Persoonlijk

Wat kijken we vandaag?

Of beter waar kijken we vandaag?

Op de huishoudbeurs een (2 maanden gratis) abonnement op videoland afgesloten. Met enige twijfel en een agendanotitie op hem op tijd op te zeggen, dat wel.

Ik had me nog niet eerder verdiept in Videoland. Waarom zou ik ook? We hadden Netflix toch al. Bij Videoland had ik altijd een beetje het idee dat het RTL was, maar dan zonder reclames. Tsja…. als dat alles is, laat dan maar. Waarom zou ik betalen voor programma’s die ik op de ‘gewone televisie’ ook kan zien. Dat was mijn idee. Weet ik veel dat het veel meer is dan dat!

Maar dit weekend op de hhb (Huishoudbeurs 2019) stond ik daar in die stand met een enthousiaste dochter en ben ik toch overstag gegaan.

Netflix

We hebben al een tijdje Netflix en dat bevalt prima, maar qua series heb ik het wel een beetje gezien daar. Ik heb daar al flink wat series en films bekeken. En dan de kinderen, daar heeft Netflix al helemaal geen geheimen meer voor. Die weten elke serie en film te vinden en kunnen de meeste van hem minuut voor minuut navertellen.

Videoland

Dus nu Videoland. Iets wat ik op de hhb al gezien had, was dat er 13 seizoenen van Criminal Minds op staan! Criminal Minds! Nog geen aflevering van gemist!

Eerlijk gezegd is dat de grootste reden dat ik ben ingestemd met het proefabonnement. ☺️ Waarvan 11 seizoenen met Derek Morgan!, daar kan je geen nee tegen zeggen toch? Ik niet in ieder geval.

En zondag ging ik eens verder kijken wat er verder allemaal te vinden is. In eerste instantie valt me op dat het inderdaad wel heel veel RTL programma’s zijn bij de series. Maar ook heel veel mooie documentaires. De documentaire over koolhydraten ben ik direct gaan kijken. (Tsja, alles om af te vallen niet waar?) Super-interessant, maar dat is een heel ander verhaal! En ‘The Hungry Leopard’ is ook echt het kijken waard. Nu ben ik natuurlijk een beetje bevooroordeeld als het gaat om Luipaarden. Lees: What a man! What a man!

Oh my goodness

En dan….ineens…..ik zit helemaal te stuiteren voor de tv…..oooooh…..dit is zo gaaf! Geen milliseconde twijfel ik, deze gaat direct op mijn kijklijst. Welke? Dat zal ik je vertellen.

A discovery of witches

Het gaat om de serie ‘A discovery of witches’. Gebaseerd op het boek ‘The All Souls- Complete Trilogy’ van Deborah Harkness. Deze trilogie heb ik in 1 adem uitgelezen. Nou ja….. in 1 adem? Was een lange adem. Ik heb er eenn jaar over gedaan, maar dat komt doordat het bijna een jaar duurde voor het derde deel uit kwam. Het is een geweldige trilogie! Totaal anders dan de thrillers die ik normaal lees, maar dat mag de pret niet drukken.

Maar nu is er dus gewoon een serie over gemaakt! Dat wist ik helemaal niet. Als ik dat geweten had, was Videoland waarschijnlijk al veel eerder in huis geweest. Gisteren heb ik de eerste 3 afleveringen gezien en ja! Natuurlijk zijn er dingen anders dan in het boek. Maar gelukkig is het al een tijdje geleden dat ik het boek heb gelezen, waardoor het niet storend is. Het is (nu al) een heerlijke serie om naar te kijken. Ik hou van vampieren en heksen en alles wat er om hun heen gebeurt.

I’m the boss

Nu Jeff en Danisha in New York zitten ben ik de baas over de afstandbediening en moet jij raden wat ik vanavond ga kijken? (En morgen en donderdagavond en vrijdagavond en zaterdag……😉) Gelukkig heb ik gelezen dat er een seizoen 2 en een seizoen 3 aan zit te komen.

Films

Daar heb ik nog niet naar gekeken. Op het moment dat ik ‘A Discovery of Witches’ voorbij zag komen, heb ik mijn zoekactie gestaakt, aangezien voor de komende tijd toch vast staat wat ik ga kijken. Wel ben ik een kerstfilm tegen gekomen die ik nog niet heb gezien, misschien dat ik die in de komende tijd wel een keertje opzet. Moet kunnen toch in Februari/Maart?

Videoland of Netflix?

Dat is een keus die ik (nog) niet kan maken. Beide hebben series die ik graag wil zien/volg.

Gewone televisie

En dan hebben we ook nog de gewone televisie. Daar wordt steeds minder naar gekeken. Niet alleen door de kinderen (die kijken eigenlijk vrijwel geen normale televisie meer), maar ook door mij. Niet alleen heb ik Videoland en Netflix ontdekt, maar ook vind ik het heerlijk om een avondje te werken aan mijn bullet journal. (Mijn wat? Zie het als een Homemade agenda…)

Terwijl ik dit typ denk ik? Als ik nu minder kijk? Had ik dan voorheen wel tijd voor andere dingen? Maar denk dat het wel meevalt. Ik neem veel op en meer dan de helft wordt niet eens teruggekeken.

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? En heb je nog echte kijktips voor Videoland dan we Netflix?

Dikke knuffel Mon13k

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s