Persoonlijk

Steeds minder en minder

Moe!

Het afgelopen jaar was ik elke dag moe. En als ik zeg moe, bedoel ik echt moe. Het moe van: ik kan op elk moment op elke plek in slaap vallen. Op een schaal van 1 tot 10 waarbij 1 helemaal niet moe is en 10 extreem moe scoorde ik gemiddeld een dikke 9. Maar dagen waarop de schaal uitsloeg naar 13 of 14 waren geen uitzondering.

Onderzoeken

Huisarts, neuroloog, huisarts, kno-arts. Het hield niet op. Na de KNO-arts besloot ik een ‘dokterspauze’ in te lassen. Ik was er klaar mee. Het hielp allemaal niks, ik werd er niet minder moe van. Wel wijzer? Ja wijzer werd ik wel, want ik weet nu immers wat ik allemaal niet mankeer.

Een maand geleden

Een goeie maand geleden kreeg ik out of the blue een berichtje van Brigitte (wie is Brigitte? Kijk eens hier: Tipping point en soulinsight). Ze vroeg me of ik nog steeds zo moe was. Helaas moest ik dit bevestigend beantwoorden.

Een dag (of 2) later kreeg ik een kaart van haar. Supermooi roze. Een encaustic art kaart met daarbij een korte beschrijving dat ik haar op mijn nachtkastje moest zetten.

Diezelfde avond nam ik de kaart mee naar boven. En vol vertrouwen heb ik haar een mooi plaastje gegeven.

Minder moe

Nu ruim een maand verder kan ik haar enorm bedanken. En met haar bedoel ik niet alleen de kaart, maar zeker ook Brigitte die er voor gezorgd heeft dat de kaart bij mij kwam.

Langzaam maar zeker merk ik verschil. Ik merk dat ik later naar bed kan gaan, zonder de volgende dag om 11 uur al door mijn energie heen te zijn. Als ik vrij ben, lig ik niet meer halve dagen als een zombie op de bank, maar kan ik echt wat doen. Zowaar heb ik weer productieve dagen en niet alleen op mijn werk, maar ook thuis.

Prikkels

Nog steeds zijn er dagen waarop ik ‘s avonds geen knip voor mijn neus meer waard ben. Voornamelijk dagen waarbij ik de hele dag te maken heb gehad met allerlei prikkels van buitenaf. Maar die dagen zijn er steeds minder.

Hoop

Ik heb de hoop dat deze stijgende lijn zich voortzet en ik binnenkort weer volop in het leven sta en zonder enige vorm van vermoeidheid kan genieten!

Dikke knuffel van een (enigzins) energieke M0n13k

Een gedachte over “Steeds minder en minder”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s