Persoonlijk

What a man! What a man!

Februari 2011 was ik in Zuid-Afrika en daar leerde ik hem kennen. Juba!

Juba was mooi, sierlijk, krachtig, had een prachtig lijf en een spieren! En hij was spannend. Alles klopte aan hem! Om verliefd op te worden. En dat gebeurde dus ook. Zijn vriendin vond dat overigens niet zo heel erg leuk, al die aandacht voor haar man. Zolang we haar maar links lieten liggen, tolereerde ze ons in zijn buurt. Juba zelf daarentegen vond al die aandacht wel leuk en genoot daar ook van. Jeff had al gezegd hoe machtig hij was. Maar hij was meer dan dat. Hij was…Juba….

Juba

Ik kan me zo voorstellen dat een aantal van jullie er even helemaal niets van snappen. Juba is een cheeta. Een cheeta die in de buurt van mensen is opgegroeid en gek is op mensen (en niet om ze te eten 😉). Hij is door mensen groot gebracht. Geloof me als ik zeg dat ik elke dag wel naar hem toe had willen gaan. Maar ja, Zuid-Afrika is veel groter dan alleen die Lionfarm waar hij woont. We zijn er wel een paar keer geweest. Ook aan het einde van de trip. Nog even gedag zeggen. We komen terug en dan nemen we de kinderen mee, zodat ook zij zien hoe geweldig hij is.

8 Jaar later

Ja! Als ik aan Zuid-Afrika denk, denk ik aan Juba. En nu is hij er niet meer. Gisteren hebben ze laten weten dat Juba op 21 januari is overleden.

Inmiddels zijn we 8 jaar verder. Lang leve facebook, waar af en toe foto’s voorbij kwamen van Juba. En natuurlijk al onze eigen foto’s die we hebben van hem. Met regelmaat denken we aan hem terug, met regelmaat hebben we het over hem. Kijk ik even naar de foto’s die we van hem hebben gemaakt tijdens onze trip.

Dag lieve Juba

Het is niet alleen het verlies van een mooi dier. Het is het verlies van een droom. Een droom om de kinderen kennis te laten maken met hem als onderdeel van Zuid-Afrika.

Lieve Juba, ook al hebben we elkaar maar heel kort gekend. Jij hebt een onuitwisbare indruk bij mij achter gelaten. Wanneer ik aan Zuid-Afrika denk, dan denk ik aan jou. Lieve Juba, Rust zacht!

Dikke knuffel M0n13k

2 gedachten over “What a man! What a man!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s