Gezond worden

Afvallen…. hoe het nu gaat!

Op het moment dat ik mijn broek aan deed en merkte dat hij echt wel te wijd aan het worden was, dook ik direct de kast in voor een maat kleiner. Vol goede moed stap ik in die broek en wat denk je?

Nee sorry. Niet dus, maar ik snap je verwarring. Ik zie het iets te enthousiast. Die broek past nog niet. Dan nog naar even in te grote broeken lopen. Beter dan te kleine broeken. Heb ik ook een tijdje gedaan. Voelt echt niet fijn!

Caloriëen

Dat maatje kleiner gaat dus nog even niet lukken, maar ik weet dat ie er aan komt. Het gaat namelijk echt heel lekker. Ik sport 2 á 3x per week. Ik loop elke dag een stukje en op vrije dagen loop ik een stuk. Mijn lichaam went ook langzaam aan iets minder caloriëen per dag. Niet shocking. Althans, ik krijg nu een normaal aantal caloriëen binnen (rond de 1500/1750), waar ik voorheen meer caloriëen binnenkreeg dan ik kon verbranden per dag. Ik denk dat ik ver boven de 2000 kwam. En de koolhydraten zijn minimaal gehalveerd. En dat terwijl ik toch gewoon mijn boterhammetje eet en lekker pasta of aardappeltjes eet ‘s avonds.

Het is niet zo dat ik per dag precies bij hou wat ik binnen krijg. Dat doe ik een paar keer per week, zowel op goede als op slechte dagen. En daar neem ik dan een gemiddelde van. Er zijn dagen dat ik slechts 1000cal binnen krijg, maar ook dagen dat ik de 2000cal aantik. Ach. Die dagen mogen er ook tussen zitten, anders is het niet vol te houden. Niet voor mij in ieder geval.

Cijfertjes

Ik weet dat ik me niet te veel moet aantrekken van de cijfertjes op de weegschaal. Toch kan ik het niet helpen en ben ik nu best heel blij en trots. Het ‘nieuwe’ eten en het sporten werpen echt hun vruchten af.

Under 90?

Afgelopen weekend zei ik nog tegen mijn vriendinnetje dat ik nog maar een paar ons moest voor ik mijn eerste ijkpunt zou bereiken. Daar was ik al heel blij mee! Want al zeggen die cijfertjes niet veel, ik vond het toch moeilijk om te zeggen waar ik vandaan kwam. Zal ik vertellen wat dat ijkpunt was? Mijn ijkpunt was 89 kilo. Eigenlijk 89,9, maar dat kan je niet invoeren in de Fitbit app, dus dan maar 89. Dan ben ik onder de 90! Onder de 90! Dat is me in geen tijden gelukt. Laatste keer dat ik gewogen onder de 90 kilo was, dat was in juli 2018! Bijna een jaar geleden. Nu ben ik sinds 20 januari 5,7 kilo afgevallen. Jaja, i know… de cijfertjes zeggen niet veel. Maar voor mij nu even wel! 😉 Ik weet dat ik gezond eet (met een uitschietertje af en toe) en ik sport en drink voornamelijk water.

Weegmoment

Anyhow! Vanmorgen ging ik dus, na een weekend met 2 verjaardagen en een half pak koekjes op zondagavond (Jaja, Een half pak maar! De andere helft had ik eerder deze week al op….), op de weegschaal staan en wat denk je? 89,1! “Ow yeah! Ik heb het gered!”, zei ik vol trots. Op naar het volgende ijkpunt, al twijfel ik nog over welk ijkpunt ik zal nemen. Ik vind 84,5 wel den leukerd. Dan zit ik in de onderste helft van de 80ers en nader ik de 70ers met rasse schreden.

Bikini-zomer

Weet je? Nu dit gelukt is, sta ik er zoveel positiever in. Het is me al eens eerder gelukt. En het gaat me nu weer lukken. Zoals ik net tegen een collegaatje zei:”Op naar een bikini-zomer!” (Nu heb ik het niet alleen gezegd, maar staat het zelfs zwart op wit!)

Dikke caloriearme knuffel M0n13k!

8 gedachten over “Afvallen…. hoe het nu gaat!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s