van energietekort en mijn depressie.

Voor Instagram en Facebook heb ik niet zoveel wensen. Natuurlijk zou het leuk zijn om op Instagram een paar volgers erbij te krijgen, om meer likes te krijgen, maar als het niet gebeurd is het ook oké!

Mijn blog daarentegen… Die wil ik gaan laten groeien. Meer volgers, meer bezoekers, meer reacties, meer likes. Ik ben nog zoekende hoe ik dat voor elkaar kan gaan boksen, behalve door nog meer te gaan schrijven natuurlijk. Wellicht kunnen jullie mij hierbij helpen door mijn blogs te delen op jullie sociale media… (geen verplichting uiteraard, maar het zou wel enorm gewaardeerd worden.)

Wellicht ga ik hier begin volgend jaar nog wat dieper op in en kom ik nog met een leuk idee om dit een boost te gaan geven.

Of dit gelukt is? Helaas niet! In plaats van meer berichten, heb ik minder berichten geplaatst. 36 t.o.v. de 92 vorig jaar. Dit heeft wellicht ook te maken met mijn Stapje terug dit jaar. Hierdoor ben ik weer meer in mijzelf gekeerd en liet alles een beetje voor wat het was. Inmiddels gaat dit weer een stukje beter. Wel zijn de reacties bij de berichten verdubbeld. Van gemiddeld 1 naar gemiddeld 2 reacties per bericht. Het aantal weergaven is wel enorm gestegen. Dit heeft grotendeels te maken met mijn portfolio en de foto’s die ik heb geplaats. Daar werd enorm veel naar gekeken. Dank daarvoor!

Kort lijstje: 10353 weergaves door 1967 bezoekers. 29 waarderingen en 68 reacties.

Dan de lijstjes:

Top 5 meest gelezen

5- Nationale Beeballdag 2021 – 94 lezers

4- Stapje terug – 97 lezers

3- Vakantie – 103 lezers

2- Portfolio – 263 lezers

1- Wie is Monique? 508 lezers (toch leuk dat nog steeds zoveel mensen benieuwd zijn naar wie ik ben

Top 5 minst gelezen

5 – Guess what… (uit 2020) 1 lezer

4 – It’s official! (uit 2020) 1 lezer

3 – Mijn zoektocht naar positiviteit… (uit 2019) 1 lezer

2 – Te koop (uit 2021) 1 lezer

1 – Twee kanten (uit 2020) 1 lezer

Landen

Wat ik erg grappig vond om te zien was dat mijn lezers niet alleen uit Nederland en België kwamen (veruit de meesten van jullie wel natuurlijk), maar ook uit bijvoorbeeld Zuid-Korea, Rusland en India. Dit vond ik zo bijzonder dat ik het wel even moest vermelden.

Voordat ik afsluit wil ik jou als lezer bedanken voor je tijd in 2021 en hoop ik dat je ook in 2022 blijft komen.

En last but zeker not least wil ik jou een fantastisch mooi 2022 met veel geluk, voorspoed en gezondheid!

Lieve groetjes Moniek

4 gedachten over “Looking back”

  1. Voor jou ook de beste wensen voor het nieuwe jaar! Leuk fotografie! Mijn doel dit jaar is ook om mijn blog te laten groeien. Ook wil ik meer zelf gaan maken. Vandaag heb ik voor het eerst mijn eigen deodorant gemaakt. Dit is me nu al goed bevallen. Vorig jaar stond meer in het teken van heel veel nieuwe dingen uitproberen, cursussen volgen etc. Want wat doe je als je bijna nergens meer heen kan? Ja precies ga je thuis dingen zoeken om te doen. Leuk om je blog te lezen!

    Geliked door 1 persoon

    1. Voor mij was dit jaar ook vallen en opstaan. En corona kunnen we inderdaad nog niet achter ons laten. Grappig dat je tv nog kijkt, ik doe dat niet meer eigenlijk. En goed dat je jezelf de vraag stelde wat je wilt voor 2022, ik wens je daar veel succes mee!

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s