depressie, Persoonlijk

Mijn zoektocht naar positiviteit…

Ik weet het. Het is een tijdje stil geweest hier. De energie is er een beetje uit. Een beetje boel. En heel eerlijk.. ik heb er gewoon even geen zin in. Ow niet alleen in het schrijven niet hoor, maar gewoon bijna nergens zin in. Ik doe wel dingen, omdat ik weet dat het me uiteindelijk zal helpen. Maar dat kost me dan weer zoveel energie, dat schrijven niet lukt.

Maar nu vond ik dat het tijd werd dat jullie weer wat van mij konden lezen. Voor diegene die voornamelijk positief willen lezen…. STOP! Ik voel me namelijk op dit moment alles behalve positief en dan is het heel moeilijk om dat te zijn.

Neem bijvoorbeeld de zondag. Ik had voor mijzelf als doel gesteld deze week 2x te gaan hardlopen. Oja Evy, here I come again. Met frisse moed (nou ja fris… Het kostte me wel enige moeite) trok ik mijn ‘nieuwe’ (in April gekocht, nooit aan gehad) schoenen aan en ging ervoor. De eerste minuut ging best lekker. De tweede minuut wandelen eigenlijk ook wel. De minuten daarna merkte ik dat het steeds zwaarder werd. Mijn kuiten gingen zeer doen, waardoor het op een of andere manier mentaal ook gelijk zwaarder werd. Na de 25 minuten durende training zei Evy dat ik een puike prestatie had neergezet. Uhuh! Een puike prestatie? Een tempo van 4,7km per uur en slechts 1,61km gelopen. Of beter gezegd: 0,5km gelopen en 1,11km gekropen. De hele avond heb ik er van lopen balen (nog steeds eigenlijk wel). Ondanks dat anderen zeggen dat het een hele prestatie is dat ik het geprobeerd heb. En als ik er realistisch naar kijk, weet ik dat ook wel, maar ik heb een beetje moeite met realistisch kijken. Mijn gedachten en gevoel zitten niet op 1 lijn, zeg maar.

Het was het hele weekend al een beetje blech. Zaterdag begonnen we met een spugend kind. Om 6:oo stond ik dus al mijn bed af te halen. (Dat vond hij kennelijk de prettigste plek om alles er uit te gooien) Dat heeft wel een beetje alles in de war geschopt samen met het weer. De hele dag een beetje binnen gehangen en verder niet veel. Zondags ben ik dan wel heel actief geweest. (op de 3 uur slaap laat in de ochtend na dan 😉 ) Behalve dat ik ben wezen lopen, heb ik ook lekker staan koken en terwijl ik de serie ‘The Mind Explained’ (serieus wel een interessante serie) keek, de hele was weg staan strijken. Ondanks dat actieve ging ik me niet veel beter voelen. En ze zeggen nog wel dat sporten helpt bij een depressie. Nou sorry hoor, volgens mij heb ik het tegendeel bewezen. Het maakt het bij mij alleen maar slechter. Zeker als je je bedenkt dat ik vandaag 20 minuten gewandeld heb, waarbij ik een grotere afstand heb afgelegd dan gister bij het hardlopen…. Geeft me dan wel weer een ok gevoel over het wandelen, maar een nog slechter gevoel over het hardlopen.

Mijn doel voor komende week heb ik aangepast. Om mezelf niet nog verder naar beneden te halen, ga ik niet nog een keer hardlopen, maar nog wel minimaal 2x een half uur wandelen in een stevig tempo. BAM!

Dikke knuffel M0n13k

(Ik durf er bijna niet om te vragen, maar o o wat kan ik een beetje positiviteit gebruiken☺️. Mocht je wat positiviteit kwijt willen? Gooi dan een beetje hieronder bij de reacties😉)

5 gedachten over “Mijn zoektocht naar positiviteit…”

 1. Nieuwe schoenen is inlopen is altijd moeilijk. Maar jij bent er aan begonnen, iedere keer weer een beetje verder. Ga zo door, dan begin ik ook vast weer. (Met wandelen en inlopen van schoenen) Dit heb je alvast gehad, goed hoor! Succes ik blijf je volgen😘😘😘

  Geliked door 1 persoon

  1. War een mooie reactie en wat fijn dat je door het lezen geïnspireerd wordt om ook weer te gaan lopen.

   Ik heb er geen moment bij stil gestaan dat het aan de nieuwe schoenen kan liggen. Die ga ik dan maar eerst eens goed inlopen voor ik weer een nieuwe poging ga wagen om hard te lopen. 😉

   Leuk dat je mij blijft volgen. Ik hoop je te kunnen blijven vermaken met mijn blogs. 🙂

   Like

 2. Ik vind het positief dat je toegeeft dat je de positiviteit moeilijk kan vinden. Je houdt de schijn niet op dat kost nml nog meer energie. En nu kunnen mensen je steunen dat kan niet als je de schijn op houdt. Lieverd de mensen helpen je op weg naar de top!! Je bent een prachtig mens en hebt een heerlijk gezin . Diep respect voor je. Hele dikke knuffel van mij. 🤗🤗🤗🤗

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je wel voor je lieve woorden. De schijn ophouden kost idd heel veel energie. Ik heb dat veel te lang gedaan. Nu de energie gebruiken om hier doorheen te komen. 😘

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s