Persoonlijk

Huishoudbeurs 2019

Zoals de afgelopen jaren ging ik ook dit jaar weer samen met Danisha naar de Huishoudbeurs. En net zoals de afgelopen jaren werden we heel decadent gebracht (en gelukkig ook gehaald) door Jeff (Rick en de kleine man reden ook gezellig mee.)

We waren er lekker op tijd. Net even over 11 uur. Hij gaat om 11 uur open, dus prima timing. De grote meute was al naar binnen, waardoor we niet eerst nog een tijdlang buiten in de rij moesten staan. Het was weer een feestje! Lees je mee?

Boodschappenwagentje

Ja ja, ook ik ben 1 van die huishoudbeursbezoekers met een boodschappenwagentje. Hij wordt maar 1x per jaar gebruikt en dat is alleen op de huishoudbeurs. De rest van het jaar staat hij braaf zijn beurt af te wachten in de schuur. Het is dus eigenlijk een heel speciaal boodschappenwagentje wat maar 1x per jaar aan de slag hoeft. Ook dit jaar ging het onmisbare wagentje weer mee. En eerlijk is eerlijk. De schade bleef beperkt!

Er zijn maar drie mensen over gestruikeld. (Althans dat zijn degene waarvan ik het gemerkt heb……) En ik heb hooguit 200 enkels geraakt. Trots op mezelf! Vlak voor ik weer bijna (met de nadruk op bijna!) iemand onderuit haalde met mijn wagentje, hoorde ik hem nog mopperen over al die karretjes en dat hij al meerdere malen zijn nek had gebroken over zo’n karretje. Uhm oeps! Nogmaals sorry meneer! Ik deed het echt niet expres! Op zich wel weer knap dat hij meerdere malen zijn nek kan breken en dan nog rondloopt daar

Druk

Ik heb wel echt mijn best gedaan om niemand te raken, maar het was gewoon niet te voorkomen. Zo druk! Niet normaal, er was geen doorkomen aan.

Wat dan wel weer grappig is, is dat je daar in het verre Amsterdam mensen tegenkomt, die hier (in Rotterdam) om de hoek wonen. En hier zie ik ze nooit! Nou ja, niet bij toeval in ieder geval.

Helaas hebben we door die drukte volgens mij ook niet alles kunnen zien en daardoor ook niet extreem veel gekocht. Vooral in de ‘foodhallen’ is de schade beperkt gebleven door de drukte. Een tas chocolade voor Rick (zou die al leeg zijn?), een tas met drie zakken winegums voor iedereen, een paar blikjes red bull (hoe krijgen ze het weg?! Ik bedoel, als het al zo stinkt, dan kan het toch nooit lekker zijn?) en wat gedroogde worsten voor Jeff. Dat was het daar dan wel weer.

Pasar Malam

Rond lunchtijd zijn we de Pasar Malam ingedoken. Te veel lekker eten om te kunnen kiezen. Uiteindelijk is het een Kippasteitje geworden. Terwijl we genoten van de vrolijke muziek op het podium, hebben we heerlijk zitten eten. Nog een klein rondje gelopen daar en weer op naar de volgende hal. Want behalve heel veel eten, stond er dit keer niet heel veel bijzonders.

Shop till you drop

Nou ‘droppen’ hebben we gedaan. Ben nog net niet letterlijk door mijn hoeven gezakt, maar het shoppen viel dus wel mee. Een leuke tas, een mascara en twee shirtjes voor de kleine man. That’s it! Ik vind het netjes. Het boodschappenwagentje bleef dus wel redelijk leeg. Die hebben we maar opgevuld met mijn vest en Danisha haar jas… VOL! Wagentje blij en wij ook, want wij hadden onze handen vrij. En die hadden we nodig om onze ‘Frozen Cocktails’ aan te kunnen pakken, nadat we ons een weg naar voren hadden geknokt. Ongelooflijk, wat mensen al niet doen om een ijsje te bemachtigen. De blauwe plekken van de diverse ellebogen staan nog in mijn zij. En mijn tenen hebben ook een paar weken nodig om hun oorspronkelijke vorm weer terug te krijgen. Zodra we ons ijsje hadden bemachtigd, zijn we uit het alcohol gedeelte gevlucht. Echt! Als je dacht dat de rest van de beurs druk was, ben je daar niet geweest. Ik heb bijna letterlijk over de hoofden moeten lopen daar om ergens te komen.

Maar… Die ijsjes waren het dubbel en dwars waard. Die waren echt heel erg lekker. Ik had een Strawberry Daiquiri ijsje en Danisha had een Flugelijsje. Ik heb zo’n vermoeden dat deze ijsjes hun weg naar de vriezer hier in huis wel gaan vinden.

BN-ers

Zoals elk jaar waren er ook dit jaar weer genoeg BN-ers te zien op de beurs. Wij hebben er niet zo heel veel van meegekregen, omdat dat niet is waar we voor gaan. Maar toen we langs de Hang out liepen en ik hoorde dat Heleen van Rooyen daar zat, zijn we wel even gaan kijken.

Heleen van Rooyen

Ik vind haar zo’n geweldig schrijfster. Best wel een tijdje hebben we zitten luisteren naar wat ze zat te vertellen. Ze weet de dingen te vertellen alsof je er zelf bij bent geweest.

Pip Pellens

Daarna hoorden we dat Pip Pellens een kleine acte de préséance zou geven. Is er iets wat ze niet kan? Dansen, acteren en nu zingt en rapt ze ook nog. Binnenkort kaartjes bestellen voor haar voorstelling ‘Pip Goes Offline’. Ze heeft een paar kleine stukjes uit de door haar zelf geschreven voorstelling ten gehore gebracht en ik moet heel eerlijk zeggen: “Het was echt heel leuk!”

Bye Bye

Om een uurtje of 15:30 hielden we het voor gezien. We waren naar de Pasar Malam geweest, hadden elke hal van binnen gezien ( al dan niet helemaal) en waren de drukte meer dan zat. Jeff zou rond 16:00 in Amsterdam zijn, dus we gingen op een muurtje zitten en hebben van de Donuts gesmuld, die we hadden gehaald.

Unicorn Ring

(Oja, we hadden dus ook nog Donuts gehaald en vergeet de Indonesische cakejes op de Pasar Malam niet) Hopelijk heb ik volgend jaar meer energie om dit weer wat langer vol te houden. Want noem me een burgerlijke trut, maar wat vind ik die huishoudbeurs leuk (zelfs MET boodschappenwagentje 😉)!

Bedankt voor weer een leuke dag. Hopelijk volgend jaar wel wat meer variatie (10 standjes met microvezeldoekjes (nog net niet) op een rij, vind zelfs ik wat veel)!

Bye Bye Huishoudbeurs. Tot 2020! De 75ste editie dan alweer

Dikke knuffel M0N13k

3 gedachten over “Huishoudbeurs 2019”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s