Actualiteit

Teabreak

Een jaar geleden kon men ineens genieten van de kleine dingen in het leven.

Monieksweb

Gisteren nam ik even een kopje thee en zoals altijd stelt Pickwick dan een vraag. De meeste vind ik niet zo boeiend, maar van deze kreeg ik een serieus gevalletje van keuzestress.

De vraag luidde: “Als je mocht kiezen ging je dan een jaar vooruit in de tijd of een jaar achteruit?”

Jaartje vooruit

Ik denk dat veel mensen op dit moment zonder enige twijfel zullen kiezen voor het jaartje vooruit. Het idee dat de wereld dan misschien wel vrij is van Corona en we weer normaal kunnen leven.

En ik snap die keus en het is ook wel iets waar ik naar toe neig met mijn keuze. Weer onbevangen op visite kunnen gaan, feestjes kunnen vieren, naar sportwedstrijden gaan. Werken op kantoor in plaats van alleen thuis, met de bijbehorende vrijmibo’s. (ik bedoel… ik ging niet heel vaak mee, maar zelfs ik begin de vrijmibo’s te missen.)

Over een jaar zijn we allemaal ingeënt en dan kan dat allemaal weer. Dan mogen we na 21:00 gewoon nog naar buiten, zonder een boete te krijgen. Uhm, nou ja, behalve als je echt gekke dingen doet natuurlijk.

Over een jaar zitten we met zijn allen weer in de stadions en langs de velden. Rijden de wielrenners weer tussen het publiek en verlangen ze stiekem naar het jaar waarin ze –zonder lastig publiek– de smalste weggetjes op mooie bergen konden bedwingen.

Over een jaar gaat iedereen weer gewoon naar school. Ook de studenten die het nu zo moeten bezuren. En kan een student weer echt student zijn. Zuipen tot je niet meer kan en dansen tot in de late uurtjes (of juist de vroege).

Over een jaar vieren we weer allemaal feestjes. Zitten we weer met zijn allen rond de vuurkorf. Hier en daar luidruchtig, maar hé dat vindt het eerste jaar niemand erg, want iedereen heeft dit gemist.

Jaartje terug

Ja, om te kiezen voor een jaartje vooruit in de tijd, lijkt heel vanzelf sprekend. En toch, heeft ook een jaartje terug in de tijd gaan wel iets. We hadden dan wel de lockdown die alleen maar strenger en strenger werd.

We werden (ernstig) beperkt in onze sociale contacten. Er werd gewaarschuwd voor Corona, want dat is echt geen pretje.(en dat is dan weer een understatement van heb ik jou daar) Elke dag werden de cijfers gegeven van het aantal positief geteste mensen, het aantal in het ziekenhuis opgenomen mensen en het aantal overledenen. Als ik het zo even snel opsom was het helemaal niet leuk. Aan de andere kant…

Een jaar terug zat ik drie keer per dag met mijn hele gezin te eten. Dat was al zolang niet gebeurd!

Een jaar terug deden we spelletjes met zijn allen. Dat was nog nooit gebeurd!

Een jaar terug hadden we een geweldige zomer. Heeft er niks mee te maken, maar vond het het vernoemen waard 😉

Een jaar geleden wandelde ik elke dag een paar kilometer. En toen kwam de winter en dus ook het slob er in.

Een jaar geleden kon men ineens genieten van de kleine dingen in het leven. En ook mij lukte het steeds meer om te genieten.

Een jaar geleden werd ineens heel duidelijk hoe belangrijk vriendschappen en familie wel niet zijn. Dat was mij altijd al duidelijk, vrienden en familie zijn heel belangrijk!

Een jaar geleden, was het misschien niet altijd even leuk en zelfs wel erg verdrietig en toch had een jaar geleden heel veel mooie momenten.

De uiteindelijke keus

De uiteindelijke keus is dat ik niet kies. Beide hebben zoveel voordelen, maar ook zoveel nadelen. Het beste is om met beide benen in het heden te blijven staan. Want nu is de tijd om te helen, nu is de tijd om te leven. Nu is mijn tijd!

Waar zou jij voor kiezen?

Lieve groetjes Moniek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s