Persoonlijk

Dag 2019, hallo 2020

Het is morgen alweer de laatste dag van het jaar. Als ik aan het afgelopen jaar denk, dan denk ik aan de aanslag in Utrecht, het overlijden van Jules Deelder en Martine Bijl, maar ook denk ik dan aan alle geweldsmisdaden die dagelijks in het nieuws kwamen.

Laten we de vonkenregen over Scheveningen niet vergeten tijdens de vorige jaarwisseling. Hoe vreselijk waren die beelden? Aan het einde van dit jaar kwam er het verbod tegen de vreugdevuren (waaruit die vonkenregen is ontstaan) wat een enorme onrust ontketende in Den Haag en Scheveningen.

De brand in de Notre-Dame van Parijs. Compleet in shock heb ik hiernaar zitten kijken. Verschrikkelijk. Ik had de Notre-Dame zo graag eens bezocht. Helaas is dat er, toen we een paar jaar geleden in Parijs waren, niet van gekomen.

De boeren die het Malieveld betreden om te protesteren. Een groot deel van het land stond achter ze, tot ze dreigden om ervoor te zorgen dat supermarkten geen leveringen zouden krijgen rond de kerst. Echt jongens, ik begrijp jullie insteek en ik sta erachter, maar zorg wel dat de consument er geen last van heeft, zij/wij zijn onschuldig in deze.

Aanslagen all over the globe. Sri Lanka, Londen, Utrecht, Christchurch, maar ook de aanslag op Derk Wiersum, omdat hij zijn werk deed?! Waar gaat het heen? En hoe vaak heb ik mezelf het afgelopen jaar deze vraag gesteld?

Gelukkig zijn er ook leuke dingen gebeurd. Gedenkwaardige dingen. Dank je wel Duncan Laurence voor het winnen van het Eurovisie Songfestival! Eindelijk! Eindelijk eindigden we een keer niet al na de halve finale, maar zaten we zelfs in de finale. En wat heel het land hoopte, maar niemand durfde te denken, gebeurde…..Duncan ging er met de winst van door! Heel het circus naar Rotterdam in 2020!  Dat zal een gekkenhuis gaan worden. Ik kijk wel op tv.


Ook werden er in de zomer diverse warmterecords gebroken. 40,7 graden in Gilze Rijen en het is zelfs nog ruim 41 graden geworden ergens in België. OMG! Hier ben ik dus echt niet voor gemaakt.

Rico die wereldkampioen blijft! Helaas gewonnen op een manier waarop je –lijkt mij– niet wilt winnen. Badr moest opgeven door een blessure. Maar toch….Hij blijft de wereldkampioen! Congrats Rico.

De Leeuwinnen die tweede werden op het wereldkampioenschap. Knappe prestatie dames! Kunnen de mannen een voorbeeld aan nemen 😉!


En het Nederlands vrouwen Handbalteam wat wereldkampioen geworden is. Als ik het goed  begrepen heb, zelfs voor het eerst! En dan als klap op de vuurpijl worden jullie ook nog benoemd tot sportploeg van het jaar! WAUW! Wees trots meiden! Nederland is trots op jullie.

Behalve dat er een heleboel hele leuke baby’s zijn geboren het afgelopen jaar – Ik heb ze voorbij zien komen, maar helaas niet allemaal onthouden. De kleine Archie van Meghan en Harry is wel blijven hangen, maar daar kan je dan ook bijna niet omheen. (Figuurlijk dan hè). – hebben we ook afscheid moeten nemen van een aantal hele mooie mensen. Ik haal er een paar uit, allemaal wordt wat veel denk ik zomaar.

Paulien van Deutekom. Wat hebben we genoten van jouw prestaties op het ijs.

Karl Lagerfeld. Haute Couture zal nooit meer hetzelfde zijn.
Doris Day. While we work from 9 to 5 we will always love you!

Martine Bijl. Jij was het echte zonnetje in huis. Je moet de groe(n)ten van ons hebben.

Barry Hughes. Zou hij zijn kamerbreed tapijt al gevonden hebben?

Rutger Hauer. Van Floris met wat Turks Fruit als Soldaat van Oranje naar succes in Hollywood!

Jules Deelder. Rotterdamse aucteur. Nachtburgermeester. ‘De omgeving van de mens is de medemens’. Heeft alles gebruikt wat god verboden heeft en van alles waarvan god het bestaan niet weet.

Ik ben blij dat ik je vorig jaar nog een keer heb mogen ontmoeten.

Fred Emmer. Een kleurrijke nieuwslezer. Althans dit hoorde ik eerste kerstdag. We wisten toen nog niet dat hij de dag ervoor overleden was.

2019 een jaar met een gouden randje en een zwart lintje. Een jaar met ups en downs. Een rollercoaster. Een jaar met tegenstanders en medestanders op allerlei fronten.

Maar ook persoonlijk is het een roerig jaar geweest. Met pieken, maar ook hele diepe dalen. En weet je, die dalen? Die maken je uiteindelijk alleen maar sterker. Ik weet alleen even niet op welke termijn. Hier hoop ik in 2020 achter te gaan komen. (Ben je hier voor het eerst en vraag je je af wat ik hier in vredesnaam mee bedoel? Voel je vooral vrij om de voorgaande blogs te lezen. Deze zullen een hoop verklaren. Uiteraard staat vragen vrij. 😉 )

Ik wil jullie allemaal een fantastisch 2020 wensen. Een jaar met veel liefde en een goede gezondheid. En een jaar waarop je aan het eind van elke dag kan zeggen: “Wat hebben we weer gelachen!”

Dikke knuffel M0n13k

P.S. Kijken jullie uit met vuurwerk? Zonder vingers is het zo lastig om een reactie achter te laten 😉

P.S.P.S. Wat staat jou het meeste bij van 2019?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s