Gezond worden

Confession

Tijdens de feestdagen (nou ja, oud en nieuw en de verjaardag van mijn vader) heb ik alles een beetje laten varen. Niet dat ik zoveel oliebollen op heb, maar oudjaarsavond wisten de toastjes met salade mijn mond wel te bereiken zeg maar. En op mijn vaders verjaardag heb ik het gebak ook niet aan mijn neus voorbij laten gaan. (De helft is op de grond gevallen. Dat dan weer wel.) En ook daar had ik geen moeite met de toastjes, kaasjes en worst. Maar goed, daar zijn het feestdagen voor! Niet dan?

Mislukken

Vrijdagavond soort van een mental break down gehad. Er werd mij gevraagd of ik nog goede voornemens had.

Nope! Heb ik niet.

Is er dan niets wat je graag wilt bereiken?

Natuurlijk wel, maar dat is toch niet haalbaar.

Wat is dat dan?

25-30 kilo kwijt voor einde van het jaar, maar ik wil het geen voornemen noemen, dan is het gedoemd te mislukken. Daarbij wil ik niet dat heel veel mensen weten dat dat mijn streven is. (Handig om het hier op te schrijven dan! I know!)

Waar ben je bang voor dan?

Om te mislukken!

Waarom heb je dit doel? Voor jezelf of voor anderen?

Voor mezelf natuurlijk! Als het lukt, worden de lichamelijke ongemakken minder, maar zal ik ook psychisch lekkerder in mijn vel zitten.

Fit at Home

Zaterdag, toen we in de auto zaten hoorden we iemand praten over het on demand programma Fit at Home. Ik was getriggerd en nieuwsgierig. Dus? Juist! Sushi eten! Met het idee samen sushi te gaan lunchen was ik opgestaan. Dat zou voorlopig mijn laatste koolhydraatrijke maaltijd zijn. En zo geschiedde.

Daarna nog even wezen winkelen met Danisha (je moet ergens die calorieen kwijt zien te raken toch?). Eenmaal weer thuis het eten klaar gemaakt en daarna de kerstboom afgetuigd. Hurry hurry! Want ‘Wie is de mol’ begint straks! Voor ‘Wie is de mol’ begon, was er nog genoeg tijd om te kijken naar het Fit at home programma. Ik zat nog net niet met een bak chips in mijn hand te kijken naar de proefles van de High Intensity training. (Ja je leest het goed! Ik zat te kijken, ik deed niet mee!) Maar mijn enthousiasme was gewekt. Én het is thuis, ik hoef er de deur niet voor uit én het ziet er leuk en (niet onbelangrijk) niet al te zwaar uit.

Goed begin

Na een heerlijke avond en een nacht goed slapen, ging ik er die ochtend direct tegenaan. Helaas liep het programma na ong 25 minuten vast. Waardoor ik het opnieuw moest starten. Uiteraard heb ik met het eerste deel weer vrolijk meegedaan, waardoor ik geen 45 minuten, maar bijna 70 minuten heb getraind. Een goed begin…. zullen we maar zeggen.

Helaas heb ik dat goede begin gedeeltelijk te niet gedaan door toch weer die frisdrank te nemen. En toch overstag te gaan voor een hamburgertje bij de mac. (En dan hebben we het nog niet over de zoute stengels en knakworstjes bij de nieuwjaarsreceptie) Gelukkig heb ik mezelf tijdens het avondeten in de hand kunnen houden en voornamelijk sla en vlees op. Zoveel mogelijk de aardappeltjes laten staan. (Op een paar kleine aardappelballetjes na)

Nieuwe start

Ondanks dat het gisteren dan misschien qua eten anders gelopen is dan de bedoeling was, zie ik die dag toch als een nieuwe start. Een nieuwe start om er voor te gaan zorgen dat ik einde van het jaar toch echt een aantal kilo’s kwijt zal zijn.

Worden het 25 kilo’s minder? Geen idee, maar elke kilo is er 1! Niet waar?

Dikke knuffel M0n13k

2 gedachten over “Confession”

  1. Ik wens je veel succes, maar zou je toch aanraden om die koolhydraten niet teveel te laten staan als je ook aan het sporten gaat. Je hebt dat nu eenmaal gewoon nodig.
    En verder: laat dat getal los. Ga gewoon gezond eten, en sporten. Geef het tijd, leg jezelf niet de druk op van ‘tegen dan wil ik zoveel af’. Leer andere keuzes maken, en wees vooral ook lief voor jezelf.

    Like

    1. Dank je wel Sandra! Ik probeer ook niet te veel op de cijfertjes te letten en niet te veel druk op mezelf te leggen (soms gaat zonder er erg in te hebben). Bedankt voor de tips!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s