Actualiteit

Corona

Wij hebben hier in Nederland het recht om te demonstreren. Je mag hier je stem laten horen, wanneer je het ergens niet mee eens bent. Of er altijd naar geluisterd wordt is een tweede. Maar daar gaat het in dit geval niet om.

Demonstreren

De definitie van demonstreren luidt: “meedoen aan een optocht of bijeenkomst om te laten zien dat je ergens voor of tegen bent”

Misschien lees ik het verkeerd, maar ik zie nergens staan dat er plunderingen, brandstichting of wat voor geweld dan ook bij hoort. En toch is dat momenteel meer regel dan uitzondering.

Wereld nieuws

Sinds de aankondiging van de avondklok kan je geen nieuwsbericht opzetten, krant openslaan of nieuwssite openen zonder dat je leest dat er ergens in het land rellen zijn geweest. Ook op Social Media staat het vol van berichten met afschuw over wat er momenteel gebeurt. Het is zelfs wereldnieuws geworden!

Zullen we even een moment nemen om met zijn allen trots te zijn op het feit dat wij –als Nederland– het wereldnieuws halen door een aantal malloten die in Urk een teststraat in de brand steken, of door de gekkies die het centrum van Eindhoven onveilig maken, maar misschien zijn het wel de mafketels die het nodig vonden een ziekenhuis in Enschede te bekogelen met stenen. Dat momentje van trots laat ik aan hun over, want ik kan wel janken! Ik ben verre van trots dat een –toch wel mooi land– als Nederland op een dergelijke manier in het nieuws over de hele wereld komt.

Avondklok

Het is echt niet zo dat ik de druk van de avondklok niet snap. Dat ik niet begrijp dat de maatregelen zijn tol beginnen te eisen. Maar ik snap wel dat ze nodig zijn. Ook al beangstigd het me enorm en maakt het mij vreselijk verdrietig. Nog verdrietiger word ik door al die vreselijke beelden.

Ook vanavond gaat het in verschillende delen van het land weer ‘los’. In Rotterdam is een noodverordening afgeroepen door de burgermeester. Ik zie beelden voorbij komen van plunderingen van een KFC en een Dirk. Het kippenvel staat huizenhoog op mijn armen. De tranen branden in mijn ogen. Er wordt zelfs door mensen al gesproken van een beginnende burgeroorlog!

Kinderen

Het ergste van alles vind ik nog dat het veelal kinderen zijn die daar tussen lopen. 14, 15 misschien 16 jaar gaan de straat op om te rellen. Ben ik dan de enige die de ouders van deze jeugd niet begrijpt? NEE! Natuurlijk niet! Dat weet ik ook wel, maar ondertussen vinden hun pappa’s en mamma’s het kennelijk prima dat kindlief de boe in de fik steekt, stenen naar mensen gooit (want… je gelooft het niet… agenten zijn ook gewoon mensen!) en hier en daar een winkel plunderen. En dan zie je jouw kind in het nieuws verschijnen.. Ben je dan trots al ouder, omdat jouw kind ik 1 klap bekend is? Of ga je je dan misschien toch achter je oren krabben, omdat je dacht dat hij/zij bij een vriend(innet)je thuis was?

Als mijn kinderen buiten zijn en er is -wat voor soort- gelazer dan ook in de wijk, bel ik ze op dat ze naar huis moeten komen. Gelukkig doen ze dat dan ook! En ‘s avonds buiten vind ik sowieso al niet heel prettig. Dus dat probeer ik zoveel mogelijk te voorkomen. En zo zie je…. die avondklok heeft ook voordelen …

Vrijheid

Weet je….. als je wilt demonstreren, ga je gang! Wil je jouw stem laten horen, schreeuw zo hard je kan! Laat je horen! Wil je laten weten dat je het er niet mee eens bent? Schrijf een brief, stuur een mail, spuw je gal op Twitter, Facebook of waar dan ook. Maar ga niet lopen rellen om het rellen.

Want weet je relschopper, -ja ik heb het nu even tegen jou- weet je, dit gaat niet om het feit dat je de maatregelen zat bent. Dit gaat niet om de avondklok en het kwijtraken van je vrijheid. Het gaat jou alleen maar om het verspreiden van ellende, om de sensatie en om de spanning van het kat en muis spel met de politie. Als het jou echt gaat om de avondklok en de andere maatregelen, dan blijf je voortaan lekker binnen en maak je een filmpje waarin je met een spandoek laat weten dat je tegen bent! Dan heeft verder niemand er last van en kan Nederland weer veilig over staat! Dank je wel!

Lieve groetjes Moniek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s