Persoonlijk

Talentenjachtmoe

Weet je nog? 1985, de allereerste uitzending van de Soundmixshow. Dit was het begin van alle talentenjachten. Tot en met 2002 keek ik elk jaar naar de soundmixshow. De eerste jaren bleef je er voor thuis. Ja, duh! Ik was 10! haha Niet echt een leeftijd waarop je uitgaat ofzo…. Nou ja, eigenlijk bleef ik altijd wel thuis voor de Soundmixshow. En als ik dan een keer weg moest, dan namen we het op. Op een videorecorder! En dat ik niet de enige was die keek, bleek wel uit het feit dat in 1988 het volledige telefoonnetwerk volledig was lamgelegd tijdens de finale. Heette dat niet het ‘Henny Huisman Effect’? (Natuurlijk heet het zo! Dat heb ik nog even snel opgezocht voor ik het optikte 😉 )

Ineens was het voorbij. Einde Soundmixshow. Er leek een soort van gat te ontstaan. Wat moesten we nu op zaterdagavond? Gelukkig kwam daar Idols. En die kwamen ook met een auditieronde… Oei! Dat was wel hilarisch. Al die valse kraaien die voorbij kwamen en die er van overtuigd waren dat ze heel zuiver konden zingen. Heerlijk om te kijken. Goed voor een lach en een traan. En die traan was dan of door plaatsvervangende schaamte of van het lachen. Ook hier bleef ik voor thuis.

Maar het bleef niet bij Idols. We kregen:

 • The X-Factor
 • So you wanna be a popstar
 • Staracademy
 • Starmaker
 • The Voice of Holland
 • The Voice of Holland kids
 • The Voice of Holland Senior
 • Holland’s Got Talent
 • The Sing Off (vind nog steeds dat Intrmzzo had moeten winnen 😉 )
 • Korenslag
 • Op zoek naar…
 • De beste Singer-Songwriter
 • enz
 • enz
 • enz

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Ben ik de enige die het echt te veel vind? Word er serieus een beetje kierewiet van. Want dit zijn ze nog niet allemaal, er zijn er nog veel meer. En er komen nog steeds nieuwe bij. Vorig jaar had je ineens All Together Now en nu krijg je On The Road (ofzo). Leuk hoor, maar ik ben er wel een beetje klaar mee.

Waar ik in het begin van Idols, The Voice en natuurlijk de Soundmixshow thuis bleef voor deze programma’s, ging het van opnemen naar kijken als je toevallig thuis bent naar zappen om te kijken of er in hemelsnaam een ander programma op tv is. En bij gebrek aan iets leuks, lees ik heerlijk een goed boek.

Ik kan alleen maar hopen dat ze snel weer een nieuw leuk format hebben. En dan eentje wat niet door heel televisieland zo uitgemolken gaat worden.

Lieve groetjes M0n13k (die weer lekker even haar frustratie heeft kunnen spuien)

Een gedachte over “Talentenjachtmoe”

 1. Zo helemaal mee eens. Wij kijken alleen nog maar naar discoveri of hoe je dat ook schrijft. En naar bed 1 2 en 3 verder nergens meer naar. Het is allemaal het zelfde.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s