Persoonlijk

Social Media

Ik heb de podcast ‘Depressief en Gelukkig’ geluisterd. Hierbij werd op een gegeven moment gesproken over de bekende valkuil die Social Media heet, in deze podcast zei Robin (van Depressief en Gelukkig) dat hij veel te veel bezig was met zijn smartphone namelijk wel 4 uur per dag. Deze podcast luisterde ik tijdens het wandelen. Toen ik thuiskwam ben ik mijn schermtijd maar eens gaan kijken en wat denk je? Ik zit daar ver boven (bijna het dubbele)! En hij zei nog wel dat 4 uur al veel te veel is eigenlijk… *SCHRIK*

Per direct besloot ik om mijn telefoongebruik naar beneden te gaan schroeven. En ik kan zeggen dat ik na 1 week de gemiddelde schermtijd al met 20% naar beneden heb weten te brengen. Maar nog steeds vind ik het eigenlijk te veel en ben ik te veel bezig met reacties op social media. En dan vooral de reacties (of eigenlijk uitblijvende reacties) op mijn blogs. Ik laat op een aantal manieren weten dat er een blog is verschenen. Dit doe ik via de Facebookpagina Monie, mijn persoonlijke Facebookpagina, Facebook-groepen, Instagram (of Insta of hoe je het ook wilt noemen) en Twitter.

Op zich natuurlijk helemaal niet verkeerd ofzo, maar als je vervolgens dagen bezig bent met het afstruinen van alle wegen om te kijken of er een reactie is of dat mensen het wel leuk vinden… Dat wordt te veel en het vergt te veel van me. Ook zorgt dit voor onzekerheid. En dit is één van de dingen waar ik van af wil. Ik wil niet meer zo onzeker zijn.

Daarom heb ik een rigoureuze beslissing genomen.

HoHo! Rustig maar! Ik ga niet stoppen met schrijven. Zeker niet! Dat is mij veel te dierbaar en kan er te veel in kwijt.

Wat ik wel ga doen? Ik ga een aantal social mediakanalen uit de lucht halen. Om te beginnen met Twitter, daar haal ik niet genoeg uit. Ik denk dat ik gewoon niet de juiste persoon ben voor Twitter.

Facebook Monie gaat ook uit de lucht. Lees je mijn blogs via Monie en wil je me blijven volgen? Dan kan je je abonneren op mijn blog. Als je dat doet, krijg je elke keer als er iets nieuws is een e-mail.

De groepen op Facebook waarin ik zit vanwege mijn blog, daar ga ik mee stoppen. Superleuk dat ze er zijn, maar ik denk niet dat er vanuit die groepen ook maar 1x iemand hier is wezen kijken.

Instagram gebruik ik voor foto’s en niet meer voor mijn blog. Dus kom je hier via Instagram? Dan kan ook jij ervoor kiezen om je te abonneren op mijn blog, zodat je elke keer als er iets nieuws is een e-mail krijgt.

Dan blijft nog over mijn persoonlijke Facebook. Die hou ik natuurlijk wel. En daar zal ik gewoon blijven delen dat er een nieuw blog is. Maar ook voor diegene die hier komen via mijn Facebook geldt natuurlijk dat je je kan abonneren op mijn blog, om elke keer een e-mail te ontvangen als er een nieuw blog is. 😉

Oh My! Het lijkt wel een groot reclamebord voor mezelf zo. Maar dat is het zeker niet. Ik besef me dat mijn blogs vaak heel persoonlijk zijn en dat niet iedereen daarop zit te wachten. En ik wil blijven schrijven en wil dat degene die het willen blijven lezen dat ook kunnen blijven doen. Dus ga ik niet meer ‘leuren’ met mijn blog zoals ik dat voorheen deed, maar blijf ik voor mezelf en voor hen die wel willen lezen doorgaan met schrijven.

Lieve knuffel M0n13k

P.S. Wil je luisteren naar Depressief en Gelukkig of wil je zijn blogs lezen? Dat kan hier:

Website: https://depressiefengelukkig.nl/
Podcast: https://depressiefengelukkig.nl/podcast/

P.P.S. Wil je weten hoe je je kunt abonneren? Vul rechtsboven jouw e-mailadres in en klik op Ik Lees Mee! Als je dat hebt gedaan, ontvang je een link om te bevestigen. Check ook even je spambox als je niets ontvangt. Zodra je de mail hebt ontvangen even bevestigen en klaar ben je. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s