depressie, Gezond worden

Opruimen

Na een reikibehandeling bij Soul Insight, waarbij de laatste lijntjes met het onderbewuste even zijn ‘doorgeknipt(weet niet of ik het zo helemaal goed zeg), ben ik zoveel aan het opruimen op zoveel verschillende manieren. Hele huizen ruim ik op (’s nachts in mijn dromen). Huizen waar ik ooit gewoond heb. Papieren die door het hele huis liggen, worden netjes uitgezocht, oude troep wordt weggegooid. Maar ook kassa’s worden opgeruimd. Al het briefgeld wordt netjes gekopt en glad gestreken. En wat er teveel in de kassa zit, wordt netjes in een kluis opgeborgen. Oftewel… ik ben ruimte aan het maken voor het heden en de toekomst. Wat een heerlijk gevoel.

Gezonde Volwassene

Afgelopen week hadden we het over het verleden en of je dat helemaal weg moet stopen of niet. En vanuit het niets zei ik: “Je hoeft het verleden niet weg te duwen. Het is een deel van wie je bent. Je mag boos zijn en verdrietig om jouw verleden. Net zoals je met plezier mag terugdenken aan de leuke momenten.”

Nee, het verleden hoeft niet weggestopt te worden. Het hoort bij jouw leven. Maar het verleden moet niet je heden overschaduwen.

Ik schrok zelf van wat ik zei. Het kwam keihard binnen! Juist omdat ik delen van mijn verleden probeerde weg te stoppen. En het verleden altijd zorgde voor een vertroebelde blik op het heden en de toekomst. Maar dat is nu verleden tijd! Ik ben ik, samen met mijn verleden, heden en mijn toekomst. Volgens een van de psychologen is dit mijn gezonde volwassene die dit zei.. Ow Yeah! Ik heb haar gevonden! Heeft even geduurd 😉!

Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Goh! Had ik dat maar eerder geweten, dan had het misschien wat minder zwaar geweest. Nu weet ik het wel en denk ik: “Dat is maar goed ook, want anders zit ik over een aantal jaren weer in therapie!”. En laat dat nu iets zijn waar ik niet zo veel zin in heb.. Of eigenlijk, iets waar ik helemaal geen zin in heb!

The end is near

Ook een mooie is dat ik ergens in de afgelopen week ineens het besef had niet meer op te zien tegen het einde van de therapie. Een paar weken geleden sloeg de angst nog flink toe als ik er aan dacht dat half mei de laatste sessie is. Ademhaling hoog, angstzweet all-over, trillende handen en flinke huilbuien. Dat is wat dat idee van het naderende einde met mij deed. En van de week was dat ineens anders.

Ik bedacht me dat het met een paar weken gedaan is met de therapie. Dan hebben we de laatste sessie gehad en zit mijn therapietraject erop. En wat denk je? In plaats van een paniekaanval van heb ik jou daar, dacht ik: “Het is goed zo! Ik ben er klaar voor!” Natuurlijk besef ik me dat ik er nog niet ben, maar ben je er ooit echt helemaal? Dat denk ik niet. Er blijft altijd ruimte voor ontwikkeling en groei. Anders wordt het leven alleen maar saai.

Healthy mind, healthy body

Bij een healthy mind (of een bijna healthy mind 😉) hoort zeker ook een healthy body. Dat is de afgelopen maanden niet echt gelukt. Daar baalde ik ontzettend van. Ik vond mezelf een zwakkeling dat het mij niet lukte me aan mijn dieet te houden. Dat ik elke keer weer voor gaas ging. Nu denk ik: “Ach meisje, wat verwacht je nou van jezelf? Je kan toch niet op alle vlakken topprestaties leveren. Als je bezig bent het één te helen, dan staat het ander even op pauze! Het kan gewoon niet allebei tegelijk.

Nu ik dat besef is er de ruimte om ook daaraan te gaan werken. Na vandaag dan, want vandaag is het Pasen, dus feestdag, dus lekker eten, dus geen dieet. Vanaf morgen ga ik er weer tegen aan.

Bye bye carbs, kilo’s, centimeters and lazyness, hello sports and healthy food!

Lieve positieve groetjes Moniek!

Een gedachte over “Opruimen”

  1. Pingback: Monieksweb

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s