Persoonlijk

Veel te snel

Kan iemand mij vertellen wat er is gebeurd? Het gaat ineens allemaal zo snel.

Een maand of 2 geleden waren er nog alarmbellen omdat de kleine man niet praatte. Hij zou op dat vlak behoorlijk achterlopen. Terwijl hij thuis dus al wel lekker aan het kletsen was, maar zodra er anderen bij waren hield hij zijn mond.

Een week geleden lag de kleine man nog heerlijk in zijn ledikant. Maakte totaal geen aanstalten om er zelf uit te klimmen. Hij leek het allemaal wel prima te vinden.

Nog niet zo heel lang geleden at hij alles wat je hem voorschotelde. En met smaak! Totaal geen problemen aan tafel wat je van andere peuters wel eens ziet. (En ik heb genoeg meegemaakt met die andere twee)

Tot voor kort ging hij zonder moeilijk te doen de kinderwagen in als we gingen wandelen.

Maar nu.

Nu zijn we 2 maanden verder en kletst hij de oren van je kop. Alles, maar dan ook echt alles, wordt nagepraat. Het is nu dus echt opletten. Voor je het weet loopt ie de hele dag allerlei woorden te roepen, waarvan je niet wist dat je die (kennelijk) zo vaak gebruikt. OEPS!

Een week later slaapt meneertje in een ‘groot’ bed. Van de week had hij ineens besloten dat hij vanuit zijn ledikant zo het raamkozijn in kon klimmen. En voegde hij de daad bij de gedachte. (Raam zit altijd op slot!) Dus besloten het ledikant om te bouwen tot een groot bed. En dat direct aan de andere kant van de kamer te zetten. Het bed stond namelijk nog geen 5 minuten of meneertje zat alweer in het raamkozijn (Raam gelukkig nog steeds op slot 😉).

Enige nadeel is dat hij nu heel makkelijk zelf zijn bed uit kan stappen en daar in de avond ook nogal eens gebruik van maakt. Gelukkig hebben we een traphekje en hoeven we niet bang te zijn dat hij van de trap zal vallen. Althans, nu we het hekje een extra beveiliging hebben gegeven hoeven we daar niet bang meer voor te zijn. Hij had namelijk binnen een paar minuten na het plaatsen van het hekje door hoe het werkt en deed het zelf open. SCHRIK! Deurkruk staat omhoog, maar ook daar kan hij binnen niet al te lange tijd bij… denk ik zomaar. Maar goed, gevaar geweken. Bed aan de andere kant van de kamer. Vanmorgen werd ik wakker van de woorden: “Kijk mamma, ikke ben hoog!” Hmmm. Slaperig loop ik zijn kamertje in.. Wat denk je? Yups! In het raamkozijn! “Hoe kom je daar nou?”, vraag ik. “Gewoon klimmen!”, is de reactie die ik krijg. Bijdehandje! Even verzinnen hoe we dit in het vervolg kunnen gaan voorkomen. Ideeën zijn welkom!

Eten…. Ja waar dat een week of wat geleden nog zonder wat voor problemen dan ook ging, zorgt dat nu toch wel voor af en toe wat zorgen. Hij maakt er niet echt een drama van. Maar als hij niet wil eten, dan eet hij ook niet. Nu had ik zelf het idee dat ik er geen gedoe van zou maken. Dat had ik wel geleerd met die andere twee. ‘Wil je niet eten? Dan eet je maar niet!’ Dat zou mijn motto zijn. Helaas is dit makkelijker gezegd dat gedaan. Je wilt toch dat je kind eet. Hoe dan ook. De grote problemen blijven (tot nu toe) uit, maar of dat ook zo zal blijven?

Gelukkig gaat mamma haar homemade Tomatensoep er wel goed in.

En de kinderwagen? Die is toch wel echt verleden tijd aan het worden. “Jesse zelluf lopen!” Hoewel hij eigenlijk nog liever met de auto gaat. Aangezien ik, als ik ga wandelen, eigenlijk wel flink de pas erin wil hebben, is dat wel een dingetje. Gelukkig kunnen we met hem de afspraak maken dat we eerst flink door gaan lopen, met hem in de wagen en dat hij het laatste stuk dan zelf mag lopen. Die afspraak is bij alle partijen goed gevallen. Vanaf welke leeftijd gaan ze eigenlijk niet meer in een buggy? Voor mijn gevoel hebben die andere twee er veel langer ingezeten. Geen idee wat hier gangbaar voor is.

Maar enniehoe… Zoals jullie lezen is de kleine man, niet echt klein meer. Hij maakt momenteel echt reuzensprongen. Het gaat voor mijn gevoel echt veel te hard momenteel.

Dikke knuffel M0n13k

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s