Persoonlijk

Drama in de nagelsalon

(Ont)spanning

Heerlijk even ontspannen je nageltjes laten doen. Geen haast, gewoon even een uurtje helemaal niks! Althans, dat is hoe ik mijn nagels laat doen. Geen gehaast, geen gedoe. Heerlijk! Maar kennelijk denken sommige mensen er heel anders over.

Off we go!

Gisteren had ik samen met Danisha weer zo’n dagje. Zonder afspraak togen wij af naar de nagelsalon om ze weer mooi te laten maken. Kinderwagen in de auto, kleine man in de auto. Wij in de auto. Vervolgens kinderwagen uit de auto, kleine man uit de auto en in de kinderwagen. Het risico als je geen afspraak maakt, is natuurlijk dat er geen plek is. En laat dat nou het geval zijn.

Wat wil je?

Opvullen en gellakken voor allebei.

Kom 14:30 maar terug.

Is goed! Tot straks!

Oké

Hmmm het is nu 13:30. Dus kinderwagen in de auto, kleine man in de auto en maar even naar de action, een snelle lunch en weer terug.

Guess what? Juist weer die kinderwagen pffff. Wat een gedoe! (Oei! Toch wel wat gedoe!) Maar ja, die kleine man kan toch echt nog niet alleen thuis blijven.

Misverstand

Maar goed. Even voor 14:30 waren we weer terug bij de nagelsalon en vrijwel direct kon ik gaan zitten. Ik zei tegen danisha dat ik wel als eerste ging. (Dan is de kleine man nog lekker rustig en als hij dan vervelend wordt, ben ik klaar). Waarop de chinese nagelstyliste in haar beste nederlands (of slechtste chinees) vroeg of we allebei moesten. Uhm ja! Dat had ik toch gezegd?! Oké! (Was weer haar reactie; vrouw van weinig woorden)

Number 1

En toen kwam haar andere afspraak van 14:30 binnen. Die was al not amused toen ze nog iemand zag wachten. (Dat was dus Danisha) Toen ze een kwartier later nog niet geholpen werd, werd ze echt een beetje boos, want ze moest wel om 15:30 bij haar dochter zijn. (Hmmm misschien niet heel handig om dan een afspraak om 14:30 te maken. Maar dat is mijn idee.)

In eerste instantie zeiden ze dat ze dan maar een andere keer terug moest komen. Dat was kennelijk geen optie voor mevrouw. Uiteindelijk werd ze daarna vrij snel geholpen en merkten wij dat de communicatie met degene die haar hielp wel erg stroef ging. Althans hoorde haar meerdere keren zeggen dat ze hem echt niet verstond. (Oké, hun nederlands is niet perfect, maar heb echt wel eens slechter gehoord.)

Gratis?

Vervolgens belt er iemand die haar nagelt wil laten verwijderen, maar daar niet voor wil betalen. Toen mevrouw zei dat dat niet kon, werd de beller kennelijk boos. Ze nam toch geen nieuwe nagels, het is alleen verwijderen…..dus gratis! Hmm ja. Logisch. (Of niet?) Het is namelijk helemaal geen werk voor deze mensen. Zucht. In haar beste Nederlands begon ze haar frustratie te uiten naar mij. Toen ik zei dat ik dan wel gratis nieuwe nagels wil, schoot ze in de lach.

Number 2

Gelukkig was de ellende nog niet voorbij. (Zonder ellende is het toch niet leuk om daar te zitten.) De afspraak van 15uur liep ook uit. (En dat allemaal doordat ze niet begrepen had dat wij allebei wilden laten opvullen.) Ook deze dame begon na een klein kwartier te mopperen dat een afspraak maken op deze manier geen zin heeft.

Mijn hemel. Je gaat je nagels doen! Maak je niet zo druk! En als je dan zo weinig tijd hebt, kan je misschien beter een andere keer je nagels laten doen.

Maar nogmaals: dat is hoe ik er over denk. In de auto hebben we er wel hard om zitten lachen. Wat een dodo’s zeg!

Dank je wel!

Wel wil ik deze ongeduldige dames bedanken voor inspiratie. Zonder hen was dit blog er niet geweest.

Over een paar weken weer terug. Ben benieuwd wat voor mensen er dan zitten te wachten. Eerst maar eens mensen kijken op de huishoudbeurs zaterdag (Ja! Met een ‘omakarretje’)

Dikke knuffel M0n13k met mooie nieuwe nageltjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s