Persoonlijk

Sportschoolmensen

Jullie weten inmiddels wel dat ik af en toe naar de sportschool ga. De bedoeling is 4x per week. Niet dat dat elke week lukt, maar meestal wel.

Same time, same people

Meestal ga ik op hetzelfde tijdstip en lopen er ook vaak dezelfde mensen rond. Een groepje (al redelijk opgepompte) jongens die samen sporten en voornamelijk bezig zijn met hun spieren te bekijken in de spiegels. Voor elke oefening die ze doen, kijken ze in de spiegel en spannen ze alles aan. Van de anderhalf uur dat ze binnen zijn, staan ze bijna de helft in de spiegel te staren en dan nog een kwartier te praten over welke oefening ze moeten doen om een bepaalde spiergroep nog meer te vergroten. Een paar oudere mensen die rustig hun ding doen en verder niet om zich heen kijken. En dan ben ik er nog, lekker druk bezig op de verschillende apparaten zogenaamd helemaal in mijn eigen wereldje. Maar terwijl ik mijn bovenbenen laat werken op de Abductor (ofzo) of mijn schouders onder handen neem bij de shoulderpress, kijk ik altijd rond naar de overige sporters. Heerlijk om iedereen zo op hun eigen manier bezig te zien.

Onzeker

Maar soms ga ik op een ander moment, dan zijn er andere mensen of is het een stuk drukker. Of, zoals vandaag, beide. Andere mensen en veel drukker. Nog meer om te kijken dus. Uiteraard zijn er ook weer gasten die zichzelf (of hun spieren) staan te bewonderen in de spiegel. Maar niet alleen de mannen in dit geval. Ook vrouwen maken zich hier schuldig aan zag ik vandaag. Oké, eerlijk is eerlijk, als ik hun figuur zou hebben, zou ik ook de hele dag naar mezelf willen kijken. Maar helaas, zover ben ik (nog) niet. Terwijl ik op een of ander apparaat zit om mijn schuine buikspieren te trainen (en ik doe daar iets niet goed hoor, ik voel voornamelijk mijn bovenbenen en knieën als ik daarmee bezig ben), zie ik de dames buikspieroefeningen doen terwijl ze zichzelf in de spiegel bewonderen. En ik denk…. Oef.. Inhouden die buik M0! Waarom word ik daar dan toch zo onzeker van? Zij zijn zoveel jonger dan ik ben. Hebben nog geen kindjes gebaard enz. enz. enz. Zoveel redenen om er niet jaloers op te hoeven zijn en toch zit ik daar mijn buik in te houden en geef ik nog een tandje bij op het buikspierapparaat-ding.

Vrijwillig verplicht

Ook zijn er van die meiden die er (naar mijn idee) niet geheel vrijwillig zijn. Zij lopen er een beetje bij zoals ik er bij zou lopen als ik naar een voetbalwedstrijd zou gaan, omdat de ander dat zo graag wil. Met een gezicht alsof je naar de slachtbank wordt gebracht en zo lopen sommige er dus ook bij op de sportschool. Dan hebben ze een supergespierd vriendje wat elke dag in de gewichten hangt, die dan vraagt of ze ook een keer meegaat. En, tsja ook deze dames hoeven het niet voor hun lijntje te doen 😉. Terwijl vriendlief staat uit te leggen hoe ze die gewichten aan die stok het beste omhoog kan tillen zonder haar rug te bezeren, staat zij alle kanten uit te kijken met een blik van: “Wie haalt me hier weg?” Hier smul ik dan wel weer van. Meid, blijf lekker in je bed liggen en hou het bij je BBB ofzo, als je dat leuker vindt! En omdat zij staat te kijken alsof ze verdwaald is en ergens beland is waar ze helemaal niet wil zijn, tover ik bij de 16de shoulderpress (van 10kg, zonder stok ofzo, maar gewoon op een apparaat) een lach op mijn gezicht (terwijl ik toch echt mijn spieren voel branden alsof ze letterlijk in de fik staan) en een nog grotere lach tijdens de 20 seconde pauze voor mijn volgende set van 16. Het liefste zou ik willen naar haar (en misschien ook wel naar mezelf) willen roepen: “Vlucht! Nu kan het nog!”, maar dat doe ik natuurlijk niet. (het roepen niet, maar het vluchten ook niet!)

Overdreven

En terwijl jullie denken: “Jeetje, wat een overdreven mensen daar op die sportschool”, moet ik eerlijk bekennen dat ik een en ander wel een beetje heb aangedikt. Oja, en natuurlijk weet ik wel dat zo’n stok eigenlijk een halterstang heet… 😉

Als het gelukt is om een glimlach op je gezicht te toveren, is mijn missie van vandaag geslaagd. Laat je het even weten in de reacties hieronder?

Lieve groetjes M0n13k

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s