Persoonlijk

Een vrolijke noot?

Ik dacht: Weet je wat? Weer eens een blog wat niet draait om mij en mijn depressiviteit. Even proberen een vrolijke noot op mijn blog te krijgen. Voor jullie ook veel leuker natuurlijk. 

Dan komt het bedenken er van. Ik kan je vertellen, dat is soms best lastig. De tv is niet de beste inspiratiebron momenteel. Dat is echt één doffe ellende. Het nieuws is ronduit vreselijk. De ene schietpartij na de andere bij de (Wall Markt) Winkels in U.S.A. Kinderen die vermist worden in vakantielanden en helaas vaak te laat terug gevonden worden. Ongelukken met hele gezinnen op vakantie. Nee! Geen goede inspiratiebron om uit te putten voor leuke dingen.

Het weer? Met onweer op de achtergrond wat ik langzaam hoor komen aanrollen, kan ik niet bepaald zeggen dat dat heel positief is. Als ik op mijn telefoon naar de weersverwachting kijk, dan zie ik alleen maar huilende wolkjes. Snap ik wel. Wekenlang hebben die wolkjes kunnen luieren, hebben ze niets hoeven doen en nu ineens weer keihard werken. Life is so unfair! En wat denk je van de stormgod, die afgelopen weekend ineens uit zijn bed getrommeld werd om de boel even op stelten te zetten? (Had lekker blijven liggen. Een keer uitslapen is echt niet erg.) Nee! Het weer is op dit moment ook geen goede inspiratiebron.

Internet? Absoluut niet! Op twitter wordt een pastoor bestookt met allemaal scheldtweets. En waarom? Omdat hij de moslims een feestelijk offerfeest heeft gewenst. Absurd! Maar nee! Internet is dus ook geen goede inspiratiebron

Eigenlijk liep ik een beetje vast. Als het al moeilijk is om zelf positief te zijn, is het bijna niet te doen om positief te schrijven (en ik doe echt wel mijn best!). En toen gebeurde het….. (Tip: Denk ik beelden)

Na de zoveelste was in de machine te hebben gepropt en de droger voor de 100ste keer te hebben aangezet (100x met andere inhoud hè, niet dat je denkt dat ik hem 100x aan zet met dezelfde was er in), nam ik even een momentje de tijd om uit het raam te kijken. In de straat zie ik een kat jagen op een eend. Lekker bijzonder!?!?, hoor ik je denken. En nee, heel bijzonder is het niet. Maar (best) wel grappig. Die eend rende voor zijn leven, letterlijk! De kat er achter zag je nog net niet glimlachen op het moment dat hij wel heel dichtbij kwam. Eerlijk gezegd, die eend was wel slim, geen enkele keer achterom gekeken (dat kost tijd!). Kunnen veel wielrenners nog wat van leren.

Op het moment dat de kat voor de genadeklap ging, zich schrap zette en al bijna in de lucht hing om die eend te bespringen, bedacht die eend zich ineens dat ie kan vliegen en ging er vandoor. De kat landde op de grond en bleef even verbijsterd staan kijken naar zijn zojuist weggevlogen avondmaal. Hoe moet ie dat nou weer gaan vertellen thuis?

Grappig? Nee, misschien niet. Op dat moment echt wel. (Sorry😉) Het is denk ik een je-had-er-bij-moeten-zijn-momentje.

Maar ik denk voor veel mensen wel een beetje herkenbaar. Als je denkt dat iets helemaal in kannen en kruiken is en je jezelf al rijk rekent, komt er net weer wat tussendoor. Gebeurt dat niet rond elke 10de van de maand? De 9de ben je nog aan het bedenken wat je allemaal met het gewonnen geld gaat doen en de 11de bedenk je je, dat je toch echt weer zelf je eten moet klaar maken, geen geld voor een privékok. Tsja, de 9de zat je je net als die kat rijk te rekenen. De 10de ging je helemaal voor het grote geld, net als die kat voor de genadeklap. En de 11de zit je te kijken hoe het aan je neus voorbij is gegaan.

Ach! Deze kat en de eend hebben een leermomentje gehad. Nu maar hopen dat die eend zich de volgende keer eerder bedenkt dat ie kan vliegen. Scheelt hem een hoop kopzorgen.

Dikke knuffel M0n13k, die hoopt jullie hier een beetje mee te hebben vermaakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s