Actualiteit

Pitbull

Dat was hij, dat is hij. Althans zo zie ik hem. Zoals hij zich vastbeet in de zaken waar hij aan werkte, zo lijkt hij zich nu vast te bijten in het leven.

Gisteravond kwam het vreselijke nieuws dat Peter R. De Vries is neergeschoten. Ondanks dat ik het oprecht vreselijk vind, heb ik me ook zitten verbazen.


Zo werd er al een extra nieuwsuitzending gemaakt over de aanslag op Peter R. terwijl het nog niet officieel bekend was gemaakt dat het om Peter R. ging.

Ondanks alle verbazing tijdens deze uitzending bleef ik toch kijken. In de hoop dat ze bekend kunnen maken de dader in de kraag te hebben gevat of te horen dat de verwondingen mee blijken te vallen.

Ook al wisten we eigenlijk al wel dat het om Peter R. ging, toch was de schok groot toen het officieel bekend werd gemaakt. Niet dat ik een groot fan ben van hem en ook al vind ik het wel eens een behoorlijke betweter; ik heb wel heel veel respect voor alles wat hij doet en de wijze waarop hij dat doet.

Na een paar uur onafgebroken het nieuws te hebben gevolgd, toch maar gaan slapen. Op een gegeven moment heb je alles wel gehoord.

En dan word je wakker. The day after. Het eerste wat ik deed was mijn telefoon pakken (oké, dat is bijna elke ochtend het eerste wat ik doe) om te kijken of er nieuws was. Met in het achterhoofd dat het wel eens het nieuws zou kunnen zijn dat Peter R. vannacht is overleden, maar niets is minder waar. Hij vecht nog steeds voor zijn leven, zoals een echte pitbull betaamt.

Nog beter was te lezen dat ze een aantal verdachten hebben opgepakt waaronder de vermoedelijke schutter. Fijn dat die achter slot en grendel zit nu. Al denk ik niet dat de schutter ook echt de mastermind achter deze aanslag is. Maar dat is pure speculatie natuurlijk of ingegeven door alles wat er over gezegd wordt.

Ik wil er ook eigenlijk niet te veel over zeggen. Behalve dan dat ik hoop dat hij hier bovenop zal komen en dat het recht zal zegevieren.

Ben ik de enige die een soort flashback had naar 6 mei 2002 en 2 november 2004? De beelden van die dagen waren ineens weer vers in het geheugen. En nu is er dus weer een aanslag gepleegd op iemand omdat hij zegt wat hij denkt.

Ik ben er stil van….

Lieve groetjes Moniek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s