depressie, Persoonlijk

Geluk

Ineens is het daar. Het voelt raar. Vreemd. Onbekend en toch weet ik precies wat ik voel.

Het is een redelijke dag geweest. Kan niet zeggen dat het een heel goede dag is geweest, maar zeker ook geen slechte. Dus…..een redelijke dag. Al vroeg ging onze menselijke wekker. Jesse had het om 6 uur wel gezien met slapen. Op naar beneden dus.

Vroeg

Dat vroege opstaan heeft wel zijn tol geeist. Toen de kleine man om 13 uur even naar bed ging voor een tukkie, vielen bij mij ook spontaan mijn luiken dicht. Maar eerlijk is eerlijk, dat korte slaapje heeft me wel even goed gedaan.

Groot

Met Rick samen even naar Zoetermeer gereden. Ik wou graag even bij de Primark kijken, aangezien alles wat te groot wordt. Toen we aankwamen in Zoetermeer hadden we al snel door dat we niet bij de Primark naar binnen gingen. Het was echt belachelijk druk. Overal rijen voor de winkels. Bah! Daar ga ik dus niet instaan. (Nou ja, bij de Hema wel even voor de rookworst) Onverrichter zake gingen we terug naar de auto door de drukte heen. Tijdens het lopen in die drukte voelde ik me behoorlijk gejaagd. Denk dat de Corona-angst er goed in zit bij mij. Maar weer lekker naar ons veilige en vooral rustige huisje.

Plezier

Nou ja, rustig? Rick was al snel naar boven gegaan en we hoorden hem boven het geluid van de tv uit. Maar hij had echt plezier, dus we lieten het maar even zo. Jesse was in zijn eigen fantasiewereld en dat kon de hele buurt horen. (Oké, misschien niet de hele buurt, maar de buren zeker wel.)

Tijdens het eten keerde de rust even terug. Ik zeg even, want al snel barstte de kleine in lachen uit en dat gaat niet zachtjes. Na het eten ging ieder weer zijn eigen weg.

Het gevoel

En toen gebeurde het. Danisha is het weekend bij Timo. Boven hoor ik Rick lachen om iets wat er op tv of bij het gamen gebeurt. Ik hoor Jesse schateren terwijl hij onder de douche staat met Jeff. En ik zit beneden in een magazine te lezen, tot het tijd is om de kleine man onder de douche vandaan te halen. En daar is het. Dat warme gevoel in mijn hart. Dat onbekende, maar zo gewenste gevoel. Is dit het? Is dit het geluksgevoel? Waar ik zolang op gewacht heb? Ja! Dat is het! En stilletjes geniet ik even van alle geluiden in huis om me heen. En nog meer geniet ik van het gevoel wat al die geluiden mij brengen. Ik geniet van dit geluksgevoel al voel ik het maar even. Het is weer naar de oppervlakte aan het drijven. En het komt steeds vaker boven drijven en blijft dan ook langer aan de oppervlakte.

De weg naar herstel is definitief op het juiste spoor beland.

Dikke knuffel M0n13k

4 gedachten over “Geluk”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s