Persoonlijk

Feeling hot hot hot

Wat was het warm hè?

Warming-up

Aan het begin van het ‘Coronatijdperk’ was het prachtig weer. Lekker veel zon en heerlijke temperaturen. Een voorbode voor een prachtige zomer?

Make a wish

En toen mochten we eindelijk weer gaan honkballen en hadden we elk weekend regen. Bah! De eerste paar wedstrijden kletsnat geregend. On the bright side: Ik ga er wel weer heen!
Wat heb ik toen gewenst dat we toch weer een echte zomer kregen met zon en lekkere temperaturen. Wat denk je? Die wens werd vervuld. Heerlijk hoor… We hadden het zwembadje opgezet en waren er klaar voor. Oooh, wat keek ik uit naar die heerlijke zomerse temperaturen van ong. 25 graden en de hele dag zon. Alleen uhm… Kennelijk werkt er ergens een temperatuurmeter niet, niet dat ik er een heb, maar het was echt veel warmer! Uitschieters tot 35 graden waren meer regel dan uitzondering.

Pfffff, daar ben ik niet voor gemaakt hoor. Mijn hemel. Gelukkig hadden we het badje opgezet en kon ik (en iedereen hier) daar regelmatig even in afkoelen. Hoewel? Moet je eens proberen, afkoelen in water van 30 graden. Niet te doen!

Always look on the bright side

On the bright side (of eigenlijk niet zo bright meer) zijn mijn benen niet meer spierwit, ondanks dat ik de dagen in de schaduw of het water doorbracht. Zelfs mijn buik is verkleurd. Helaas heeft die besloten dat rood mooier is dan bruin. En dan is het ook nog eens een stom rond stuk wat zo gekleurd is, waardoor het nu (volgens de 2 J’s) lijkt op een troetelberenbuik en vroegen ze zelfs: “Wanneer doet je troetelberenstraal het eindelijk?” Dan vraag ik je: “Dat kan toch niet?” Nou ja, na een snelle blik in de spiegel zag ik dat ze eigenlijk groot gelijk hadden en dat stomme verbrande stuk op mijn buik er inderdaad voor zorgde dat ik nu op een troetelbeertje lijk.

Cooling down

Gelukkig heeft het inmiddels behoorlijk geonweerd en ook geregend. (Gelijk een goeie test voor de tuin. De tegels liggen perfect, het water liep namelijk netjes weg.) En vandaag leek het weer prachtig weer, tot we naar de winkels liepen. Man man, lang geleden dat ik zo natgeregend ben. En weet je… stiekem was het nog helemaal niet zo vervelend. De temperatuur was namelijk helemaal prima. Eindelijk is het dan een graadje of 25! Precies wat ik gewenst heb. Daarnaast is het badje ook weer bijgevuld zonder dat het ons geld heeft gekost :-P. 2 Vliegen in 1 klap! Nu hopen dat het in huis ook af gaat koelen. Ik bedoel…buiten en binnen 30+ graden is echt te veel van het goede.

Nothing at all

Door de warmte deed ik echt helemaal niets. Mijn energielevel is sowieso nog niet wat het wezen moet en die warmte hielp het niet omhoog. Dus de ochtenden (inmiddels 3) was ik aan het werk om daarna het water in te stappen (best spannend met een boek in je handen) of op het bankje in de tuin te ploffen met een boek) Dat bankje staat het merendeel van de dag in de schaduw, dus bijna de beste plek in de tuin.

Wat hebben jullie gedaan om de hittegolf te overleven?

Dikke knuffel M0n13k

P.s. Lesson learned: Als je je iPhone gebruikt voor onderwater fotografie, moet hij eerst helemaal opdrogen voor je hem gaat opladen. (gelukkig kreeg ik een waarschuwing in mijn scherm en is de telefoon nog alive and kickin’!)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s