Gezond worden, Persoonlijk

It’s official!

Waar ik een tijdje geleden ben begonnen met het beperken van de inname van koolhydraten, ben ik sinds vandaag officieel op dieet. Een Energiebeperkt Diabetes Dieet wel te verstaan.

De goede weg

Vorige week ben ik dan eindelijk bij de diëtiste geweest. Eens kijken of ik op de goede weg was. Dat bleek gelukkig wel zo te zijn. Samen hebben we een hoop dingen besproken. Vooral over wat wel en wat niet te eten. Blijkt dat ik veel te streng ben voor mezelf. Ik mag meer dan ik dacht. Als ik het maar met mate eet. Koolhydraatarm is helemaal niet nodig, koolhydraatbeperkt is prima. Dat geeft ineens veel meer ruimte met sommige recepten.

Vetjes

Daarna werd ik nog gewogen en ook mijn vetpercentage werd berekend. Blijkt dat ik 33 kilo vet meedraag. Kannonnuh!!!! Dat is wel heel veel. Waarop ik met mijn slimme hoofd roep dat ik dus nog 33 kilo mag afvallen. Niet dus! Wat ze zegt is, dat een vrouw wel vetjes nodig heeft. Uhuh… Heb maar niet gevraagd waar zij die vetjes dan verstopt heeft. 😉 Enniehoe….. geen 33 kilo er af dus. Dan zou er ook wel heel weinig overblijven natuurlijk. Moet wel leuk en haalbaar blijven.

-4 kilo

Gisteren kreeg ik een voorbeeldmenu binnen en een Koolhydraatvariatielijst. Hiermee zou ik uit de voeten moeten kunnen. En ik bij de volgende afspraak een kilo of 4 minder zou moeten wegen. We gaan het zien. Nee! Sorry! We gaan het niet zien. We gaan er voor! Hoewel het wel lastig is om te controleren thuis aangezien de weegschaal het weer eens niet heel lekker doet en soms een hele nacht aan blijft staan, waardoor de batterijen wel heel hard leeglopen.

Hard werken = Lekker eten

Gelukkig kwam dat voorbeeldmenu pas dinsdag binnen. Waarom gelukkig? Nou……omdat wij afgelopen weekend (donderdag, vrijdag en zaterdag) druk bezig zijn geweest in de tuin. Wat zowel op donderdag en vrijdag resulteerde in errug makkelijk eten. (lees: donderdag – pizzadag, vrijdag – Berendag) Laat er nu in die papieren staan dat ik afhaalmaaltijden met weinig voedingsstoffen zoveel mogelijk moet beperken. Top! Doen we! Vanaf nu dus. OEPS! Hoewel ik alle calorieën van die pizza en spare-ribs wel heb verbrand bij het werken in de tuin (hierover meer in het volgende blog)

Hard werken is ook gezond eten

Op zaterdag en zondag heb ik wel weer braaf en lekker gekookt en gezond gegeten. Want hard werken betekend niet alleen dat je lekker mag eten, na hard werken mag je namelijk ook gezond eten. En wauw! Gezond en lekker kan zelfs samen gaan. Al waren de meningen over ‘lekker’ wel een beetje verdeeld. Kennelijk vinden de kids niet automatisch alles lekker wat mamma lekker vindt.

Dikke knuffel M0n13k!

Een gedachte over “It’s official!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s