Gezond worden, Persoonlijk

Gewichtige top 40

Ow yes!!!! I did it! Mijn eerste tussenstop qua gewicht heb ik gehaald. Dat betekent dat ik een goeie 8 kilo kwijt ben.

En daar ben ik best een beetje boel blij mee. Ik ben er nog lang niet. Wil nog zeker 15 tot 20 kilo er af hebben. Maar elke gram is er 1!

Eindelijk, eindelijk is die gewraakte 9 uit beeld en ben ik meer dan 10 kilo van die vreselijke 100 vandaan. Die kwam wel akelig in de buurt en eerlijk is eerlijk, daar werd ik echt niet vrolijker van. Ik voelde me er heel slecht bij, maar het lukte gewoon niet om er wat aan te doen.

Ja! Ik ging op de fiets naar therapie, maar op de terugweg ‘beloonde’ ik mezelf 9 van de 10 keer met een burger, frietje of shake bij de Mac. Waar ik dan vervolgens weer zo de balen in had, dat die chips ’s avonds ook wel kon en die cola maakte ook geen PIEP meer uit, want tsja, ik was toch al slecht bezig die dag. En zo gingen de dagen in elkaar over. Hoe slechter ik me voelde, hoe meer ik ging eten en hoe meer ik ging eten hoe slechter ik me voelde…… Ja? Zie je de vicieuze cirkel waar ik me in bevond?

De depressie maakt het gezond eten erg moeilijk. Ik moet koken van mezelf, maar heb daar niet altijd de energie voor. Tot ik te horen kreeg dat ik diabetes heb, schoof ik een pizza in de oven of ik bestelde/haalde op dat soort momenten het eten. Nu ben ik niet alleen elke avond aan het koken (Jeff helpt ook mee 😉), maar eten we ook nog eens op (redelijk) vaste tijden. De Mac is in de ban (maar dat is in deze tijd niet heel lastig 😉). Van de week ben ik wel naar KFC geweest. Maar we hadden een feestje…. Jeff en ik waren die dag alweer 10 jaar samen

Dank je wel voor de afgelopen 10 jaar
En alvast bedankt voor alle jaren die nog gaan komen!
Ik hou van jou!

en dat moet toch gevierd worden… Helaas kon dat op geen enkele manier die we voor ogen hadden, dus hebben we het op deze manier gedaan. Zodra de betere tijden aankomen, gaan we het nogmaals vieren maar dan met sushi (uiteraard!!!).

Oké, ik dwaal af.

Koken, elke dag weer en zelfs gevarieerd. Hoe krijg ik het voor elkaar? Dat lukte me voorheen nooit. Vond het altijd moeilijk om gevarieerd te eten en nu gaat het zonder al te veel moeite. Zelfs het koolhydraatarmer eten gaat steeds beter, waarmee ik mijn suiker goed onder de knie heb. Hier en daar een uitschieter, maar ik weet eigenlijk wel altijd waar die vandaan kwam. Net als dat ik vroeger elke cent kasverschil kon verklaren. Zou dit dan betekenen dat ook mijn geheugen weer de goede kant op gaat? Dat ik weer dingen ga onthouden?! Wat zou dat lekker zijn zeg. De afgelopen jaren kon ik vrijwel niets meer onthouden, wat me op alle fronten parten ging spelen. Maar nu gaat dat dus de betere kant op. LOVE IT!

Uhm, oja afvallen. Mijn volgende streven is om er 5 kilo af te krijgen. Babysteps, babysteps… Het liefst wil ik zo snel mogelijk van al die overtollige kilo’s af, zodat ik misschien wel kan stoppen met mijn medicatie, maar ik moet niet te veel tegelijk willen. Dat is één van mijn valkuilen. Als ik te veel of te groot wil en het lukt niet, stort ik geheid weer knetterhard in en dat wil ik al helemaal niet!

Als de kilo’s voor jaartallen staan en ik ben de muziek uit dat jaar, dan zou ik nu René Froger & Het Goede Doel zijn, maar ook Neneh Cherry, De La Soul, Milli Vanilli en zelfs Gerard Joling. Ja, 1989 was een bewogen jaar in de muziek. Net zoals het mij een bewogen gevoel geeft dat ik deze mijlpaal heb gehaald.

Dus…Volgende halte! 84! Dat is vanaf deze halte 5,3 kilo en dan zit ik lekker comfy in de onderste helft van de 80’s…. De 80’s…heerlijke muziek toen, maar begin 70’s was het nog beter. Dus we reizen nog even door 😉. Als we die 84 kilo omzetten naar een muzikaal jaar, dan gaan we dus op naar Pat Benatar, Danny de Munck ❤, Queen, Wham en de Dolly Dots. Geen verkeerde plek, maar uiteindelijk is belanden in het tijdperk van de Beatles is toch echt wel mijn streven. Maar voor nu…… Danny here I come.

Dikke muzikale knuffel M0n13k

4 gedachten over “Gewichtige top 40”

    1. 10 cent was het Peter!!!! 10 cent. Volgens mij is het nooit veel meer dan dat geweest. Toch???

      En dat alleen maar doordat ze een tasje betaalde en ik ben vergat aan te slaan. 🤭 zelfs nu weet ik ze nog te verklaren. 🤣

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s