Persoonlijk

Top 5 2019

Het is misschien nog wat vroeg, maar langzaamaan nadert toch echt het einde van het jaar. Het is nog maar 10 weken tot de aller-allerlaatste dag van het jaar. Niet alleen van dit jaar, maar zelfs de allerlaatste dag van dit decennium.

Langzaamaan moeten we dan toch maar eens gaan kijken naar het afgelopen jaar en vooruit gaan kijken naar het komend jaar. Mijn terugblik wil ik starten met de best gelezen blogs van het afgelopen jaar.

Opmerkelijk was dat vorig jaar het meest gelezen blog van dat jaar, een blog uit 2017 was. Ook dit jaar staat hij in de top 5, maar is hij wel van de eerste plaats afgestoten.

Net als vorig jaar heb ik ook dit jaar gekeken naar de blogs met 100+ lezers. Hierbij gaat het natuurlijk om de lezers tot nu toe (22-10-2019). Vorig jaar waren dat er 5. Dit jaar iets meer (7!!! dit jaar… ik zie een stijgende lijn 😉) Maar om het voor jullie niet te langdradig te maken, hou ik het ook dit jaar bij een top 5!

Wie weet veranderd er tussen nu en 31 december nog wel iets in de top 5… Mocht dat gebeuren, dan laat ik jullie dat uiteraard weten.

Klein stukje 2018 vs 2019

In 2018 heb ik 51 berichten geschreven in tegenstelling tot de 38 berichten in 2019. Op de 51 berichten in 2018 heb ik 23 reacties en 16 likes gekregen. In 2019 heb ik op de 38 berichten 30 reacties en 37 likes gekregen (Hierbij heb ik de reacties op Instagram en Facebook niet meegeteld). Het lijkt misschien niet veel, nou ja, het is niet veel! Maar ik zie een stijgende lijn en dat doet me stiekem best een beetje goed.

En dan nu…. (Tromgeroffel) de TOP 5 van 2019!

Vijfde plaats

Afvallen…. Hoe het nu gaat! met 116 lezers. Zoals jullie waarschijnlijk wel weten, ben ik in een (inmiddels al) jarenlange strijd tegen de overtollige kilo’s verwikkeld. Dit is een van de blogs, waarin ik vertel hoe die strijd verloopt.

Vierde plaats

On my way back met 121 lezers. Dit heeft te maken met een ander slepend gevecht waar ik momenteel in verwikkeld ben. Het gevecht tegen de depressie. Dit is misschien wel het moeilijkste gevecht. Ik wil het allemaal zo graag anders. Dat lukt alleen nog niet en dat zet mijn hele leven op zijn kop. In dit blog vertel ik o.a. over de start van mijn therapie.

Derde plaats

Tijd om te stoppen met doorgaan met 164 lezers. Van mijn lieve vriendinnetje kreeg ik een kaart met deze woorden. Deze hebben mij geïnspireerd tot het schrijven van dit blog waarin ik voor het eerst naar buiten bracht dat het niet goed gaat met mij. Dat ik depressief ben. Dit naar buiten brengen was verre van makkelijk en het heeft me dan ook behoorlijk wat moeite gekost om op de ‘publiceer’-knop te drukken.

Tweede plaats

Verlof met 241 lezers. Ja hoor! Daar is hij weer. Het blog wat ik in 2017 heb geschreven over mijn zwangerschapsverlof. Een verlof waarbij ik verlof heb genomen van alles en puur ben gaan genieten van de laatste weken zwanger zijn en natuurlijk van de eerste tijd met onze kleine jongen.

Eerste plaats

Steeds minder en minder is met 469 lezers de nieuwe nummer 1. Een tijd lang heb ik gedacht dat mijn aanhoudende vermoeidheid en verminderde zin om dingen te ondernemen een lichamelijke oorzaak zouden hebben. Allerlei artsen heb ik hiervoor bezocht. Ten tijde van het schrijven van dit blog had ik de hoop dat ik snel weer zonder vermoeidheid kon genieten van het leven. Wat kan het toch anders lopen…… ☹

Stiekem vind ik het wel een beetje jammer dat een van mijn persoonlijke favorieten er niet bij staat, daarom zal ik binnenkort een lijstje maken van mijn persoonlijke favorieten.

Dikke knuffel M0n13k (die oprecht dankbaar is voor al jullie medeleven)

Wat is jouw favoriete blog van het afgelopen jaar? Ik lees het graag hieronder.

2 gedachten over “Top 5 2019”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s