Persoonlijk

Bye 2018! Hi 2019!

Het jaar is bijna voorbij. Nog maar 10 dagen dan is het 2019. Tijd voor een terugblik?

Het is een jaar geweest met hoge hoogtepunten maar ook hele diepe dieptepunten. Eigenlijk niets anders dan de rollercoaster waar ik elk jaar in lijk te zitten.

Kwijtraken

Van alles geprobeerd om de zwangerschapskilootjes kwijt te raken. Geen succes! Sterker nog. Ik ben verdorie (pardon my french) zwaarder dan tijdens mijn zwangerschap *jank*

Ziek

Begin van het jaar begon dramatisch! Iedereen in huis ziek. Het NORO virus had zijn weg gevonden via de kleine man. Voor wij wisten dat hij dat onder de leden had, hebben wij de verjaardag van onze oudste zoon gevierd. Guess what? Iedereen ziek! Niet alleen bij ons thuis, maar ook de familie en vrienden die erbij waren.😱 In die eerste twee maanden ging het van het een over in het ander. Longontsteking, griep, noro en ga zo maar door. En dan ook echt het hele gezin. Zoals ik al zei…..Dramatisch. Ja! Die eerste twee maanden laten we maar voor wat het was.

Daarna ging het er allemaal gelukkig weer beter aan toe qua gezondheid. Iedereen weer aan het werk of de studie en de kleine man blijft zich tijdens alle hectiek gewoon lekker ontwikkelen.

Stress

En daar was de maand mei. Voor een aantal hier in huis een behoorlijke stressperiode, maar bovenal voor dochterlief! Zij moest in deze periode haar eindexamen doen. Met elke dag die verstreek en elk examen dat gemaakt was steeg de spanning en nam de zekerheid over de afloop toe. Ja! Ze wist het zeker, na elk examen weer, deze was zo slecht gemaakt…..ik ben echt gezakt. Ook voor zoonlief was het aanpoten, want zoals hij er voor stond, zou hij niet naar kader maar basis gaan. En dat was iets wat hij persé niet wou.

Trots

Na een periode van stress en afleiding zoeken voor dochterlief, kwam daar de dag van de uitslag. Samen zijn we op pad gegaan die ochtend, zodat ze niet de hele dag thuis bij de telefoon zou zitten te wachten. We zouden immers toch pas in de middag iets horen. In de auto op weg naar huis, gaat mijn telefoon. Beiden hadden we een hartverzakking. Dit was te vroeg! Dit kon alleen maar betekenen dat het slecht nieuws was. Maar het was school niet. Geen idee meer wie het wel was. Maar niet school. Op dat moment voelden we voornamelijk opluchting. Maar langzaam namen de zenuwen het weer over. En daar kwam het verlossende telefoontje van haar mentor! GESLAAGD! En met een hele mooie lijst. Dus toch! Het duurde even voor ze het zelf goed en wel besefte. Maar ze was er van af! Geen herexamens, geen herkansingen, geen jaar over doen! Feest vieren, tussenjaar nemen en even helemaal niks. Dat is wat haar te doen stond.

En wonder boven wonder had zoonlief het ook gepresteerd om toch naar kader te kunnen. In 2 weken tijd een heel jaar opgehaald! Wow!

Wat een toppers heb ik toch. Ondanks alles wat ze mee hebben moeten maken toch zulke prestaties leveren. (Een van de diepste dieptepunten van het jaar.) Zo trots op mijn kinderen!

Vakantie

Na een heerlijk rustige en vreselijk warme vakantie, waarin we de eerste verjaardag van de kleine man hebben gevierd, is dochterlief begonnen met haar nieuwe baan. Zoonlief weer naar school en wij ook weer aan het werk.

18

In oktober met een knalfeest (lees: survived) de verjaardag van dochterlief gevierd! 18jaar alweer.

December

En nu? Nu is het december en denk ik terug aan het afgelopen jaar. Ben ik dankbaar voor iedereen die in mijn leven is of is geweest.

Dankbaar

Zonder jullie allemaal was het jaar nooit zo geweest als het is geweest. Zonder jullie had ik sommige dieptepunten niet (of veel moeilijker) te boven gekomen. En zonder jullie had ik niet half zo genoten van alle hoogtepunten!

Lieve allemaal bedankt voor een mooi 2018 en laten we er met zijn allen een nog mooier 2019 van maken.

Dikke feestdagenknuffel, M0n13k

Een gedachte over “Bye 2018! Hi 2019!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s