Gezond worden

Suiker

Insuline of geen insuline, that’s the question!

Vorige week moest ik bloed laten prikken. O.a. om mijn lange termijnsuiker te bepalen i.v.m. instellen medicatie.

D-Day

Aangezien ik de afgelopen maanden enorm veel moeite had met het volgen van mijn dieet, zag ik er behoorlijk tegenop. Niet alleen tegen het prikken dit keer, maar vooral tegen de uitslag. Vrijdagmiddag was het dan zover. Toen moest ik mij melden bij de diabetesverpleegkundige. Het voelde voor mij echt een beetje als een soort D-Day. Puur omdat ik het ergste verwachtte. Met klamme handjes en het zweet op mijn lippen (oke, dat komt voornamelijk door het mondkapje natuurlijk 😉) zat ik te wachten in de wachtkamer. Al snel werd ik naar binnen geroepen. Is het trouwens gek dat ik nog steeds geneigd ben om een hand te geven?

Eten

Eenmaal binnen pakte ze de uitslagen van het lab erbij, terwijl ik me zat voor te bereiden op het nieuws dat ik insuline zou gaan moeten spuiten. Want dat mijn suikers gestegen zouden zijn, dat kon eigenlijk niet anders. Het enige wat ik niet doe is cola drinken, maar de koekjes en kaakjes zijn niet aan te slepen momenteel. En daarvan is nog het ergste dat ik de enige ben die er van eet. Dan hebben we het nog niet over het feit dat de koolhydraten hun weg ook weer weten te vinden via het ‘normale’ eten. Pasta, rijst, aardappelen en brood…het gaat er allemaal weer in. Daarnaast heb ik weer eetbuien waar ik niet aan lijk te kunnen ontkomen.  

Halveren

Maar goed… de uitslag… ik dwaal af…
Zit ik daar tegenover de verpleegkundige aan het bureau. Ik probeer van haar gezicht af te lezen wat de uitslagen zijn, maar dat is tegenwoordig echt knap lastig. Met die mondkapjes heeft tegenwoordig iedereen een pokerface. Al snel verbreekt ze de stilte en zegt ze dat het er allemaal echt goed uit ziet. Kennelijk werden mijn ogen zo groot als schoteltjes, want ze vroeg me gelijk waarom ik zo verbaasd was. Dus ik zeg een beetje stotterend dat ik eigenlijk verwachtte dat het zo slecht was, dat ik aan de insuline zou moeten. Niets is minder waar…. Sterker nog… Ik mag de medicatie die ik nu heb voor mijn suiker halveren. De waardes waren prachtig.

Cholesterol

En dan was er nog dat andere hete hangijzer. Mijn cholesterol… Hiervan wist ik dat dit in ieder geval niet verbeterd zou zijn. Tot ze de uitslagen ging opnoemen. Huh? Hoe dan? Al die pizza’s, Brammetjes en rood vlees….. Ik snap er helemaal niks meer van. En zij ook niet.. (ik was namelijk wel zo eerlijk geweest om te vertellen hoe het met het eten ging.) Tot ik vertelde dat ik 3x per week sport (hoewel dat de afgelopen week ook een beetje stil), toen begreep ze het wel wat meer. Kennelijk doet het sporten echt veel voor mij. En dan vooral veel goeds. Voor de komende week heb ik dan ook direct weer een aantal reserveringen er in gezet.

Sukrin suiker

Ook mijn eten ga ik aanpassen. Ik bedoel, jongens! Als dit lukt terwijl ik mij amper aan mijn dieet houd, hoe zal het zijn als ik dat wel doe. Van de week zag ik bij Annabella een heerlijke suikervrije chocoladetaart voorbij komen. Zij heeft dat gemaakt van Sukrin producten. Deze zag er zo ongelooflijk lekker uit dat ik er direct trek in kreeg. Daarnaast had ze een kortingscode voor Sukrin producten. En hé, je bent een hollander of niet… dus ik ben gaan bestellen en heb die code gebruikt (DUH!). Behalve de mix voor die chocoladetaart heb ik ook nog ‘suiker/ geen suiker’ besteld en 2 Mug-cakes… De afgelopen week heb ik dus al geen suiker in mijn thee gehad, maar alleen maar ‘geen-suiker’. En gisteravond heb ik een heerlijke chocolade mug-cake zonder suiker op. En die was lekker! Mijn hemel! Niet te doen! Dat suikervrije eten, dat gaat wel lukken met de producten van Sukrin. Het is niet goedkoop, maar de smaak maakt een hoop goed.

Ik zeg: “ Over 3 maanden een nog lagere suiker en cholesterol bij de controle!”

Lieve groetjes van een zeer gemotiveerde M0N13k!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s