Persoonlijk

Afgesloten

Ben je net onderweg naar huis, krijg je een paniekappje van je puberzoon!

Mam!, wat is er met het internet? Het lampje is rood!

Tsja, ik heb geen idee! Storing? Ik kijk wel even als ik thuis ben.

Een kleine drie kwartier later belt hij:

“Mam!, waar blijf je?

Bij opa en oma. Het is vrijdag. Ik moet eerst je broertje ophalen, weet je nog?!

Oja! Hoe lang nog voor je thuis bent?

De wereld vergaat

Er is geen internet. En tegenwoordig betekend dat natuurlijk ook: geen tv, geen videoland en geen Netflix, geen radio en Google Home blijft maa roepen dat ze geen verbinding heeft. Oja, en geen huistelefoon. Niet dat we die heel vaak gebruiken, maar toch mis je het wel gelijk op de een of andere manier.

Bellen

Dan gaan we maar even bellen naar de vriendelijke mensen van de provider. Ze zijn er aan de telefoon al snel achter dat er een groter probleem is, dat verder gaat dan een simpele storing. Maandagavond komt de monteur! Maandagavond!…..

Schrik

En nu slaat de schrik bij mij toe! Oké! Maar maar maar…..Dat is een heel weekend zonder tv en internet!

Het is het laatste schaatsweekend van het seizoen! En…….. de finale van ‘Wie is de Mol?’ is zaterdagavond op tv! Oh my goodness! Kak! Wat gaan we nu doen dan? Ik bedoel…. een weekendje niet kunnen gamen, dat moet niet zo’n groot probleem zijn en we hebben dvd’s genoeg, maar het schaatsen en ‘wie is de mol?’ Dat kan toch niet. Waarom nu juist dit weekend. De paniek slaat lichtelijk toe.

Hoe? Hoe? Ik kijk echt niet elke schaatswedstrijd op tv (bijna wel), maar die laatste is toch altijd wel speciaal. Voor mijn idee geven ze net dat beetje meer, gaan ze net dat beetje sneller. Maar dat gaat dit keer aan mij voorbij.

En een normale aflevering van ‘Wie is de Mol?’, kijk ik nog wel eens op maandag terug (liever niet, maar als het niet anders kan, is er geen man overboord…..). Maar de finale?!?! Het is de finale! En nu heb ik dus geen tv. Why? Tell me why?

Echt maandag pas die monteur? Kan het niet eerder?

Extra gb’tjes

Gelukkig komt de dame van de klantenservice met een tijdelijke oplossing en krijgen we allemaal een flinke berg gb’tjes die we de komende week kunnen gebruiken. Dus wel Netflix en Videoland. En vanavond ‘Wie is de Mol?’ online kijken. Ons leven is gered! Ik kan zelfs nog wat van het schaatsen zien!

Leven anno 2019

De eerste avond hebben we overleefd. Benieuwd hoe de rest van het weekend verloopt. Wat me wel heel duidelijk is geworden, is hoe we erg we het internet nodig hebben. Zonder internet ben je tegenwoordig nergens meer. Je hebt geen tv en geen telefoon. Zonder mobiel ben je bijna afgesneden van de rest van de wereld. Is dat overdreven? Beetje wel hè?

Maar even serieus. Mensen raken half in paniek als er geen internet is.

Wat moet ik dan doen?’ Uhm, pak een boek en als er niks leuks is, dan downloaden..……ow wacht, dat gaat natuurlijk niet!

Nou ja, Dat bedoel ik dus… Het is zo gewoon geworden dat we dat hebben. Zo’n normaal deel van je leven geworden. Je denkt er niet bij na. Tot het er even niet meer is. Je weet pas wat je mist, als het er niet meer is!

Ik zet wel even de radio aan via google home. Gelijk roept ze (google home) weer dat ze geen verbinding heeft. Dus haar stekker hebben we er maar even uitgetrokken.

Het gekke is…. Ik kan me niet herinneren dat ik niks te doen had als er als kind zijnde een keer geen tv was door een storing. En nu? Nu staat je wereld stil als je geen internet hebt.

Zo die frustratie is er uit! Fijn weekend allemaal! En voor alle Molloten….. is jouw mol DE mol? Veel plezier bij de finale!

Dikke knuffel van Molloot M0n13k

Een gedachte over “Afgesloten”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s