Persoonlijk

Boekenwurm

Dat ik me de afgelopen tijd wat beter voelde en dat het weer wel heel erg meezat, heeft geleid tot het lezen van 3 boeken! 3! Wauw! Dat is meer dan in de afgelopen 13 maanden bij elkaar. Wacht! Eigenlijk waren het 4 boeken, maar 1 was meer een verhalenbundel die tel ik niet mee.

Vroeger (tot een jaar of twee geleden) was ik een echte boekenwurm, altijd aan het lezen. De afgelopen jaren lukte het me steeds maar niet. Geen concentratie, geen zin, geen energie! En nu krijg ik langzaam maar zeker wat meer zin om weer te gaan lezen. En nog mooier, het lukt me ook weer.

Welke boeken ik dan gelezen heb? Die heb ik hier even voor je op een rijtje gezet.

Ach Moedertje! – Hugo Borst


Net zoals ik Ma! zijn ook hier zijn columns gebundeld. De meesten al verschenen in de krant, anderen speciaal voor het boek geschreven. Maar stuk voor stuk waargebeurd. Door het lezen van dit boek krijg je een kijkje in de keuken van het verpleeghuis en hoe het is om te leven met een dierbare met Alzheimer. Het is een boek wat je door je tranen heen leest en even laten is het lastig lezen door het lachen.

De Stroopwafelshop – Astrid Harrewijn

Heb jij ook altijd gedroomd om het avontuur aan te gaan? Om alles achter te laten voor het onbekende? Om een reis naar de andere kant van de wereld te maken en te kijken of je daar kan (over)leven? Ik niet! Daar was ik nooit stoer genoeg voor.

Suze kreeg een uitdaging en greep deze kans zonder een seconde na te denken. De uitdaging was om in een opkomende wijk (Bushwick, Brooklyn) in New York een koffietentje te beginnen waar ze ook verse stroopwafels verkoopt.  Haar twee vrienden, die ook meedoen aan deze uitdaging, beginnen een koffietentje in Rome en Parijs. De winnaar krijgt 100.000 euro!

Als ze aankomt ziet ze dat deze ‘upcoming’ wijk nog heel erg crimineel is en wil ze het liefst asap naar huis. Thuis, waar alles goed ging, lieve vriend, lieve ouders en haar beste vriendin die binnenkort gaat trouwen. Het pand waar haar koffietentje moet komen, heeft wel wat werk nodig. Gelukkig vindt ze al snel 4 Mexicanen die haar hierbij helpen. Dit levert een mooie vriendschap op. En dat is wel waar het in dit boek om draait. Vriendschap!

Voor ik alles ga vertellen, kan je misschien beter zelf het boek gaan lezen. Het staat bol van de humor en je blijft erin lezen. Althans ik wel. En of ze de hoofdprijs wint? Tsja, ga dat ook maar zelf uitvinden!

Hoera! Een depressie! – Ron van den Bovenkamp

Dit boek had ik bij de bibliotheek gehaald, maar het lukte me maar niet om erin te beginnen. Het voelde een beetje te persoonlijk. Vlak voor ik het boek terug moest brengen, werd besloten dat de bibliotheek niet meer open mocht. Dat heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik het toch ben gaan lezen.

Het is het verhaal van een zakenman pur sang en zijn gevecht tegen een zware depressie. Hij neemt je afwisselend mee in zijn succesvolle periode als eigenaar van de eerste Pizza &Sparerib service van Rotterdam en zijn jaren waarin hij vocht tegen zijn depressie en verslaving.

Hij neemt je mee in zijn behandelingstraject. Zonder schaamte vertelt hij over de medische behandelingen en over wat hij dacht en voelde.

Hoewel het op veel vlakken heel erg herkenbaar was, was het vooral inspirerend. Het is lekker vlot geschreven, met een flinke scheut Rotterdamse humor. Je voelt zijn pijn, maar toch zit je te lachen!? Dat is een kunst om dat als schrijver voor elkaar te krijgen.  
Ron is er weer boven opgekomen. En is nu weer gezond. Geen terugval gehad en geen medicatie meer! Met zijn open en eerlijke manier van schrijven probeert het taboe wat nog steeds rond depressiviteit hangt te doorbreken.

Deze drie boeken uitgelezen. En nu? Mijn e-reader ligt geduldig te wachten op het tafeltje. De kleine man slaapt. Dus ik ga hem zo aanzetten en eens kijken welk boek het volgende gaat worden.

Dikke knuffel M0n13k

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s