Persoonlijk

Cirkels 2

In 2018 schreef ik een blog over cirkels. En over hoe moeilijk het is om uit een vicieuze cirkel te stappen, als je er eenmaal ingestapt bent. Bewust dan wel onbewust.

Net was ik mijn blogs aan het doornemen en kwam ik deze tegen. Ik werd getriggerd door de titel om het echt te gaan lezen. Eenmaal gelezen wilde ik eens gaan kijken hoe dat er nu voor staat.

Nog steeds zit ik in bepaalde vicieuze cirkels. Het is nog steeds moeilijk om eruit te stappen. Om die cirkels te doorbreken. Ik heb de cirkels doorgenomen en de verschillen van toen en nu genoteerd.

(Di)Eetcirkel

Dat zakje chips en broodje shoarma waar ik het toen over had, zijn nog steeds verleidelijk. Maar heel eerlijk, sinds februari snoep ik een stuk minder. Ik heb nog wel mijn momenten (zit net een paar stukjes chocola extra puur weg te douwen), maar het gaat beter. De shoarma eet ik trouwens inmiddels zonder brood met alleen maar sla. En de frisdrank alleen nog op feestdagen 😊 Deze cirkel is dus doorbroken.

Blogcirkel

Owja, die is er nog wel. Hoewel ik twijfel of het een vicieuze cirkel is of een soort van ‘writersblock’. Het liefst schrijf ik geen onzinblog, maar iets wat ergens over gaat. Of in ieder geval ergens over lijkt te gaan. Dat is best lastig. Een onderwerp bedenken en als je wat hebt, overwegen of het wel leuk of interessant genoeg is. Wil iemand wel lezen waar ik over schrijf. Net als dat ik niet altijd maar wil doorgaan over het afvallen, de depressie of de diabetes. Er zijn meer dingen in het leven. Al ben ik naar die dingen nog even op zoek.

Nieuwscirkel

Van deze kan ik zeggen dat hij is doorbroken. Of het jullie is opgevallen weet ik niet, maar ik schrijf eigenlijk niet meer over nieuwsitems. Niet omdat ik het niet meekrijg, maar omdat ik niet in die ellende wil blijven hangen. Heb even genoeg aan mezelf, zeg maar!

(Vorige keer had ik het er al over om de cirkel over het lezen en het huishouden achterwege te laten. Nu ben ik stoer genoeg om die erbij te pakken.)

Leescirkel

Een tijdlang heb ik niet tot nauwelijks kunnen lezen. Ik wilde het wel. Maar had er de focus niet voor. Waar ik vroeger op de bank kon kruipen en mezelf kon verplaatsen in een verhaal, kwam ik nu de eerste bladzijde niet eens meer door. Dat wekte veel frustratie op, omdat lezen altijd een enorme fijne manier is geweest om me te kunnen ontspannen. Inmiddels kan ik dus zeggen dat ik weer lees. De ene dag gaat het beter dan de ander, maar over het algemeen kan ik me weer helemaal laten meezuigen in een verhaal. Momenteel lees ik gemiddeld 2 boeken per week. Ligt ook wel een beetje aan de dikte en schrijfstijl natuurlijk.

Huishoudcirkel

Dit is nog steeds een dingetje en ik ben bang dat dat ook altijd zo zal blijven. Er zijn namelijk zoveel meer leukere dingen dan het huishouden. Het huishouden is iets wat moet! En dat houdt mij enorm tegen. Ik doe toch echt liever de leukere dingen. Ik zit liever op de bank met een boek dan dat ik ga stofzuigen. In de zomer ben ik liever buiten, dan dat ik de badkamer ga soppen. Sowieso vind ik het nog steeds lastig te combineren met een kleine in huis. Maar wie weet vind ik daar mijn draai ooit nog eens in.

Doelen stellen

Daar begin ik nog steeds niet aan. Althans niet wat betreft de cirkels. Als ik zo eens hierboven lees, dan heb ik er namelijk al een aantal doorbroken. En dat zonder het stellen van doelen! Alleen is de reden anders nu. Toen zei ik: “Ik wil mezelf niet teleurstellen, maar bovenal wil ik anderen niet teleurstellen!” Inmiddels is het puur omdat ik mezelf niet wil teleurstellen als ik een doel niet kan waarmaken. Plus dat ik niet in oude gewoontes wil vervallen door de teleurstelling als het niet lukt. Daarom dus geen doelen!

Hebben jullie ook van die cirkels waar je niet uit kunt/wilt stappen?

Lieve groetjes M0n13k

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s