Gezond worden

Comment Ça va?

Ça se passe très bien, merci!

Ooooow, ja hoor! Het is gelukt. De 5,3 kilo eraf om bij mijn volgende mijlpaal te komen. Sinds ik de vorige keer (29 april) heb gezegd dat ik deze mijlpaal wilde halen, ging het als een trein. Nog steeds heb ik het er niet echt moeilijk mee. Natuurlijk heb ik mijn momenten van zwakte, maar over het algemeen valt dat heel erg mee. Inmiddels dus een dikke 13 kilo kwijt!

Bewegen

De afgelopen weken heb ik veel gesport, het wandelen ook weer opgepakt. En dan zijn er nog vrij veel dingen waar ik normaal de auto voor pakte en nu lekker op de fiets ga. Oke, het weer werkt natuurlijk ook wel erg mee. In de week dat het ff wat minder was en ik dus niet zo snel de fiets pakte of mijn schoenen aan deed om te gaan wandelen, ging het ook echt ineens een stuk minder snel. Maar nu…. Het weer is lekker, dus wandelen we weer. Zeker na het werk vind ik het fijn om even een uurtje in een stevig tempo door te wandelen om mijn hoofd te legen, ondertussen natuurlijk wel proberen te genieten van de omgeving. Boodschappen op de fiets doen. Weer een beetje extra beweging. En dan natuurlijk ’s avonds lekker thuis-fitnessen. De ene avond staat er een training van ruim 20 minuten op de planning (Wie heeft er in vredesnaam bedacht dat iemand 3×30 seconde een wall-sit moet kunnen doen om aansluitend 3×30 seconden push-ups te doen. ARGH! Maar eerlijk is eerlijk, het gaat me steeds beter af.) en de andere avond is het een korte training van nog geen 10 minuten voor 1 bepaalde spiergroep.

Eten

Ik kan natuurlijk wel lekker veel bewegen, maar als ik me daarnaast volstop met chips en patat en dat soort dingen, gebeurt er natuurlijk helemaal niets. Daarom heb ik mijn eetpatroon een flinke turn-a-round gegeven. Waar ik was begonnen met het minderen van koolhydraten eet ik nu koolhydraatbeperkt tot koolhydraatarm. Geen brood, geen pasta, geen rijst, geen aardappelen. Nee, zelfs geen koolhydraat verlaagd brood meer, wat ik in eerste instantie wel gebruikte. Wel merkte ik dat er vrij weinig variatie in mijn eten zat en dan vooral het ontbijt en de lunch. Het avondeten dat is niet zo moeilijk. Maar zowel als ontbijt als lunch had ik crackers met kaas of vlees. Dat gaat je op een gegeven moment echt je strot uitkomen. Toen dat gebeurde, ben ik verder gaan zoeken en is het eten nu ook overdag zeer gevarieerd. En sinds dat moment gaat het helemaal als een speer.

Gewichtige muziek (die houden we erin)

Mijn doel was om uit te komen bij Pat Benatar, Danny de Munck ❤, Queen, Wham en de Dolly Dots. Dat is niet gelukt. Ik ben ze voorbijgevlogen en aangekomen bij Yes, The Shorts, Hans de Booij, Doe Maar en Vulcano. Ook helemaal geen verkeerde plek. Maar ondanks dat ik echt wel eens stiekem dans, wil ik hier niet blijven hangen. Tussendoor heb ik wel een wat langere tussenstop gemaakt bij Eddy Grant en moest Jo’anna me echt even hoop geven. Ik kwam geen stap verder. Gelukkig wist George Michael mij te overtuigen om het One Mor Try te geven. Toen Bruce Springsteen zei dat ik Tougher was dan the rest, kreeg ik weer een boost en ben ik ’88 uitgevlogen. Eigenlijk best wel logisch om bij ’88 even wat langer stil te staan. Niet alleen werd Nederland kampioen, maar het was ook het jaar dat ik mijn eerste stappen op de middelbare school zette. Mijn volgende stop is bij Gloria Gaynor en Meatloaf, niet in de laatste plaats voor de geweldige nummers die zij hebben gemaakt in ‘79, maar ook omdat ik uit de 80’s wil. Ook wil ik net als Sandy weer een beetje verliefd zijn op John Travolta en meeblêhren met alle, in dat jaar gemaakte, ABBA-nummers. Ach ja, ‘79. Wederom een jaar met heerlijk muziek, maar ‘79 betekend voor mij vooral het achterlaten van de 80’s. En dan niet qua muziek, maar qua kilo’s uiteraard. Het is nog maar 3,8 kilo om onder de 80 te komen. Dus dat moet zeker te doen zijn. Inmiddels ben ik al door heel wat muziekstijlen gevlogen en dat terwijl ik nog maar net van start ben gegaan. Ik ben dan ook nog niet van plan te stoppen en vlieg nog ffies door. Vliegen jullie met mij mee?

Dikke knuffel M0n13k

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s