Actualiteit

Lezersvraag

Een tijdje geleden vroeg ik op Instagram wat jullie graag zouden willen lezen. Hier heb ik welgeteld 1 reactie op gekregen. *SCHRIK*

Heel eerlijk, in eerste instantie was ik enorm teleurgesteld. Hierdoor had ik besloten om dan die ene reactie te negeren en er lekker niks mee te doen. (Sorry Peter!) Maar vanmorgen dacht ik er weer even aan terug en ben ik gaan omdenken. Want, als jullie niets weten te verzinnen waarover ik zou kunnen schrijven, bied ik kennelijk genoeg variatie aan en zijn jullie dik tevreden met hetgeen wat ik schrijf!

Maar goed, 1 reactie dus. En dat was dan ook nog eens een reactie over een onderwerp waar ik eigenlijk echt helemaal niks mee heb… VOETBAL en wat ik vind van het feit dat de UEFA dreigt met sancties bij het niet uitspelen van de competitie.

Goeie vraag! (Bedankt Peter!) Want eigenlijk weet ik daar dus helemaal niets over. Had er ook helemaal niets over gehoord. Tsja, ik kijk en luister dan wel veel naar het nieuws, maar het sportnieuws eigenlijk zeer weinig. Behalve in de tijd van het wielrennen en het schaatsen. Dan natuurlijk wel.

Zo was ik wel al op de hoogte van het verplaatsen van de diverse wielerrondes en de Olympische Spelen. Waar ik uiteraard volledig begrip voor heb! Sterker nog, ik zou het maar raar vinden als ze dat niet zouden doen.

Het lijkt erop dat ze vinden dat ze –bij de UEFA– de volksgezondheid van ondergeschikt belang vinden. Althans dat is wat er door mij heen gaat als ik zoiets lees, hiermee wil ik natuurlijk niet zeggen dat ze dat echt vinden natuurlijk. Maar hoe kan je in vredesnaam verwachten dat men de nationale competities door laat gaan, wanneer er sprake is van een pandemie in deze omvang. Overal ter wereld wordt opgeroepen om minimaal 1,5meter afstand te houden van elkaar, maar laten we dan vooral de verschillende landen gaan dwingen hun nationale competities af te ronden. Ik vermoed dat het vrijwel onmogelijk is om het spelletje spannend te houden als je 1,5meter afstand van elkaar moet houden.

Kortom, persoonlijk vind ik het een vreemde actie van de UEFA. Zoals de zaken er nu voorstaan is het naar mijns inziens niet mogelijk om de competities af te ronden. Natuurlijk begrijp ik dat het voor de sport en ook voor de Europese competities beter en eerlijker zou zijn als de competities zouden worden afgerond, maar er moet toch ook naar de omstandigheden gekeken worden. En zoals het er nu…. Nou ja, ik treed in herhaling… Je snapt me wel!

Gelukkig hoef ik dit soort beslissingen niet te nemen en kan ik dat aan anderen overlaten. Scheelt een hoop slapeloze nachten en pijnstillers tegen een enorme hoofdpijn.

Dikke sportieve knuffel M0n13k

P.S. Peter bedankt voor deze uitdaging. Sorry dat je er wat langer op moest wachten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s