Persoonlijk

Pannenkoeken na de Stippelberg

Draaien, draaien, draaien, hoe ik ook draaide; ik kon de slaap niet vatten. Dat matras was zo zacht gewoon niet te doen. Ondertussen hoorde ik een paar knallen (niet heel hard hoor, maar toch) vanuit de binnentuin van het hotel.
En hadden de buren van onze verdieping het kennelijk erg gezellig gehad. Althans, dat is wel wat ik ze hoorde zeggen, toen ze luid pratend langs onze kamer liepen.

Nu zit ik hier wel een beetje over te zeveren, maar als ik had geslapen, had ik er niets van gehoord. Alleen ik sliep dus niet. En dan heb ik ook bijna niet gedaan die nacht. Eigenlijk heb ik voornamelijk liggen wachten tot het een schappelijke tijd was om op te staan.

Tegen 6 uur kon ik echt niet meer. Ik kon wel janken, zo moe en een rugpijn van heb ik jou daar! Dus ben ik maar een hete douche gaan nemen, in de hoop dat deze iets tegen die rugpijn zou doen. En ja, voor een moment was ik de pijn even vergeten. Alleen jammer dat dat dan weer kwam doordat ik met mijn vinger tussen de douchedeur en de muur kwam. Nou, de tranen die ik de hele nacht heb liggen tegenhouden, kwamen er op dat moment luidkeels uit.

Wat kan het toch tegenzitten. Dit was niet wat ik ervan verwacht had. Helaas was de schrik al snel voorbij waardoor ook mijn rug zich in alle hevigheid liet voelen. Een pijnlijke vinger en een pijnlijke rug later zijn wij naar het ontbijtbuffet gegaan. En dat was heerlijk! We hebben er uitgebreid van zitten genieten; ik denk dat ik zaterdag meer gegeten heb bij het ontbijt dan de rest van de hele week bij elkaar opgeteld.

Off to de stippelberg we go. Wat een prachtig gebied.

De Stippelberg dankt zijn naam aan de talloze heuveltjes die als stippels in het landschap liggen. Deze wandelroute slingert daardoorheen. Die stippels zijn kleine stuifduinen die vroeger zijn ontstaan, toen de wind nog vat had op het zand.

Langs de route (wij hadden de 5km route) staan hier en daar ook weetjes over de omgeving. Zo heb je er d’n Blikken Emmer, ook wel bekend als de Blekken Immer. En ondanks dat dit over een emmer gaat die boven in een paal hangt, heeft deze enorm indruk gemaakt op mij.

Natuurmonumenten

Na 5km wandelen, stilstaan om een foto te maken, weer een stukje lopen, even zitten, foto’s maken en nog meer wandelen, kwamen we bij de auto aan.

Aangezien het nog even duurde voor Rick zijn wedstrijd in het nabijgelegen Rosmalen zou beginnen, gingen wij via de binnendoor wegen op zoek naar een leuke plek om te lunchen. En wanneer we dachten die te hebben gevonden… kwam er een hele rij oldtimers aan. En wat denk je? Juist, die gingen met zijn allen naar dat restaurantje waar wij ons oog ook op hadden laten vallen. Ach ja, op naar de volgende. En ineens zag Jeff in zijn ooghoek een heel leuk pannenkoekhuis en de beslissing was snel genomen. Jeff heeft een pannenkoek met noten, appel, rozijnen en vanillesaus gekozen en ik ging voor de Apfelstrüdel pannenkoek. Ik kan je vertellen, de komende weken hoef ik niet meer te eten. Zo lekker, maar ook zo groot en veel… Maar vooral zo lekker. Ik zeg: “De pannenkoekenbakker in Zeeland, Noord-Brabant, DOEN!” Als je er eens in de buurt bent ofzo. Echt een aanrader, zeker met kinderen; want ze hebben een megaspeeltuin achter het restaurant. En meer dan genoeg pannenkoeken om uit te kiezen. Maar ook het interieur is gewoon erg leuk/schattig. (Zo, dit was het even voor de reclame 😉)

Na de pannenkoeken gingen we op naar Rosmalen. Let’s play ball! Of nou ja, Let’s watch the boys play ball!

Lieve groetjes Moniek!

2 gedachten over “Pannenkoeken na de Stippelberg”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s