Persoonlijk

Het normale leven..

Tsja, het normale leven is weer van start gegaan. Nou ja, voor iedereen hier, behalve voor mij. Danisha weer aan het werk, Rick heeft een vakantiebaantje, Jesse weer in zijn normale ritme en Jeff weer aan het werk.

Dinsdag was de eerste dag dat ik weer helemaal alleen thuis zou zijn en stiekem zag ik daar wel een beetje tegenop. Drie weken lang heb ik continu iemand om me heen gehad. Ben ik niet echt alleen geweest. Ja, af en toe een uurtje ofzo, maar geen hele dagen. Hoe ga ik die dagen doorkomen. Ik ben best bang dat ik weer in het oude patroon verval van voor de vakantie, waar ik veel (heel veel) sliep. En dat wil ik eigenlijk voorkomen, maar hoe???? Anyhoe, deze ‘angst’ zorgde er mooi wel voor dat ik maandag maar moeilijk in slaap kwam en doorslapen bleek die nacht niet al helemaal niet voor mij weggelegd te zijn. Aangezien ik zondagavond al iets had ingenomen om rustig te worden voor de nacht, wilde ik dan maandag pertinent niet weer doen.

De regen en het onweer van die nacht zorgden er voor dat ik regelmatig even wakker werd, maar door een heel regelmatig getik viel ik elke keer weer snel in slaap. Wakker….Tik….tik….tik….tik….tik….tik….tik….zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz. Tot Jeff ineens het getik hoorde en uit bed sprong. Blijk ik dus elke keer heerlijk in slaap te zijn gevallen bij het geluid van een lekkend dakraam.

“Natuurlijk! Lekkage! Zo vlak nadat het fornuis het heeft begeven, nu dit weer. Wat volgt er nog meer?” (Dit even tussendoor)

Terwijl Jeff met handdoeken en allerlei dingen in de weer ging om het water op te vangen, ben ik gelijk een reparatieverzoek gaan doen op de website van de woningbouw (tsja, kennelijk kan ik om 3:30 best helder nadenken) Daarna niet echt meer geslapen. Nu werd ik wakker van het getik. Het was ineens niet heel rustgevend meer.

Gelukkig belde de aannemer al heel vroeg in de ochtend.

Hij: “U had een melding gemaakt van een lekkend dakraam?”
Ik: “Klopt!”
Hij: “Wanneer kunnen we langskomen?”
Ik: “Uhm…. Nu?”
Hij: “Prima! De collega staat binnen nu en een uur voor uw deur.”

Lichtelijk in shock van deze reactie –ik vergeet helemaal dat ik eigenlijk naar boven was gegaan om de was te doen– ga ik weer naar beneden.

Na een klein half uur stond er inderdaad iemand van de aannemer voor de deur. Hij ging wel even kijken wat er aan de hand zou zijn. En hoe?! Hij ging gewoon zonder wat voor beveiliging dan ook het dak op!!! Alleen langs het dakraam, maar toch. Ik stierf duizend doden en heb hem -in gedachte- wel 100x opgeraapt uit de tuin. De -hmmm hoe zeg ik dat netjes?- MALLOOT!

Hij gaf al snel aan niets te kunnen vinden. Ja, de beschermranden (ofzoiets) van het dakraam zaten een beetje los, dus die heeft hij vastgemaakt. –Maar ken je dat geluid wat je schroefboor maakt als een schroef vast zit? Dat geratel? Dat hoorde ik vrijwel direct.. Dus zo los zaten die beschermranden ook weer niet. Lijkt mij. Forgive me if i’m wrong. ik heb er niet voor geleerd en heb bijna nooit een schroefboormachine vast– Dit zou het probleem wel verhelpen. Mocht het weer gaan lekken moest ik maar weer de woningbouw bellen. 3X raden wat ik een uur of 2 later kon gaan doen? Juist! Bellen. Ik was naar boven gegaan om de was te gaan doen (AGAIN), toen ik merkte dat het wéér lekte. Na het bellen was er al snel weer iemand van de aannemer die kwam kijken. Natuurlijk was het inmiddels droog en dus ook weer gestopt met lekken. Je zou het bijna jammer gaan vinden.

Hij zag al snel dat er water onder de zonnepanelen stond en gaf aan dat ze het dak op moesten. En in tegenstelling tot zijn collega van die ochtend, wil hij wel graag oud worden en niet alleen en/of zonder beveiliging het dak op gaan (gelukkig, ik vond wat zijn collega deed die middag al eng genoeg!)

Morgen komen ze met zijn tweeën langs om het dak op te gaan. Ik ga dus mooi niet kijken! Laat dat duidelijk zijn. Dat heeft me gister al minstens 10 jaar van mijn leven gekost. Door al dit gedoe begon het ‘gewone’ leven dus behoorlijk chaotisch voor mij en heb ik waarschijnlijk wel weer een paar dagen nodig om hiervan bij te komen.

Dikke knuffel M0n13k

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s