Persoonlijk

In de ban van Sinterklaas

Het is 19 november vandaag. Afgelopen zaterdag is de goedheiligman weer aangekomen in Nederland. Het zal een anders-dan-anders sinterklaasfeest gaan worden, maar maakt dat het minder leuk? Ik denk van niet.

Kinderogen

In de ogen van de kinderen verandert er helemaal niet zoveel namelijk. De intocht konden ze op televisie volgen (al dan niet met een beker warme chocolademelk en een stukje boterletter). Na weer een week vol spannende wendingen en als grootste vraag: “Gaat hij het dit jaar redden weer op tijd in Nederland aan te komen?”. Elke avond is het Sinterklaasjournaal op televisie en kunnen zij zien wat er allemaal gebeurt in en rond het grote pietenhuis waar Sint en de Pieten dit jaar verblijven. En niet te vergeten…. de cadeautjes komen ook weer in hun schoentjes terecht, net als de pepernoten en chocoladeletters. Nou, als er dan op 5 december ook nog wat leuke cadeautjes uit te pakken zijn, is er in de ogen van de kinderen niets anders dan anders.

Sinterklaasjournaal

Dit jaar is het voor het eerst dat Jesse een beetje beseft wie Sinterklaas is. Sinds vorige week maandag kijkt hij dan ook trouw elke avond naar het Sinterklaasjournaal en vindt hij het allemaal heel erg spannend. Sinds die aflevering is het hier in huis Sintieklaas (zoals Jesse Sinterklaas uitspreekt) voor en Sintieklaas na. Voorlezen moet uit het Sintieklaasboek (boek met alleen maar liedjes…), alle sinterklaasliedjes passeren de revue… de hele dag door. Zelfs als hij in bed ligt, ligt hij nog ‘Sintieklaas kapoentje’ te zingen. Tot een dag of 3 geleden was dat ook het enige liedje wat hij kenden. Inmiddels is zijn repertoire gelukkig flink uitgebreid. Op televisie wil hij Sintieklaasfilmpjes kijken. Nou ja, ik zei het al… Sintieklaas voor en Sintieklaas na.

En heel eerlijk, het Sinterklaasjournaal is ook wel weer erg leuk. Nu gaan er wel verhalen de rondte dat Sinterklaas Corona zou krijgen en zelfs in een coma zou belanden. Ik hoop dat dit alleen maar een roddel is, want hoe ga je dat uitleggen aan een peuter…. Voorlopig genieten wij van de gebeurtenissen in het Pietenhuis en zijn wij vooral erg nieuwsgierig naar wie Sinterklaas toch elke keer dat eten brengt.

Schoentje zetten

Ook het schoentje zetten is helemaal nieuw voor hem. Vorige jaren deed hij het wel, maar het besef was er niet. Nu wel en dat is te merken. Er wordt suiker voor het paard neergezet en wat te drinken voor Sintieklaas (voor het geval de goedheiligman dorst heeft). Overal wordt aan gedacht. Alleen het liedjes zingen bij zijn schoen vindt hij nog een beetje gek. Dus dat doet hij veilig op een afstandje bij pappa op schoot.

En dan dat gezichtje als hij ’s ochtends beneden komt en iets in zijn schoen vindt. Het maakt ook echt niet uit of het alleen een chocoladesint is of een ‘echt’ cadeautje. Hij is superblij dat de sint aan hem heeft gedacht. En de rest van de dag loopt hij met een smile van oor tot oor. Of nou ja de rest van de dag? In ieder geval tot het moment dat hij er achter komt dat hij de chocolade, waar die munten van gemaakt zijn, helemaal niet lekker vindt.

5 December

Tsja, deze dag zal waarschijnlijk voorbij gaan zonder visite en zonder een bezoekje van de goedheiligman. Maar dat mag de pret niet drukken. Hoe het ook uit gaat pakken (met oog op corona), wij gaan er hier een klein feestje van maken. We gaan liedjes zingen, drinken warme chocolademelk en warmen een boterletter op. Om dan met zijn allen een paar kleine cadeautjes uit te gaan pakken. Tot die tijd kijken we elk sinterklaasfeest wat op tv komt, elk sinterklaasjournaal en andere sinterklaasfilms/series die uitgezonden worden. Luisteren we de Sinterklaas afspeellijst op Spotify en lezen we veel sinterklaasverhaaltjes, terwijl Jesse door het raam het donker in staart om te kijken of hij Piet ergens op de daken ziet rondlopen.

In de ban van Sinterklaas

Ik denk dat we kunnen stellen dat we hier in huis in de ban zijn van Sinterklaas. Is dat bij jullie ook zo?

Lieve groetjes M0n13k

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s