Persoonlijk

Roze vs Groen

Gisteren zat ik naar Chantals (roze) Beauty Camper met Leco en Fred te kijken. Pas 2 afleveringen oud en ik vind het geweldig. Nu hou ik natuurlijk ook echt enorm van Fred, dus is het al snel leuk 😉. Maar ik vind het vooral geweldig hoe ze vrouwen een make-over geven waardoor ze weer gaan stralen.

Make-over

En het allermooiste. Het is geen make-over waarna je niet meer liggend durft te gaan slapen, omdat je haar dan door de war gaat en je geen idee hebt hoe je dat zelf in hemelsnaam moet fixen. Ik bedoel dat soort make-overs zijn natuurlijk ook geweldig, maar ja, dan heb je de day after -waarop je wakker wordt en als een zombie naar de badkamer loopt waar je vervolgens met je doorgelopen make-up (Ja leco, ook ik laat het ’s nachts wel eens zitten) en een compleet-in-de-war-en-niks-meer-mee-te-beginnen-kapsel in de spiegel kijkt en denkt… Oké huppakee, we draaien er wel weer een knot van… en klaar! En…weg make-over!

Take-over

Hierbij is dat dus niet het geval. Hier krijgen de onzekere vrouwen een heerlijk middag –of avond of dag, geen idee– met Leco en Fred. Terwijl Chantal jouw leven overneemt. Het leuke is dat ze tot nu toe elke keer wel iets te doen had… Ben stiekem wel nieuwsgierig hoe dat hier zou zijn. Zoveel valt er in mijn leven niet over te nemen nu… Nee, nee, dit is geen klagen. Het is zoals het is, door de corona… C’est comme ça!

Goodwill

Gisteren was het weer zover. Het eerste verhaal van een vrouw, net moeder, die na een vreselijke zwangerschap en bevalling zichzelf volledig wegcijferde. Even vooropgesteld: Ik snap dit volledig! Het is echt een lijdensweg waar zij doorheen is gegaan en dat je dan extra bezorgd en zorgzaam bent, is niet meer dan logisch.

En ik gunde haar die make-over, even dat momentje voor zichzelf. Het verschil van voor en na was zo ongelooflijk groot. Zo mooi! Emo-tv….I love it!

En toen

Toen was daar de tweede dame. Zij had zichzelf opgegeven. Aan de ene kant vind ik dat top! Dat je het lef hebt dat te doen! Echt onwijs stoer! Aan de andere kant denk ik… Goh! Wat zou ik nu willen zeggen dat ik het aan de andere kant niet snapte en me afvroeg waarom je jezelf daarvoor op zou geven… Maar stiekem denkt die andere kant dat niet. Die andere kant ziet werkelijk groen van jaloezie. Jaloers op iemand die zo zelfverzekerd is dat ze zichzelf voor zo’n programma durft op te geven.

Ik zou dolgraag eens advies –of beter die hele make-over– van Leco en Fred willen krijgen, maar ik durf echt niet met mijn kop op tv. Daarbij….ik heb mezelf wel een terug gehoord op de radio. Oef! Daar moeten jullie dus steeds naar luisteren. Sorry! 🤪

Zonder gekheid. Ik zit daar gisteravond dus jaloers te zijn. Bah! Op zo’n moment kan ik mezelf even niet uitstaan. En dat werd alleen maar erger toen zij zei dat ze nu voller is dan ze ooit geweest is, maar dat ze nu wel helemaal tevreden is met zichzelf. Dan denk ik… hoe dan? Dat wil ik ook!

Rockin’it

En weet je wat het allerergste is? Dat ik bij de grote onthulling eigenlijk alleen maar wou janken, want waar zij die look met die jurk volledig rockte en ik die set echt waanzinnig vind, zit ik me alweer te bedenken dat ik dat soort dingen echt niet aan kan. Dat staat niet. Dat kan niet met mijn figuur. Dan zie ik er uit of ik weer zwanger ben. Terwijl ik het bij haar echt geweldig vindt staan en …nu komt het. Ik merk dat ik het haar misgun. Alleen maar omdat zij zichzelf heeft kunnen accepteren en ik niet. Hoe erg is dat?!

Sorry

Nu, een dag later, zit ik me te bedenken dat het zo lelijk is wat ik heb gedacht, dat ik eigenlijk sorry wil zeggen. Niet tegen haar, maar tegen mezelf. Want hé, dit verdien ik niet! Zelfs niet van mezelf! Of beter gezegd… Zeker niet van mezelf!

Dus bij deze: Sorry Moniek! Het spijt me! Ik zal nooit meer zo over mij denken!

Hebben jij wel eens sorry tegen jezelf gezegd?

Lieve groetjes Moniek

2 gedachten over “Roze vs Groen”

 1. Ik heb het programma niet gezien Moniek ..welke zender was het en welke dag …Zaterdag 20 e ???Ik kan he namelijk dan terugkijken ..En zou het graag willen zien ..Dank je bij voorbaat…..groetjes Grietje van Benthem

  Like

  1. Hoi Grietje,

   Het programma is op rtl4 op woensdag. Deze is van 10 maart volgens mij. Je kan hem ook terugkijken via Videoland. 😉

   Lieve groetjes Moniek

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s