Gezond worden, Persoonlijk

Summerbody

Bye bye, zwaai zwaai! Dag dag kilo’s! En (hopelijk snel) HELLO summerbody!

Yups! Je leest het al. Het afvallen gaat best lekker. De laatste dagen ben ik behoorlijk beroerd geweest, waardoor mijn eetlust enorm is afgenomen en ik dus ook een stuk minder eet.

Zondag werd er gevraagd wat ik als Moederdag-ontbijtje wilde. En het klinkt misschien heel stom, maar ik was blij met een kaiserbroodje en een appel met wat versgeperste jus d’orange. Allemaal koolhydraat-technisch gezien niet heel verantwoord, maar het is maar 1 keer per jaar Moederdag. Na een half kaiserbroodje zat ik echter al behoorlijk vol. Ik heb nog wel een halve appel op, maar daar bleef het dan ook wel bij. Daar was ik best een beetje verbaasd over. Voorheen at ik makkelijk 2 kaiserbroodjes bij het ontbijt. En dat is nog helemaal niet zo heel lang geleden.

Ook ’s avonds toen we Lontong aten, nadat ik de helft had gegeten zat ik vol. Normaal is dat dus echt niet. Gelukkig bleven mijn suikers wel goed ondanks dat ik me zo beroerd voelde.

Maar goed, terug naar mijn summerbody. Sinds 11 februari ben ik de trotse verliezer van ruim 10 kilo. En niet alleen kilo’s, maar ook centimeters smelten als sneeuw voor de zon. Nu moet ik heel eerlijk zeggen dat ik vorige week pas voor het eerst gemeten heb en nu een week later voor de tweede keer. Maar in die ene week is mijn buikomvang met 3cm afgenomen. Aangezien ik inmiddels ook mijn broeken een maat kleiner aan kan (2 maten kleiner kan ook, maar dan wordt ademhalen nog een probleempje), denk ik dat er wel meer dan 3cm af is inmiddels. Maar goed, meten is weten en dat heb ik al die tijd dus niet gedaan.

Wat eigenlijk best een beetje dom is. Als ik namelijk al die tijd had gemeten, dan had ik geweten dat het goed ging en mezelf misschien niet in de put lopen denken na het zien van die foto van vorig jaar. Dan had ik wellicht sneller een ‘helpende gedachte’ op kunnen roepen.

Ik denk dat ik kan zeggen dat de trainingen, fietsen en het wandelen hun vruchten afwerpen. Hoewel, de afgelopen week heb ik een stuk minder gefietst en gewandeld door de warmte en de spierpijn van de trainingen. Het weer van deze dagen nodigt echter wel weer uit tot een wandelingetje hier en daar. En vanavond gaan we -na een onderbreking van een paar dagen doordat ik me niet lekker voelde- ook weer trainen. Nou ja, als ik me vanavond wel goed genoeg voel. Geloof dat sporten niet zo heel goed is als je je niet lekker voelt.

Inmiddels zijn we een paar dagen verder. Tsja, met kinderen om je heen kan je niet continu schrijven. Tussendoor ook nog een uurtje therapie gehad en dat heeft veel naar gevoel weggehaald. Dus…. Maandagavond even een stuk gewandeld. Het was maar 2,65km, maar wel met een flinke pas er in. Vanavond (woensdag) gaan we echt knallen! 7 min Abs, 7 min Butt en vergeet de Bodyshape niet, kom maar op!

Summerbody here i come! En tegelijkertijd dus ook een gezondere leefstijl, beter gewicht en wellicht afscheid van mijn suikerpillen. Daar gaan we uiteindelijk voor. To beat the diabetesmonster! (and to get a summerbody in the progress)

Dikke knuffel M0n13k

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s