Gezond worden

Losing weight

6 april stapte ik op de weegschaal en gaf deze 92,8 kilo aan. Dat was een schrikmomentje en het moment waarop de knop omging.

1 maand onderweg

Vandaag 6 mei, ben ik precies een maand onderweg en ondanks dat dinsdag mijn vaste weegdag is, wilde ik toch weten wat er in precies een maand af is gegaan. (iets met controle enzo…) Dus wegen we deze donderdag een keertje extra.

Eetbuien

Het begin was heel moeilijk. Ik heb veel last gehad van eetbuien (waar ik al dan niet aan toegaf). Die eetbuien komen voort uit emotie en gewoonte. Op de een of andere manier voelde het nog niet oké om televisie te kijken zonder een zak chips of om een dag te werken zonder een pak koekjes weg te stouwen. En als ik niet lekker in mijn vel zit is eten altijd een troost voor mij en kan ik de hele kast leegtrekken. Op het moment dat ik aan het eten ben, voel ik me ook daadwerkelijk beter, maar daarna…. Oei! Dan slaan de schuldgevoelens en de frustratie en woede mij om de oren. Die vechten voor de eerste plek!

Als ik een eetbui weet te weerstaan (wat zeer veel moeite kost), moet ik die emoties door, dan voel ik dat verdriet of die angst en loop ik door het huis heen en weer om iets te eten te zoeken. Koelkast open, koelkast dicht, kast open, kast dicht. Ga zo maar door, maar ik pak niks en ik eet niets. En als ik daar dan doorheen ben, dan ben ik trots op mezelf. Trots dat ik gewonnen heb van de eetbui! Trots dat ik sterker ben dan de gewoonte en trots dat ik mijn emoties heb doorstaan!

Let it go

Oké, terug naar het afvallen. Ik ben niet altijd even streng wat betreft mijn eten, maar nu denk ik dat dat gewoon bij mij hoort. Ik kan niet constant op een gespannen koord lopen, af en toe mag dat best een beetje vieren. Zoals ze in Frozen zeggen: Let it go!

En of dat nu elk weekend is, of eens in de maand, dat moet niet uitmaken. Zolang het maar niet elke dag is. Maar in het weekend na een gezellige wandeling in het bos, de dag afsluiten bij de Mac, dat moet toch kunnen. Als ik maar niet een heel menu naar binnen werk. En met de Crispy Chicken die ze nu hebben, is dat laatste geen probleem. Dat ding is echt niet lekker! Ik hou absoluut niet van mosterd en laat er nou een honing-mosterd saus op deze burger zitten. BAH! Ik was er snel klaar mee. Helaas uit pure frustratie dan wel weer de patatjes helemaal opgegeten. En dat ging dan ook nog eens in zo’n rap tempo, dat ik er amper wat van geproefd heb.

The results are….

Dat koord heb ik de afgelopen maand best wat keertjes laten vieren. Het eerste wat ik dacht, toen ik het resultaat van 1 maand op de weegschaal zag was: “Moet je nagaan wat er af zou zijn als ik streng was gebleven voor mezelf!”, maar al snel wist ik mezelf tot de aarde te roepen. Want als ik niet af en toe het koord laat vieren, dan had ik waarschijnlijk allang de handdoek in de ring gegooid. En wat nou als ik bedenk wat de weegschaal had aangegeven wanneer ik aan elke eetbui had toegegeven, als ik gewoon door was blijven eten, zoals ik deed… oei.. dat is een scenario waar ik niet aan wil denken.

Ik ben begonnen met koolhydraat beperkt. Koolhydraat arm lukt me gewoon echt (nog) niet. Onder die 20-25 gram koolhydraten komen is echt heel lastig. En inmiddels combineer ik dit met IF (Intermitted Fasting). Dat is er gewoon ingeslopen door in de ochtend pas te gaan eten als ik honger heb en niet als de klok aangeeft dat het tijd is om te ontbijten. Nu eet ik dus voornamelijk tussen 12 en 20:30 (in het weekend wordt dat soms iets later).

Al met al zeg ik: “Geen slechte eerste maand!”. Ik ben trots op mij!

Lieve groetjes Moniek

Oja, na precies 1 maand is er 4,9 kilo af! De weegschaal staat nu op 87,9!!!!!

3 gedachten over “Losing weight”

  1. Goed bezig! Hou vol en doe zo voort! Ik zelf doe ook aan if, van 8u ‘s ochtends tot 17u ‘s avonds. Ik ben zelf 18kg afgevallen, stap voor stap en niet te streng zijn voor jezelf. Iedere dag opnieuw resetten. En bewust zijn van wat je in je mond duwt 😃

    Geliked door 1 persoon

  2. Super!Goed bezig. Doe zo verder! Ik doe zelf ook if, van 8u tot 17u. Ik ben 18kg kwijt. Niet te streng zijn voor jezelf. Iedere dag opnieuw resetten en bewust zijn van wat je in je mond duwt 😃😉

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s