Persoonlijk

To good to be true

Wanneer iets te mooi lijkt om waar te zijn, is dat vaak ook zo. Of niet? Een gewonnen prijs blijkt toch niet zo anders te zijn dan je denkt.

Waar dit over gaat? Lees maar even mee!

Een week of 2 geleden (nou ja, ergens tussen kerst en oud en nieuw) werd er aangebeld, terwijl ik net een beetje lag te dutten in de middag. Nadat tot me doorgedrongen was dat het toch echt de deurbel was die ik hoorde, ben ik gaan kijken wie er was. Het ging om een kleine enquête riep ze naar boven. ‘Dan kom ik wel even naar beneden’, zei ik.

‘Het gaat om een enquête over het huishouden’, zegt ze. 4 korte vragen, het zal niet lang duren. Het huishouden, denk ik. Ben je bij de juiste persoon zeg! NOT! Maar goed, braaf beantwoord ik die 4 vragen – ben nu toch al beneden- en bij de tweede vraag schiet ik toch wel een beetje in de lach. Ze vroeg of het huishouden een hobby is…. HALLO! You talkin’ to me! Natuurlijk is het geen hobby. Dat is een moeten. Een ieder die mij kent, zal dat met 100% zekerheid beamen. Enniehoe, na een kort praatje geeft ze aan dat ik een dieptereiniging voor mijn huis kan winnen als ik mijn telefoonnummer achterlaat. En half slaperig, super naïef en om er maar vanaf te zijn, geef ik mijn nummer. Ze geeft me nog een kaartje van het bedrijf, waarop de sociale media kanalen staan. Dit kaartje belandt ongelezen in de vuilnisbak – papierbak, papierbak! Wij scheiden ons afval!– Zij weg, ik terug naar bed. En het is alsof het helemaal niet is gebeurd. Er is geen enquête geweest en ik heb gewoon lekker liggen slapen

Oudejaarsdag gingen we even naar de Intratuin toe om wat planten te kopen om de leegte van de kerstboom op te vullen en een kuhketje eten (zoals Jesse een kroketje noemt). Waar komt die leegte van de kerstboom vandaan? Ik snap het niet! Voordat die boom er stond was die hoek gewoon helemaal volgebouwd. Maar nu staan er een aantal mooie planten. Oogt toch net even anders dan een hoop klerezooi.

Uhm, wacht, oké, rewind…… We gingen dus naar de Intratuin. Op het moment dat we daar wegreden, ging mijn telefoon. En nee! Natuurlijk zat dat ding op dat moment niet aangesloten op de carkit, zal je altijd zien. Dus Jeff neemt op -ik reed- en krijgt gelijk een hele riedel over gewonnen…dieptereiniging…huis..wanneer…enquête… Ik kon niet precies horen waar het over ging, maar zag aan Jeff dat hij er niet veel van begreep. Hij koppelde mijn telefoon aan de carkit en ik kon meepraten. Mijn hart maakte een heel klein sprongetje van vreugde toen ik begreep dat ik de dieptereiniging voor mijn huis gewonnen had. Ze konden aankomende zaterdag al komen. (4 januari dus, voor de oplettende lezer 😉) En wat ze allemaal gingen doen? De gordijnen, de badkamer, de bank, de vloeren en de matrassen. WAUW! Wij hadden dus al bedacht dat de kids extra vroeg uit bed moesten enzo. Helemaal enthousiast aan iedereen verteld dat we dit gewonnen hadden.. Een aantal mensen waren er behoorlijk sceptisch over. Jeff niet in de minste plaats… Maar hé, niet geschoten is altijd mis toch. En ik win ook eens wat.

