Persoonlijk

Lijstjes

Ik hou van lijstjes. Ik maak ook elke zoveel tijd to-do-lijstjes. Ben er gek op! Dat ik er vervolgens niets mee doen, daar hebben we het dan maar even niet over. In mijn vorige blog heb ik al terug gekeken naar 2020. In deze wil ik terugblikken met de bekende lijstjes.

2020

Zo is er een top 5 van best gelezen blogs en ook de minst gelezen komt even langs. Bij de top 2000 slaan ze de nummer 2000 ook niet over toch?!

En niet alleen kijk ik naar mijn blog, maar ook naar de posts op Instagram. Welke zijn het meest geliked en welke het minst.

Wat vind ik persoonlijk mijn allermooiste foto van het afgelopen jaar? En wat was mijn grootste overwinning dit jaar?

Natuurlijk bestaat er ook nog zoiets als muziek. Dus kunnen we niet anders dan even kijken in Spotify, waar luisterde ik naar? En welke podcasts heb ik geluisterd in 2020?

Je gaat het allemaal lezen in dit blog!

Monieksblog

In het jaar 2020 heb ik 92 berichten geschreven met een gemiddelde van 601 woorden per bericht. In totaal waren het 54.697 woorden. Gemiddeld kreeg ik 1 like per bericht (op mijn site zelf, op facebook waren het er gelukkig meer). Het totaal aantal likes staat nu op 129 dit jaar. Ook was er slechts 1 reactie per blog gemiddeld (de meeste mensen reageren via Facebook en Instagram), wat een totaal van 46 reacties heeft opgeleverd.

Het aantal weergaven is dit jaar blijven steken op 4755 door 2535 bezoekers, die in totaal 199 waarderingen hebben gegeven.

En dan nu de top 5 van best gelezen blogs in 2020

Nummer 5:
To good to be true
Dit blog gaat over de gewonnen dieptereiniging van mijn huis.  Wat een blamage was dat. Het was niets anders dan een ordinaire verkooptruc van de Kirby. Eerlijk is eerlijk dat dinge doet zijn werk. Maar even serieus voor bijna 3000 euro mag dat ook wel toch?!

Nummer 4
Dankbaar
De titel van het blog zegt genoeg. Dit blog is geschreven aan een dierbare vriend, omdat ik helaas niet meer in leven kan zeggen hoe dankbaar ik ben voor wat hij heeft betekend voor Rick, maar zeker ook voor mij en Danisha.

Nummer 3
Huishoudbeurs 2020

Eigenlijk gaat dit meer over het niet gaan naar de Huishoudbeurs dan dat het over de huishoudbeurs gaat. Nog steeds baal ik dat ik dit jaar niet geweest ben. Zeker nu we weten hoe de rest van het jaar gelopen is.

Nummer 2
Welkom

Leuk, hoeveel mensen nieuwsgierig zijn naar wie ik ben. Dat is namelijk precies wat je hier kan lezen.

Nummer 1
Verlof

Een plekje gestegen ten opzichte van vorig jaar. Dit blog is geschreven op 9 oktober 2017, wat het (voor mij) extra speciaal maakt dat het nu weer in de top 5 staat. Kennelijk lezen mensen graag over mijn ervaringen tijdens mijn zwangerschapsverlof.

Minst gelezen
Treinleven

Kunnen we ons nog voorstellen hoe het was om dagelijks met de trein naar het werk te gaan? Wat lijkt dat allemaal al lang geleden zeg. Misschien is dat ook wel de reden dat ik by far het slechts gelezen blog is van dit jaar. Maar als ik dit teruglees, dan kijk is toch wel weer een beetje uit naar de tijd dat we weer met de trein op pad kunnen.

Blog met de meeste reacties
Afvallen…Hoe het nu gaat staat op dit moment bovenaan als we kijken naar de hoeveelheid reacties met… Jawel..7 hele reacties..

Instagram

Wauw! Op Instagram heb ik 310 posts geplaatst, waar 7200 likes op zijn gekomen en dat zijn er 23,2 per post. Tis niet bijster veel, maar ook niet heel weinig. Ben er best blij mee.

De meest gelikete post is:

De minst gelikete is:

Spotify

Kennelijk heb ik mijn Spotify het meest gebruikt om Jesse te vermaken in de auto,  aangezien Juf Roos de best beluisterde artiest is van 2020 in mijn lijst. Verder zie ik veel Nick en Simon en Mamma Mia de filmmuziek in mijn lijst staan. Meezingen uit volle borst dus. Verder is het een behoorlijke mengelmoes van muziekstijlen en gaat het -bijna letterlijk- alle kanten op.

Ook in de wereld van Podcasts ging het alle kanten op. Van de Koelkastcoach vloog ik naar ‘Wat betekend het voor jou?’ van Soul Insight om vervolgens nog even wat op te stekken bij de Universiteit van Nederland.

Netflix

Een kleine greep uit de series die ik keek:
Lucifer
Lock&key
The Order
Suits
Chilling Adventures of Sabrina


Films kijk ik niet heel veel. Het kost me nog iets te veel moeite om me te focussen. Hoewel ik de afgelopen weken wel een aantal kerstfilms heb gekeken.

Overwinnigen

Een jaar staat bol van allerlei overwinningen. Zo was het begin van het jaar voor mij al een overwinning als ik niet de hele dag op de bank doorbracht. Heb ik in September een overwinning behaald op mezelf toen ik voor het eerst alleen naar de sportschool ging. Eigenlijk maak je elke dag meerdere kleine overwinningen. En soms een grotere overwinning. Mijn grootste overwinning van dit jaar wil ik graag nog een keer met jullie delen.

Mijn grootste overwinning is de dag geweest dat ik te gast was in de podcast ‘Wat betekend het voor jou?’ Dit was zo eng, vertrouwd, fijn en spannend tegelijk. Ik had het zweet in mijn handen staan, maar door de rust die Brigitte uitstraalt kon ik volledig mezelf zijn tijdens deze opnames. Ja! Als ik terugkijk op dit jaar, is dit mijn grootste overwinning.

2021

Wat wil ik voor 2021?

Die vraag stelde ik mezelf de afgelopen dagen. Het meest voor de hand liggende is natuurlijk dat ik weer alles kan doen wat ik voorheen ook deed, zonder last te hebben van energietekort en mijn depressie.

Voor Instagram en Facebook heb ik niet zoveel wensen. Natuurlijk zou het leuk zijn om op Instagram een paar volgers erbij te krijgen, om meer likes te krijgen, maar als het niet gebeurd is het ook oké!

Mijn blog daarentegen… Die wil ik gaan laten groeien. Meer volgers, meer bezoekers, meer reacties, meer likes. Ik ben nog zoekende hoe ik dat voor elkaar kan gaan boksen, behalve door nog meer te gaan schrijven natuurlijk. Wellicht kunnen jullie mij hierbij helpen door mijn blogs te delen op jullie sociale media… (geen verplichting uiteraard, maar het zou wel enorm gewaardeerd worden.)

Wellicht ga ik hier begin volgend jaar nog wat dieper op in en kom ik nog met een leuk idee om dit een boost te gaan geven.

Heb je ideeën? Wil je mij die hieronder laten weten dan?
En stiekem wil ik ook wel weten welk blog bij jullie het meest is bijgebleven en waarom…

Lieve groetjes M0n13k!

Een gedachte over “Lijstjes”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s