Gezond worden

To val af or not to val af

Zal ik eens heel eerlijk zijn?

Pas ik het of pas ik het niet?

Af en toe ben ik niet zo heel blij met hoe ik er uit zie. Snel troost ik me dan met de gedachte dat iedere vrouw (en misschien zelfs wel iedere man) dat wel eens heeft. Vaak is dat gevoel dan vrij snel weer weg, soms niet. En dat heeft dan weer vaak te maken met kleding die niet meer past of zelfs helemaal niet meer aan kan.

Twijfelaar

Wat er ook niet bij helpt is de weegschaal. Die is het nooit eens met zichzelf. De ene dag ben ik 2 kilo zwaarder dan de dag ervoor. Zelfs als ik niet veel gegeten heb. Gelukkig ben ik dan de dag daarna ineens 4 kilo lichter (die is wel fijn!) Maar heel duidelijk is het niet.

Flying pants

Ik ben niet iemand die zichzelf graag in de spiegel ziet. Sterker nog, ik ben iemand die spiegels het liefste vermijd. Maar soms ontkom je er niet aan. Wanneer je naar een feestje gaat bijvoorbeeld. Dan wil je toch zeker weten dat iets je goed staat.

Nou daar gaan we hoor. Broeken, jurkjes, rokjes, truitjes…..alles vliegt door de slaapkamer. Te klein, te strak, komt niet over mijn benen, te kort, te groot (oh nee…. dat komt eigenlijk nooit voor). Hoe leger mijn kast raakt en hoe voller de grond en het bed, hoe rotter ik me voel en dat hele feestje het liefst skip.

Gewoon lekker in mijn allesverhullende onesie. (van sinterklaas gehad! Superleuk! Roze met witte stippen. Ben er blij mee.) Maar ja, dat kan natuurlijk ook weer niet. Dan kom ik nergens meer.

Daar gaan we weer

Op zo’n moment weet ik wat me te doen staat. Afvallen. En niet een beetje, maar heel veel centimeters. Maar eerst dat feestje. Waar niemand ziet dat ik me niet prettig voel, waar niemand merkt dat ik eigenlijk het liefst een spijkerbroek aan heb in plaats van het (toch echt wel heel erg leuke) jurkje waar ik nu in loop. En op dat feestje (ong een uur nadat ik heb besloten er nu toch echt weer voor te gaan) neem ik toch weer lekker dan gebakje en snoep ik mee van het bittergarnituur. Zucht! Ik leer het nooit af.

Blame it on the boogie hormones

En nu weet ik waarom het zo extreem was. Blame it on the hormones. Yups. That time of the month (teveel info? Sorry!) Dus ik eet wel. En als het straks voorbij is…… Ja I know, dat hebben jullie vaker gelezen van mij. Geloof mezelf ook al bijna niet meer.

What to eat or not

Ik heb in ieder geval alweer een lijst met wat wel en wat niet eten klaar liggen. Ook heb ik een lijst met oefeningen en ligt mijn hardloopkleding al klaar. (Is een begin toch?!)

Holidays are coming

Over 12 dagen is het kerst. Dus misschien is dit niet de beste tijd om te beginnen, maar 1 januari is dat zeker niet. Eigenlijk is het nooit de beste tijd om te beginnen, er is altijd wel iets. Maar als we het omdraaien, is het altijd de beste tijd om te beginnen.

Zoals ze zeggen: There is no better day then today!

Gewicht

Ik gaf al eerder aan dat de weegschaal erg aan zichzelf twijfelt. Daarom ga ik de komende tijd niet wegen. Dan bespaar ik mezelf die stress in ieder geval. Wel zal ik elke week een open en eerlijke update plaatsen.

Liefs M0n13k

Een gedachte over “To val af or not to val af”

  1. Ja, ook een man heeft hier last van. (Behalve van die hormonen dan :p)

    Tip: ga shoppen en koop iets wat wél lekker en mooi zit. (helpt bij mij igg). Ben je even van die kleding-crisis af.

    Maar onthou. Je bent mooi zoals je bent en iedereen is gelukkig uniek!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s