Gezond worden, Persoonlijk

De allereerste van 2019

Voor ik echt begin met schrijven, wil ik jullie allemaal natuurlijk een heel gelukkig en bovenal gezond 2019 wensen.

Het is pas 3 januari. Over een paar dagen begint ook voor mij het ‘normale’ leven weer. Nou ja, normaal? Maandag en dinsdag werken. Daarna weer paar dagen vrij ivm het slaaponderzoek wat ik ga krijgen. Het daadwerkelijke onderzoek is natuurlijk de avond en nacht. Maar de ene dag moet ik al in de middag mezelf vol laten plakken met allerlei stickers voor de diverse metingen. Om de andere dag pas einde van de ochtend ze weer te laten verwijderen. En dan die vrijdag. Tsja, die hebben we erbij gepakt om er van bij te komen. Ik heb ernstig het gevoel dat ik met al die stickertjes, slangetjes en dat kastje niet heel lekker zal slapen.

Slapen

Vanaf vandaag moet ik mijn slaap registeren. Nou dat begint lekker hoor. De kleine man had namelijk het idee opgevat dat vannacht een ideaal moment was om niet te slapen. Hmmmm als ze die statistieken zien, vinden ze het waarschijnlijk niet heel vreemd dat ik zo moe ben. (Ook al slaapt hij de rest van het jaar elke nacht gewoon door…. uitzonderingen daar gelaten natuurlijk)

Eten

Het voornemen voor deze twee vrije weken was een regelmaat in het eten te creëren. Hmmm niet geslaagd! Alles behalve zelfs. Het is zelfs zo erg dat alle ritmes zijn verdwenen. Op tijd naar bed, op tijd er weer uit (oke! dat lukt wel, met dank aan de kleine man) en regelmatig eten. Als je elke dag in ieder geval 2x eet is dat ook regelmatig toch? Maar….. als we het van de positieve kant bekijken, de twee weken zijn nog niet voorbij. En met de feestdagen zo weinig kunnen eten (en snoepen) dat ik in ieder geval ben afgevallen in die twee weken.

Bewegen

Tsja, ook van hardlopen (of überhaupt beweging/sport) is door alle ziektekiemen niets terecht gekomen. Hoewel……. Marathon Netflix? Dat is ook sporten toch? Flauw! I know! Maar wilde hem er toch even in gooien. Enniehoe…nogmaals de twee weken zijn nog niet voorbij. Wie weet krijg ik nog de kolder in mijn kop en haal ik vandaag of morgen mijn schoenen uit het stof. En als we dan ook nog de kinect voor de xbox aan de praat krijgen, kan ik ook op die manier wat oefeningen doen. Wordt dat ding ook gelijk weer eens gebruikt. 🤣

Eerste week

Het is nog niet een een hele week en toch heb ik het gevoel dat het soort van mislukt is. En dan niet persé de eerste week, maar beide vakantieweken. Eerst niets kunnen doen ivm de griep. En mijn voornemens voor die twee weken niet waar kunnen maken.

Voornemens 2019

Als men aan mij vraagt of ik goede voornemens heb? Nee! Die heb ik niet. Er komt namelijk toch niets van terecht. Dat blijkt nu ook weer. Vorig jaar had ik me voorgenomen om flink af te vallen. Nou als er iets niet gelukt is……. juist! Ook wilde ik weer gaan hardlopen en zou ik halverwege het jaar op 5Km zitten in 30-40 minuten. Uhm. Je raad het al…. niet gehaald.

Ooit heb ik al gezegd dat ik niet aan goede voornemens doe, dit is dus de reden. Wel wil ik voor dit jaar een lijst gaan maken met dingen die ik gedaan wil hebben voor 2020! Daar kom ik in een later blog nog op terug.

En jij? Heb jij goede voornemens? Ik lees het graag in de reacties hieronder. Wie weet doe ik nov leuke ideeën op. 😉

Dikke knuffel M0n13k

P.S. Ik heb wel (na jaren twijfelen) eindelijk de stap durven nemen om een pony te laten knippen. Ben er zelfs best blij mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s