Persoonlijk

Treinleven

4 dagen in de week ga ik met de trein (en de metro) naar mijn werk.

In de ochtend varieert het welke trein ik heb, maar altijd ergens tussen 7:45 en 8:10. Op de terugweg heb ik altijd de trein om dezelfde tijd. Dat wil zeggen, als er geen vertraging is natuurlijk! En die is er natuurlijk genoeg. Ik bedoel vanmorgen kwam ik om 7:59 aan op het station en was ik ruim op tijd voor de trein van 7:54.
IMG_3405
Metrostation Rotterdam Nesselande ’s morgens vroeg
Weet je wat zo leuk is aan de trein? De mensen! Op de terugweg zijn het vaak forenzen die, net als ik, alleen maar oog hebben voor hun telefoon. Maar ‘s ochtends. Oeh! Dan heb je ook de scholieren. En die weten dingen…… dat geloof je echt niet.
Zo wist er gisteren iemand te vertellen dat Jezus de man van Maria is en de vader van het kind van Maria. “Nee joh!”, zegt een ander: “Jezus is haar kind en Jozef is zijn vader.” Uhm. Oké! Nu ben ik in de war! Ik snap het even niet meer.
Is er een update van het bijbelverhaal geweest waar ik niets van af weet?
Want in mijn beleving zit het net even anders in elkaar. Maar probeer dat maar eens uit te leggen aan een stel pubers. Daar begin ik maar niet eens aan. Daarnaast was het zo druk, dat ik me niet eens kon omdraaien en dus ook niet kon zien wie het waren. Hoewel ik daar natuurlijk wel heel erg benieuwd naar was.
Dit zal altijd een mysterie blijven. Mochten de dames die deze discussie hadden deze post lezen….. Ik ben best bereid verheldering te verschaffen. 😇😉
Ook grappig…iemand die op een doorgezakt klapstoeltje gaat zitten. Gnagna. Het erge is dat ik het wist en wou zeggen, maar net te laat was. Hoe ik dat wist? Ik was een van die mensen die er eerder al op was gaan zitten. *walking the walk of shame* (Gelukkig was er toen nog niemand, dan telt het ook niet toch?)
Ik zit, of beter gezegd, sta elke dag met dezelfde vrouw in de trein. Deze dame weet het te presteren om de beste plek toe te eigenen. Die stapt in en draait zich bij de deur direct om met haar rug naar de andere mensen. Wil je er nog in? Dan zal je om haar heen moeten. Zij verzet geen stap meer zodra ze haar plek voor de deuren heeft ingenomen. Ik kan me voorstellen dat dit bij sommige mensen zorgt voor een behoorlijke stijging van het irritatieniveau. Dat was bij mij ook zo. Inmiddels weet ik dit en zorg ik dat ik eerder in de trein sta dan haar en met een beetje geluk weet ik me op tijd om te draaien, waardoor zij daar niet kan staan en om mij heen moet. (meet my dark side 😈)
Tsja, dat treinleven is zo erg helemaal niet. Zelfs ten tijden van vertraging valt er altijd wel iets te (glim)lachen. En nog beter, met vertraging heb ik de tijd om mijn gedachten op digitaal papier te zetten, zodat jullie wat te lezen hebben.
Dikke knuffel M0n13k (gearriveerd op plaats van bestemming)
IMG_2817
Treinstation Rotterdam Alexander

Een gedachte over “Treinleven”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s