En toen was het zaterdag en stond daar precies om 10:00 diegene voor de deur met een megadoos die de dieptereiniging zou uitvoeren. Na heel veel informatie over het apparaat -Kirby heet het.. Klinkt leuk toch?- ging ze beginnen. Met een kijkglaasje ipv een stofzak, zodat je goed kan zien wat het doet. Eerst de gordijnen en -eerlijk is eerlijk- je ziet wel aan het filtertje in het kijkglas dat het wat doet… Mijn hemel, wat zijn die dingen stoffig (To do lijst aangevuld met: gordijnen wassen), dat was wel even schrikken. Zo liet ze nog wat dingen zien. Je kan er stof mee afnemen en de lampenkappen stofvrij maken (Dat was mij nog nooit echt gelukt). Maar ook de bank schoonmaken met een opzetstuk wat klopt en zuigt. OMG! Dan denk je dat ding goed te stofzuigen. Valt dat even tegen. We werden steeds enthousiaster over Kirby. En die vrouw was supervriendelijk. Maar ik werd, naar mate mijn enthousiasme groeide, steeds sceptischer. Mijn gevoel werd steeds slechter. Het daalde echt tot ver onder het nulpunt. Misschien wel door het feit dat ze bij alles vroeg of ik het daar ook voor zou gebruiken als ik een Kirby zou hebben. Maar we waren nog niet klaar. Ze ging nog het tapijt in de slaapkamer en de matrassen doen en ook de badkamer zou ze kalkvrij maken, was ons verteld door de telefoon. Nog even doorbijten dus.

Heel eerlijk moet ik zeggen dat de Kirby echt wel een miracleworker is! De vloerbedekking werd ook door middel van kloppen en zuigen schoongemaakt, waardoor ze dus tot de onderkant van de vloerbedekking komen. Het is weer lekker schoon. Nou ja, dat stukje wat ze heeft gedaan om het te laten zien. Ook mijn matras is lekker fris en schoon. (iets met huisstofmijt enzo….. ) Maar de andere matrassen dan weer niet. Maar ja, zegt ze, als je hem aanschaft, kan je dat zelf doen.

AH! Daar is de aap die eindelijk uit de mouw komt. Of komt het addertje (in dit geval een cobra) boven het gras uit. Wij vroegen naar de prijs… Stuiter, schrik, mijn hemel. In nog geen 2947 jaar! Ja idd 2947 euro. Voor een stofzuiger hè! Een stofzuiger die weliswaar veel meer kan dan menig stofzuiger, maar het blijft een stofzuiger.

Wel kregen we een inruilkorting voor onze huidige stofzuiger, en als we in 1x zouden betalen enz enz enz. Uiteindelijk zou het uitkomen op ongeveer 2100 euro! De paniek begon langzaam bezit te nemen van mij. En ik mimede naar Jeff dat we dit dus niet gingen doen hè. Hij begreep mij zonder woorden en dacht er hetzelfde over. Maar probeer dat maar eens uit te leggen aan de verkoopster. Zij had haar ‘manager’ gebeld om te overleggen over de diverse kortingen. Uiteindelijk kreeg Jeff hem aan de telefoon en probeerde hij van alles om onze nee toch een ja te laten worden. Terwijl zij (de demonstratrice dus en niet alleen maar iemand die mijn ‘prijs’ kwam uitvoeren) bij mij op mijn gevoel aan het werken was. Achteraf gezien een heel héél vies en geraffineerd spelletje. En hoewel wij echt wel gecharmeerd zijn van het product en het behaalde resultaat, hebben wij besloten het niet te kopen. Het geld speelde uiteraard een grote rol, maar zeker ook de manier van verkopen.

Ik had helemaal geen dieptereiniging van mijn huis gewonnen. Ik had een demonstratie van de Kirby ‘gewonnen’. Stiekem denk ik ook dat ik niet de enige ben die dit gewonnen heeft, maar dat ze iedere ‘sukkel’ – ja sorry, maar zo zie ik mezelf in deze situatie even- die zijn of haar telefoonnummer heeft gegeven, hebben gebeld om ze te feliciteren met hun ‘prijs’. Wat ben ik hier knetterhard ingestonken zeg. Ik weet dat ik best naïef kan zijn, maar zo erg? Ik was oprecht blij met mijn gewonnen prijs. Je kan het jaar toch niet mooier beginnen dan met een grondige schoonmaakbeurt van je huis?! Nou ja, looking at the bright side, ze heeft in ieder geval een begin gemaakt. De rest zullen we dan zelf moeten doen. ZONDER KIRBY!

Een wijze les geleerd zo aan het begin van 2020. Niet alles wat blinkt is goud! Wanneer iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het vaak ook te mooi om waar te zijn.

Dikke knuffel van een naïeve M0n13k

Een gedachte over “To good to be true”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s