Persoonlijk

Tranen!

Swanla Theater

Wat zit er in de lucht bij het Swanla Theater in Zevenhuizen. Een aantal jaar geleden ben ik daar geweest naar de eerste voorstelling van Intrmzzo (nou ja, de eerste voorstelling waar ik bij was dan.) Die avond heb ik de figuurlijke ballen uit mijn broek gelachen.

En dan vanavond. Een beetje spannend was het wel. Weer een (voor mij) onbekende artiest, een belg. De vorige keer dat we naar een (voor ons) onbekende (Belgische) cabaratier gingen, viel dat zwaar tegen. Maar dit keer gaan we naar William Boeva! Ik kan je vertellen…..het viel zeker niet tegen. (Understatement! Het was hilarisch!)

Om even over 8 uur ging de zaal open. En weet je wat zo leuk is in het Swanlatheater? Je kan zelf je plek kiezen. Dus wat doe je dan? Je gaat voorin zitten. Hoe slim is dat? Hmmm daar kom ik later nog wel even op terug.

Wie is het?

Maar wie is William Boeva nou eigenlijk?

  • Een Belgische stand-up Comedian.
  • Klein van stuk, groots in humor.
  • Pseudo-achondroplasie (dwerggroei)
  • De grappigste dwerg van de lage landen
  • Oja en natuurlijk niet te vergeten: comediegod (zijn eigen woorden)

Nog nooit had ik van hem gehoord, tot ik hem een tijdje terug op televisie zag in Nederland vs België. Zijn humor vond ik direct geweldig. Vooral de zelfspot! Love it! Toen hij daar vertelde dat hij naar Nederland kwam, heb ik me geen seconde bedacht en kaartjes besteld.

De show

En nu was het zover. Was het leuk? JA! Vanaf het begin rolden de tranen over mijn wangen van het lachen. Zo erg dat hij er al snel een opmerking over maakte. “Die mevrouw zit gewoon huilen. Zo erg is het toch nie?” Dit maakte het niet beter, kan ik je vertellen.

De show verloopt aan de hand van een aantal vragen, waar hij eerlijk antwoord op belooft te zullen geven.

Een van de vragen is: Welk dier zou jij niet meenemen op de Ark van Noach? Of zoals hij hem daarna noemde de Ark van William. Het relaas wat hieruit voortkwam over strontvliegen en muggen….. Geen woorden voor. Behalve dan weer Hilarisch! Hij kan gewoon echt een strontvlieg na doen. Een strontvlieg… Hoe dan? Een meesterlijke imitatie! Ik zal dan ook nooit meer normaal naar die beesten kunnen kijken.

Ook heeft hij nog even duidelijk gemaakt hoe hij over wandelende takken denkt. En nu? Nu vind ik ze ook niet meer zo leuk. want wandelende takken, die doen alsof het gewone takken zijn, zijn helemaal niet heel anders dan gewone takken.

Niet alleen de insecten kregen een beurt, ook de nep-producten die er op de markt zijn (bijvoorbeeld neppe Italiaanse tomatensaus, die dus van Marokkaanse tomaten worden gemaakt, aldus Boeve), de dag dat je op jezelf gaat wonen, de beperkingen die dwerggroei met zich meebrengt, het rijexamen en natuurlijk vele dwergengrappen. Of eigenlijk niet eens heel veel. Hij had namelijk beloofd er niet meer dan 10 te vertellen. Had daar zelfs een speciaal telraam voor staan. Bij elke dwergenmop schuift hij een blok opzij. Leuk detail voor de autisten: Er zaten 11 blokken aan het telraam.

IMG_3442 (1)

Ondanks dat hij die beperkingen op een onwijs grappige manier wist te brengen, zet dat wel tot nadenken en werd daar na afloop nog flink over nagepraat. In de foyer/bar, maar ook thuis nog.

Ik ga niet de volledige inhoud van de show vertellen. Die moet je lekker zelf gaan kijken! Echt een aanrader!

Behalve dat het een onwijs leuke show was (als ik er aan terug denk, verschijnt weer die lach op mijn gezicht.), heb ik er ook wel wat geleerd. Wil je weten wat?

Ga nooit op de eerste rij zitten!

Waarom?

Kijk het filmpje hieronder maar. Nog even voor de duidelijkheid…Het is echt huilen van het lachen!

Dikke knuffel M0n13k!

Je begrijpt dat ik mij voorlopig niet in Zevenhuizen zal vertonen. 😉

Een gedachte over “Tranen!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s