Persoonlijk

Big brother didn’t know everything

Vannacht was weer een nacht van herbelevingen, maar op een vreemde manier die achteraf zelfs wel enigszins oké aanvoelde.

Ik was in een zwembad waar een meisje vreselijk gepest werd. Zodanig dat haar neus gebroken was. Nadat we (ik samen met een collegaatje) haar naar de EHBO hadden gebracht, ging ik naar huis. Mijn ouderlijk huis wel te verstaan. Op de stoep voor het portiek waar ik woonde was een soort van bijeenkomst, waar mijn mentor uit de brugklas een les gaf over pesten. Voor ik het wist stond ik op het stoepje van het portiek en begon ik te vertellen over mezelf.

Met mijn grote broer naast me. Mijn grote broer, die niet echt mijn grote broer is, maar mij wel altijd een veilig gevoel heeft gegeven. Samen stonden we daar voor een massa mensen. En ik vertelde en vertelde en vertelde. Stortte mijn hart volledig uit. Mijn hele geschiedenis passeerde de revue. Ik liet de mensen weten hoe het is om gepest te worden. Of in ieder geval hoe het voor mij was om gepest te worden.

Om iedereen even op adem te laten komen, werd er een korte pauze ingelast. Tijdens die pauze ben ik gaan graven in de grond. Met blote handen. Dieper en dieper…. Ik bleef graven tot ik bij een soort superheldenriem kwam. Kennelijk was deze van mij geweest, want ik was er heel blij mee. Hoewel ik nooit een superheldenriem heb gehad (in real life). Op een gegeven moment kwam mijn ‘broer’ naar mij toe. Hij was boos om wat er allemaal gebeurd was. Teleurgesteld dat hij dit nooit heeft geweten. Zo kon hij mij toch niet beschermen.

Na deze korte pauze ging ik verder met mijn verhaal en was iedereen weer aandachtig aan het luisteren. Tot mijn mentor mij abrupt onderbrak en aan iedereen vertelde dat zij hun ‘P’ hadden gehaald. Vanaf dat moment was bij iedereen de focus weg en kwam bij mij het gevoel dat ik niet belangrijk ben, dat het onderwerp ‘pesten’ niet belangrijk is. Net zoals dat vroeger was en voelde.

Al snel zag ik een heleboel bekende mensen (Jeff, mijn kinderen, mijn familie en andere dierbaren) tussen de menigte staan en ik keek mijn ‘broer’ aan. Samen liepen we naar hen toe en wist ik: “Voor deze mensen ben ik wel belangrijk, net zoals zij belangrijk zijn voor mij!

Op het moment dat ik bij hen aankwam, kwamen het verleden en het heden letterlijk samen.

Op dat moment werd ik wakker, maar het gevoel wat ik had aan het einde van mijn droom had, bleef wel een beetje hangen. Wat voor gevoel dat was? Dat vind ik heel lastig uit te leggen. Het was een vreemd, onbestemd, maar toch ook een –soort van– oké gevoel.

Maar huh? Jij hebt toch helemaal geen grote broer?“, Ik hoor het sommigen van jullie denken. En dat klopt inderdaad. Ik heb geen broer, laat staan een grote. Maar ik ben in mijn jeugd wel gezegend geweest met een vriend die er altijd voor mij was. Maar ondanks dat hij er altijd voor mij was, wist hij niet alles. Bij lange na niet. Ook dat kwam naar voren in deze droom.

Dikke knuffel M0n13k

(Zelf denk ik dat mijn ‘broer’ in deze droom veel meer mensen dan alleen zichzelf symboliseerde. Mensen waar ik van hield en van hou)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s