Gezond worden

Cheatday or no cheatday?

Afvallen….. Hoe gaat het nu?

Eigenlijk best goed!

The end!

Geintje!

Nou ja, niet over dat het eigenlijk best goed gaat. Dat is geen geintje. Ik ben serieus best trots op mezelf. De weegschaal geeft nog geen wereldschokkende cijfers weer, maar dat maakt niets uit. Ik weet dat ik goed bezig ben.

Calorieën vs koolhydraten

Ik heb besloten om me niet te richten op de koolhydraten, maar meer op de calorieën. Waarom? Geen idee. Het voelt beter. Makkelijker te registreren? Ik weet het echt niet. Maar ik neem gewoon een broodje tussen de middag als ik daar trek in heb. En lasagne? Ja, dat eet ik ook. Eigenlijk eet ik vrij normaal, alleen snoep ik niet meer en heb ik frisdrank door de weeks afgezworen. In het weekend mag ik best een glaasje fris, maar van maandag tot en met vrijdag niet.

Makkelijk?

Nee! Het valt me helemaal niet makkelijk. Dat komt waarschijnlijk voornamelijk doordat ik van lekker eten hou. Een chippie op zijn tijd tussendoor vond ik ook nooit een probleem. Er was een tijd dat ik elke werkdag een zakje chips uit de automaat op het werk haalde. Nu mag het alleen nog op vrijdag. Vaak is dan de chips er al uit, dus ook die dag geen chips.

Soms mag het gewoon niet.

Dat klopt. Soms mag het gewoon niet. De hele wereld lijkt tegen je te werken. Zoals vandaag. Ik kreeg serieus bijna medelijden met mezelf. De ochtend ging prima. Ik had ontbeten, mandarijntje tussendoor, broodje tussen de middag…..en toen…. Toen kreeg ik trek. Dus….. tjop tjop. In mijn pauze naar de automaat. Argh! Geen wifiverbinding. Dus er kan niet contactloos betaald worden. Ik kon wel janken, want ik wilde die chips! Natuurlijk niemand met wie ik pauze had die contant geld bij zich had. (Ik ook niet by the way) Dus zet ik dat zakje chips uit mijn hoofd. Uhuh! Dacht ik… Het lukte voor geen meter. Uiteindelijk won de aantrekkingskracht van de automaat het en wat denk je? JAAAAA! Er kon weer contactloos betaald worden. Zo blij als een kind, ik stond nog net niet te springen. *stuiter stuiter stuiter* Tot……tot ik zag dat de bolgnesechips op was. Heb je enig idee hoe groot mijn teleurstelling was? Oneindig groot!

Centraal Station

Gelukkig hebben we een station vol verleidingen. Weliswaar met als hindernis dat ik mijn trein moet halen, maar goed. We gaan er voor. Ik heb trek! En het gevoel dat ik echt iets moet eten.

AH To Go – te druk en niks wat echt lekker is.

Leon – meer dan drie wachtenden, dan mis ik mijn trein denk ik. En dat kan absoluut niet natuurlijk.

SmullersDICHT! Dit verzin je toch niet?!?!

Terug naar Leon waar het nog drukker was geworden. Balend druip ik af naar mijn trein die inmiddels het station binnen is gereden.

Schrijven ipv eten

Onderweg naar de trein had ik het er met een collega nog over dat je soms gewoon even niets hebt om over te schrijven. In de trein bedacht ik me dat ik nu wel iets had om over te schrijven. Namelijk over hoe mijn cheatday uiteindelijk toch geen cheatday werd.

Trots!

Daarnaast is het vandaag weer tijd voor een 45 minuten durende intensity workout. Dus straks ga ik mijn frustratie er eens flink uit bewegen. En hoe goed is mijn dag dan uiteindelijk toch geworden. Proud of me! (ook al is het niet geheel vrije keus geweest vandaag)

Dikke knuff M0n13k (onderweg naar de door Danisha gebakken pannenkoeken😉)

2 gedachten over “Cheatday or no cheatday?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s