Persoonlijk

Insta-break

Maar na het werk had ik een gave foto gemaakt (al zeg ik het zelf) en automatische deel ik deze direct op Instagram.

Bij missbijnini las ik over haar weekje zonder Instagram en wat het haar gebracht heeft. En ik dacht: “Dat ga ik ook proberen”. En zo geschiedde mijn week zonder Instagram.

Maandag

Voor het eerst in tijden weer eens met de metro

Oké gisteren besloten dat ik een insta-break van een week ga nemen. En het is nu al raar. Normaal is een van de eerste dingen die ik doe, Instagram checken.

Tijdens het tandenpoetsen worden steevast de insta-stories afgespeeld. Vandaag dus niet. Wel merkte ik dat ik er moeite mee had en daar schrok ik wel een beetje van.

Gelukkig was het retedruk op werk en had ik weinig tijd om me druk te maken om wat er gebeurt op Instagram. Maar na het werk had ik een gave foto gemaakt (al zeg ik het zelf) en automatische deel ik deze direct op Instagram. Dag 1 mislukt dus! Nadat ik de foto gepost had, heb ik wel de notificaties uitgezet, zodat ik niet getriggerd word om elke paar minuten te gaan kijken naar eventuele reacties.

Dinsdag

Na de domper van gisteren, vandaag met frisse moed opnieuw begonnen.

Ow yeah! Geen seconde op Instagram wezen gluren. Ik ben trots! En alleen dat gevoel is deze uitdaging al waard. Ook vandaag weer gewerkt, waardoor het natuurlijk wel wat makkelijker is. Ik merk ook dat ik aan het einde van de dag meer energie heb, maar of dat komt door een –door mijzelf– opgelegde beperking… dat weet ik eerlijk gezegd niet.

Woensdag

Woensdag was lastiger. Overdag ging het wel. ’s Avonds gingen we stemmen (zoals heel veel mensen) en wilde ik eigenlijk een foto maken van het bijzondere moment dat ik samen met Danisha was wezen stemmen –het was haar eerste keer-, maar het feit dat ik een insta-break had genomen hield me tegen. Bij het stemlokaal kwamen we Jesse zijn beste vriendje tegen met zijn ouders en hebben we de jongens even samen in de speeltuin laten spelen. Waar ik normaal gesproken met mijn telefoon in de weer zou zijn – zijn er reacties/likes, foto maken en plaatsen– heb ik nu staan genieten van de jongens die samen aan het spelen waren en gezellig kunnen kletsen met de ouders van het vriendje.

En ook deze dag eindigde ik niet in het rood… Wat een heerlijkheid!

Donderdag

Laatste werkdag van de week en de 4de dag van mijn insta-break alweer. Het ging moeiteloos, hoewel ik wel 1 minuut op Instagram ben geweest, toen ik op een link klikte en daar aankwam. Direct weggeklikt. Eigenlijk niet gelukt, maar ik tel de dag toch mee als gelukt. Wat is nu helemaal 1 minuut, als je normaal dik 45 minuten doorbrengt op Instagram?

Vrijdag

Deze beauty mocht mee naar huis

Laatste dag van mijn zelf opgelegde uitdaging. Deze is moeilijk. Vandaag gingen we winkelen (op afspraak) bij de Intratuin. Ik hou van de Intratuin. Ik hou van alle kleurenpracht daar. En juist die kleurenpracht is zo leuk om te delen op insta. Die heb ik dit keer lekker voor mezelf gehouden.

Zaterdag

Dag van de conclusie. Vandaag nog helemaal niet er aan gedacht om eens op Instagram te gaan kijken. En dat terwijl ik toch echt wel leuke plaatjes heb geschoten van Jesse die voor het eerst met pappa is wezen varen. Maar…het is weekend, dus die komen nog wel.

Ik vind dat het me heel goed af is gegaan. Deze week slechts 6 minuten op Instagram, waar ik normaal minimaal 45 minuten per dag er aan besteed! Ik denk dat ik net als Miss Bijnini Instagram ga beperken tot alleen de weekenden. De energie die ik nog overhoud aan het einde van de dag is namelijk zeer welkom. Daarbij heb ik de afgelopen week beter en rustiger geslapen, waardoor ik ook met meer energie wakker werd! En dat is iets wat ik heel lang niet ervaren heb. Het zal echt niet alleen door mijn insta-break komen, maar ik denk dat het een grote rol speelt.

Lekker stukje varen.

Missie geslaagd!

Lieve groetjes Moniek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s