Persoonlijk

Tuin

Een jaar of vier geleden besloten we dat het tijd werd om de tuin aan te gaan pakken. We wisten al snel wat we wilden. TEGELS!

Tegels en een overkapping. naast die overkapping het liefst ook een buitenkeuken. Ja! We waren er al snel uit.

Tuin vs baby

Maar het lot bepaalde anders. Dat jaar werd er niet in de tuin geklust, maar moesten we een van de kamers in huis gaan ombouwen van rommelhok tot babykamer. Geen tuin dat jaar. En ach. Hij was nog in prima staat, op wat verzakkingen hier en daar na.

Het jaar er op hebben we plannen gemaakt, maar kwam er niks concreets uit. En zo ging het een tijdje door.

Tuin vs vakantie

Tot Corona! Toen duidelijk werd dat het boeken van een vakantie toch echt niet zou doorgaan door alle onzekerheden door de Corona pandemie, besloten we ons vakantiegeld te gaan gebruiken voor de tuin. Vorig jaar hebben we een aantal offertes laten maken en laat ik het zo zeggen: “zoveel vakantiegeld hebben we ook weer niet!“, maar die tuin willen we wel doen. Dus……zelf aan de slag!

Thumbs up! Auw!

Container om tegels en stenen af te voeren besteld en begonnen met het leegtrekken van de tuin. Donderdag voornamelijk in de regen gewerkt. Maar misschien was dat wel beter dan die warmte van vrijdag en zaterdag. Donderdag aan het einde van de middag waren alle stenen uit de tuin en hoefde er alleen nog afgegraven te worden. Pijn in mijn handen door het weghalen van al die steentjes. Mijn duimen deden zeer bij alles wat ik deed daarna. Zelfs het doorsnijden van een boterham, ging bijna niet.

Car trouble

We gingen eigenlijk voor een aanhanger, maar door een technisch mankement aan de auto, ging dat helaas niet door. Jeff is nog langs diverse garages gereden om te vragen of ze dat misschien die dag nog konden verhelpen. Maar helaas. Niemand had tijd.

Teleurgesteld (want dit betekende dat we zouden moeten wachten op een container en deze dag verloren zou gaan) kwam hij weer richting huis, toen hij zich bedacht dat hij nog een net van de aanhanger in de auto had liggen. Dus even terug naar het benzinestation, waar hij het waanzinnig lieve aanbod kreeg om met een kleine korting een vrachtwagentje te huren. GRAAG! En zo hadden we de tuin dan toch nog helemaal leeg op zaterdagmiddag. Zonder het meedenken van de eigenaar van dat benzinestation was dat niet gelukt! Dank! Dank! Duizend maal dank!

Niet te doen!

Dat afgraven viel trouwens even een partij tegen zeg. Niet te doen! Ik dacht nog: “Dat doen we wel even!” Maar niets is minder waar. Ja de eerste twee, misschien drie, kruiwagens gaan heel makkelijk. Maar daarna ga je toch echt je armen wel heel erg voelen.

Komend weekend komt het zand en gaan we een mooi bed maken voor de tegels die in de tuin komen. Hopelijk kunnen ze daar een paar decennia lekker stabiel op liggen.

With a little help

En ja! Het is een behoorlijk pittige klus. En jeetje het is heel zwaar werk. Maar als die tuin straks af is, kunnen we er jarenlang heel tevreden in zitten. Want dat hebben wij dan toch maar even geflikt saampjes! (Met wat hulp van de peuter en de pubers!)

Daar gaat de eerste steen de container in. ❤️
En ook de pubers en schoonpuber dragen hun steentje bij. ❤️


Dikke knuffel M0n13k, die langzaam weer haar duimen normaal kan gebruiken zonder pijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s