Persoonlijk

Familieweekend

Kak! kak! kak! En dat zowel in ‘spreekwoordelijke’ zin als letterlijk.

Wat er aan de hand is? Nou, eigenlijk had ik vandaag nog in Limburg willen rondstruinen. Om daarna thuis de laatste dingen te doen voor de kerst. Limburg? Yups. Dat zal ik even uitleggen.

Een tijdje geleden vroeg mijn tante of wij zin hadden in een weekendje Center Parcs. Na kort overleg,

Ik tegen vriendlief en kinderen: Tante vraagt of we een weekend mee gaan naar Center Parcs…

Kinderen: stuiter stuiter zwemmen zwemmen bowlen zwemmen stuiter stuiter juich!

Vriendlief: nou ik geloof dus van wel haha!

heb ik mijn tante laten weten dat wij er enorm naar uitkijken. En zo geschiedde. Zaterdag tot en met maandag voor de kerst een gezellig weekendje weg.

Ziek

Zaterdagochtend zouden we wegrijden. De twee oudsten zouden volgen met de trein, omdat dochterlief nog moest werken die dag. Helaas liep het allemaal even anders. Van vrijdag op zaterdagnacht ben ik onwijs ziek geworden. (Ik denk een kleine 5 kilo kwijt inmiddels. Dat dan weer wel.) Maar ondanks dat was ik er volledig opgebrand om mee te gaan.

Let the weekend begin

In de ochtend vriendlief op pad gestuurd om middeltjes tegen misselijkheid en dergelijke te halen. (Ik zal niet ik detail gaan treden over de symptomen) Na het innemen van diverse druppels en pilletjes ging het iets beter en konden we rond 13:30 dan eindelijk op pad. (Het oorspronkelijke plan was er om 13:30 te zijn, dat is niet helemaal gelukt) Maar jee wat was ik, na ruim 1,5uur in de auto, blij om de wc het huisje te zien. Aparte kamers voor de twee oudsten en wij samen met de kleine man op een kamer.

‘s Avonds zouden we met zijn allen eten. En met zijn allen zijn er best wat en supergezellig. Eerst ging vriendlief samen met de kleine man dochter- en zoonlief ophalen. En ik? Ik lag als een zielig hoopje alleen in het huisje op de bank. En waar zij gezellig met de ooms en tantes, neven en nichten en natuurlijk opa en oma zaten te eten, durfde ik me die avond aan een cracker te wagen.

Nummer 2

Zoonlief ging na het eten direct naar bed. Voelde zich niet zo lekker. En dochterlief ging met vriendlief op milkshakejacht op het park. (Dat scheen een onmogelijke missie te zijn geweest en ze zijn dan ook belandt bij een Mc Donalds)

Na een half uurtje staat zoonlief te roepen waar het toilet is. Ah nee hè?! Helaas ook hij is ziek geworden. En hoe?!? De hele nacht ben ik bijna elk uur wakker geworden. En guess what!?

Nummer 3

Ook dochterlief begon mee te doen. En geloof me als ik zeg dat met 3 zieken één toilet echt net te weinig is. En daar liggen we dan ziek te zijn met zijn drietjes. Niet zwemmen, gezamelijk eten is ook een uitdaging. (Eten ansich is momenteel al een uitdaging) Niet naar de lunch bij Hertog Jan. Gelukkig kon vriendlief daar wel gewoon heen met mijn neef en zijn vrouw.

Balen

Zaterdagochtend wel even naar de Market geweest om ontbijt te halen. En dat is alles ik tot nu toe van het parc heb gezien.

Zo ongelooflijk balen dit. Zit je wekenlang uit te kijken naar een weekendje met je familie (die je eigenlijk al veel te weinig ziet) en dan gebeurd dit.

Bah! Had me dit weekend toch net even anders voorgesteld.

Zondag

Dit had ik zondagochtend geschreven. Vlak daarna besloten om in de middag toch met de familie te gaan bowlen. Supergezellig! En ik heb zelfs nog 1 of 2 kegels omgegooid. *yeah*

Oi! Nummer 4

Helaas waren de twee oudsten er niet bij. Die lagen ziek te zijn in ons huisje. Wij gingen mee met de rest van de familie om te eten. Helaas voelde vriendlief zich steeds slechter worden en hebben we op dat moment besloten om de spullen in te gaan pakken en naar huis te gaan.

Naar huis

Ja inderdaad. Helaas hebben we het weekend vroegtijdig moeten afbreken. Om nou met 4 zieken daar te zitten zijn. Nee, dan toch beter terug naar huis en daar allemaal goed uitzieken.

Geen kerstdag maar dag kerst

Onderweg naar huis hebben we met zijn allen besloten om ook de kerst af te blazen. *Baal baal*. Dat zal een rare kerst worden. 4 ziek met een dekentje op de bank aan de crackers. Klein contrast met alle hapjes die we voor kerstavond hadden gepland en de BBQ die we voor eerste kerstdag hadden bedacht.

Nummer 5

Nee gelukkig! Nog geen nummer 5. De kleine man heeft nergens last van. Laten we maar hopen dat dat zo blijft.

Dikke knuffel M0n13k (gelukkig is deze knuffel niet besmettelijk😉)

En voor iedereen die dit leest:

Een zalig/vrolijk* kerstfeest en een gezond en liefdevol 2019!

*streep door wat voor jou niet van toepassing is.

2 gedachten over “Familieweekend”

 1. Jeetje wat een pech. Maar ik heb dit ook een keer meegemaakt. Oom Leo in het buitenland en ik met 3 zieke kinderen.
  Heel jammer maar dat gaat hopelijk gauw weer over en ben je met Oud en Nieuw misschien weer beter
  .het allerbeste.

  Geliked door 1 persoon

  1. Oef! Dat is ook pittig inderdaad. Wij hopen ook dat het snel voorbij zal gaan. Verschuiven het kerstdiner in ieder geval maar even een paar dagen.

   Dank u wel!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s