Persoonlijk

Televisie top 5

Iets wat ik volgens sommige teveel doe, maar volgens mezelf steeds minder. Soms denk ik zelfs wel eens dat televisie eigenlijk helemaal niet meer nodig is, nu Netflix enz. er zijn.

Maar ja…. Als ik dan kijk naar hetgeen wat ik graag wil zien, dan komt dat niet op Netflix, dus ‘moet’ ik wel televisie kijken. Graag neem ik je mee door mijn favorietenlijstje. Ik hou van favorietenlijstjes! Dit keer heb ik er een top 5 van gemaakt. Hadden er ook 6 of 7 kunnen zijn, maar 5 is een mooi getal. En ik zeg een top 5, maar eigenlijk klopt dat niet, want dan zouden ze in volgorde moeten staan van leuk naar niet leuk, of andersom. En dat staan ze niet. Ze staan in een geheel willekeurige volgorde. Zou jij – naar aanleiding van dit lijstje- kunnen zeggen wat mijn favoriet is?

Masterchef

Wat een heerlijk programma is dit. Ik kijk dit al seizoenen lang en elk jaar zit ik weer vol verbazing te kijken naar de meest bizarre eetbare creaties die er voorbij komen. De strijd die de kandidaten moeten leveren om die gerechten op het bord te krijgen. Wauw. Maar er is ook een andere verbazing.

Ik bedoel: gisteren was ik een simpele hutspot met hachee aan het maken. Toen ik klaar was (lees: alles stond in de oven dan wel op het fornuis) keek ik om me heen en zag werkelijk geen stukje aanrecht meer. Vervolgens ben ik best wel even bezig om dat aanrecht weer tevoorschijn te toveren. Terwijl ik bezig was al die zooi op te ruimen, dacht ik…. Hoe dan? Hoe kan het zijn dat ze daar zo chaotisch bezig zijn in die keukens af en toe. En als ze klaar zijn, ziet de keuken er vaak uit alsof hij nog nooit gebruikt is.

Oke, natuurlijk weet ik dat er een heel team klaar staat om alle vaat direct weg te halen zodra de kandidaten daar klaar mee zijn. En komt er heel wat knip- en plakwerk bij kijken. Maar toch… een lichte jaloezie maakt zich wel eens van mij meester dan. En dan die kandidaten… Hoe gaat dat als ze thuis weer gaan koken.. Zijn ze dan niet vreselijk verbaasd als dat aanrecht een regelrecht oorlogsgebied blijft als ze er niet zelf iets aan doen?

Criminal minds.

Iets totaal anders dan Masterchef. Maar hier geniet ik al sinds het eerste seizoen de eerste aflevering van. Morgan, Penelope, Hotch, Spencer, JJ, Emily, Jason, Rossi, Tara en Morgan (had ik die al genoemd?) Op het moment dat Morgan eruit ging, heb ik tranen met tuiten gejankt! Niet gehuild! Nee, gejankt! Wat vond ik dat erg! Ik dacht dat ik nooit meer zou kunnen kijken zonder een gevoel van gemis. Gelukkig viel dat mee. Natuurlijk was het de eerste tijd raar, maar het wende al snel. Waar ik alleen niet aan kan wennen, is als hij in een andere serie speelt. Dat klopt nog steeds niet in mijn hoofd. Deze mensen zijn een deel van mijn leven geworden. Al 15 seizoenen lang mag ik deel uitmaken van hun team, maar dat is binnenkort voorbij. Ik ga het missen. Ik ga Criminal Minds missen, maar vooral de mensen!

Charmed 1998

Hekserij. Love it! Vroeger had ik hier al heel veel afleveringen van gezien. Maar lang niet alles. Een paar weken geleden zag ik ineens een voorstukje voorbij komen op RTL Lounge. Oké, een nieuwe verslaving is geboren. Ik stroomde in in seizoen 6 (van de 8) en heb elke aflevering gezien. Voor het eerst ook de allerlaatste aflevering. Alleen de allereerste had ik dus nog nooit gezien. Gelukkig begon RTL Lounge direct overnieuw met de herhalingen en kan ik Charmed dus sinds een paar dagen volgen vanaf aflevering 1. Yesssss! Heerlijke televisie. Even een klein uurtje (inclusief alle reclames) helemaal niets! Behalve dan een flinke dosis magie en fantasie.  

Wie is de mol

Ook dit kijk is als het er is. Nog niet zo heel lang en ben er bij lange na niet zo bedreven in om te achterhalen wie de mol is. (Dit jaar had ik het voor het eerst goed!) Sinds ze in Zuid-Afrika waren, waar Kees Tol de mol was, ben ik het gaan kijken. En toen keek ik eigenlijk alleen vanwege de omgeving (een beetje zoals de meeste mensen de Tour de France kijken zeg maar).

Natuurlijk probeer ik elk jaar te achterhalen wie de mol is en probeer ik de verborgen hints te vinden. Uiteraard doe ik mee met de diverse polls en probeer je anderen af te troeven met weetjes, complottheorieën en tunnelvisies, maar bovenal geniet ik van het spel van de mensen in het desbetreffende seizoen. Hoe geweldig is het om iemand te zien mollen die de mol niet is. Om iemand te zien die zeker weet dat hij zijn punten op de juiste inzet en dan net voor de finale blijkt zijn ‘mol’ toch de mol niet te zijn. Ik kan het niet helpen, maar ik geniet hiervan. En half Nederland met mij geloof ik.

Het perfecte plaatje

Mooie foto’s maken in competitieverband. Hoe leuk is dat? En wij mogen met zijn allen meegenieten! Wie gaat er deze week uit? Wie maakt de slechtste en wie de mooiste foto? Oh, en dan hebben we dit jaar Stefano als één van de deelnemers, wat maakt hij een heerlijke televisie zeg! Stukken leuker dan die ik-doe-maar-wat-en-heb-er-eigenlijk-geen-zin-in-Raymond. Wat voor opdrachten komen er deze week langs. Foto’s maken vind ik sowieso erg leuk en via dit programma kom ik ook nog eens op leuke ideeën. Soms probeer ik die ideeën dan ook nog uit te werken. Zo zijn wij vandaag (vrijdag) in Rotterdam op pad gegaan om mooie foto’s te maken. Althans moet nog zien of ze gelukt zijn.

Als ik dan naar zo’n aflevering zit te kijken, vind ik het weleens jammer dat dit alleen met BN’ers is. Stiekem lijkt het mij namelijk fantastisch om hieraan mee te doen. Hoe gaaf om zoveel verschillende shoots te mogen doen (als je er niet in aflevering 1 uitligt, wat mijn geluk weer zou zijn natuurlijk). En om op die manier veel verschillende kanten van het fotograferen te ontdekken en te leren. Maar ik denk dat ik niet de enige OBN’er ben, die een deelname aan dit programma wel ziet zitten. Zou jij er aan meedoen?

Top 5

Heb jij ook zo’n top 5 (of 4 of 3) van programma’s die je graag kijkt? Wil je hem hieronder delen met mij? Ik ben daar wel nieuwsgierig naar namelijk 😉

Lieve groetjes M0n13k

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s