Persoonlijk

It’s gonna be a snowy day

Als ik ‘s avonds in bed lig en nog net niet slaap, heb ik altijd de meest briljante blogs in mijn hoofd. Maar zodra ik dan wakker word: POEF! Weg idee!

Elke ochtend weer denk ik: “Mo! Schrijf het dan alvast op. Al is het met steekwoorden.”

En elke avond denk ik: “Nee joh! Veel te moe. Dit weet ik morgen ook nog wel!”

Maar helaas. Toen ik zojuist mijn telefoon pakte om het op te gaan schrijven, heb ik me rot zitten denken wat het ook alweer was. Het grappige? Hoe verder ik nu kom met schrijven, hoe meer ik het herken van wat ik gisteravond in mijn hoofd had.

Wat ik eigenlijk bedoel

Maar nu terug naar waar ik eigenlijk over wil gaan schrijven. Althans ‘WIL’? Liever nog zou ik willen dat ik vandaag geen reden zou hebben om er over te schrijven. Hou me ten goede, ik ben er gek op, maar dan wel in het weekend! Dan hoef ik niet perse weg.

Al een idee waar dit over gaat? Juist! Sneeuw! Sneeuw en mijn comfortzone, mijn routine het niet willen/kunnen afwijken van mijn standaard. Dat is namelijk wel echt een dingetje bij mij. Daar ben ik niet zo heel goed in

Sneeuw

Maar goed! Sneeuw dus! Jaja het wordt eindelijk winter in Nederland. Het gaat sneeuwen vandaag. 3 tot 5 cm is er voorspeld. En wat bedenkt de NS? Laten we uit voorzorg een zooi treinen er uit gooien. Wat dus inhoudt dat ik, als in mijn trein mis, minimaal een half uur moet wachten op de volgende. Of met de metro moet gaan.

Confortzone

Geen probleem toch, Mo? Neem voor de zekerheid gelijk de metro voor de hele route, heb je geen stress. Alleen al het idee. Het idee dat ik dus moet afwijken van mijn routine, met een grote stap buiten mijn comfortzone zal moeten treden, dat bezorgt mij stress! Daarbij komt….als ik de metro neem, kom ik te laat. En als er iets is waar ik niet goed in ben, dan is dat te laat komen. Al vanaf dat ik me kan herinneren ben ik eerder veel te vroeg dan één minuut te laat kom.

Stress

Je begrijpt het waarschijnlijk al…..Dit heeft me behoorlijk bezig gehouden gisteravond, vannacht en vanmorgen. Met enige regelmaat (lees: gemiddeld minimaal eens per 10 minuten) de app van NS geopend om te kijken of er iets veranderd was. Maar ‘mijn’ trein staat er nog steeds in. Dus vol goede moed naar het treinstation. Gelukkig maar, want de metro zat echt baggervol! Vreselijk!

Dit wordt mijn dag!

Met een kleine vertraging van de trein (Ach! Mag je 3 minuten echt vertraging noemen?) ben ik vandaag gelukkig op tijd op mijn werk, zonder af te hoeven wijken van mijn routines. Wat een heerlijkheid! Dat noem ik nog eens een fijn begin van de dag. En dat terwijl ik er zo tegen op zag.

Dikke knuffel M0n13k

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s